Op zoek naar iets?

Dit was de zomer van 2016 op IJsland

1. Secret Solstice Festival

De zomer op IJsland begint pas echt op midzomernacht, de 24ste juni. De IJslanders vieren dat uitbundig, o.a. op het steeds populairder wordende Secret Solstice Festival. Dat vindt plaats in Reykjavik onder de middernachtszon en brengt een mix van elektronische, indie, urban en folkmuziek. Een festival met 96 uur zonlicht: je vindt het nergens anders!

2. Zon & wind

Om een week lang de zon te zien moet je op IJsland wel ongelooflijk veel geluk hebben. De gemiddelde temperatuur schommelde dan ook rond de 14 graden. Warm genoeg voor het IJslandse volk, maar wij Belgen hebben het natuurlijk altijd graag iets warmer in de zomer. Deze zomer was het wél een week lang windstil in het zuiden van IJsland en dat is heel uitzonderlijk.

3. Recordaantal passagiers op de luchthaven

Eind augustus kon de luchthaven van Keflavik zijn miljardste passagier verwelkomen. Ook dit jaar haalt de luchthaven dus weer recordcijfers, het beste bewijs dat IJsland nog steeds aan populariteit wint. Maar dat wil ook zeggen dat al wie volgend jaar naar IJsland wil, best zo vroeg mogelijk boekt. Alleen zo ben je zeker van de voordeligste prijzen en de beste logies!

4. De eerste stralen noorderlicht

Het einde van de zomer gaat gepaard met de eerste stralen noorderlicht. Op 18 augustus konden we al opnieuw van dit spektakel genieten. Het noorderlicht is dan nog niet zo fel en helder als in de wintermaanden. Maar het blijft wel de moeite om te zien!