Op zoek naar iets?

FR_de drome_wandelreizen

FRANKRIJK- De Drôme - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • begeleide groepsreis vanuit vast verblijf 
  • begeleiding door Vlaamse berggids die de gîte uitbaat
  • de rust en Zuid-Franse sfeer in de afgelegen vallei van Maravel

8-daagse groepsreis in de hoge Drôme

Aan het einde van de vallei van de Maravel, zijriviertje van de Drôme, ligt Le Pilhon. Beschermd door de flanken van de Mont Chauvet (1617 m) en de Luzet (1692 m) geniet het van een aangenaam klimaat. Reisleider Patrick gidst ons er vanuit zijn gîte langs verborgen paadjes. 

Het dorp (1100m) bestaat uit slechts enkele huizen rondom een Romaans kerkje. In een voormalige boerderij is de gîte ondergebracht. ’s Avonds schuiven we aan voor een lekkere maaltijd op basis van streekproducten. De gîte wordt uitgebaat door Vlamingen. 

Wie rust en stilte zoekt en houdt van de natuur zal hier zijn gading vinden. In elk seizoen is de fauna indrukwekkend en met wat geluk komen we oog in oog te staan met een gems of een hert.

En voor wie de stapweek wil afwisselen met een fietstocht, bieden we de (gratis) mogelijkheid om een daguitstap te maken met de elektrische fiets.

Nieuw dit jaar zijn twee themaweken.

Lavendel en wilde kruiden, 28.07-04.08, het is hoogzomer, de lavendel bloeit en wordt geoogst, we brengen o.a. een bezoek aan de distilleries.

Initiatie keramiek, 30.06-07.07, wandelen en 5 halve dagen kleiworkshop, klei en materiaal zijn aanwezig.

Logies en praktisch

  • makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer
  • de verzorgde keuken op basis van streekproducten
  • ter plaatse is alles in de prijs inbegrepen, behalve de dranken

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst

Ontvangst in de namiddag, kennismaking en avondmaal. 

Dag 2

La Montagne Du Puy

Meteen een stevige inloopwandeling. Vertrek vanuit de gîte (1.080 m) langs een bosweg naar de kam van Montagne du Puy (1.550 m), een opstijgplaats voor parapente. Over de kam, met vergezichten langs alle kanten, tot Lesches-en-Diois (1.000 m) gelegen in een vlakke vallei. Langs het GR-pad terug naar Le Pilhon.

Ongeveer 18 km, 6u00 stappen, 750 m hoogteverschil.

Dag 3

La Montagne Blanche (Montagne Chauvet)

Luswandeling vanuit de gîte, voornamelijk op de kam van de bergen die de vallei van de Maravel afsluiten, (Mont Luzet, 1.692 m en Chauvet 1.617 m). Vergezichten over de vallei van de Maravel, de Diois en zicht op het massief Le Dévoluy in de Hautes-Alpes. 

Ongeveer 14 km, 5u30 stappen, 750 m hoogteverschil.

Dag 4

Tour De Clamontard

Korte transfer naar Le Claps op 21 km van Le Pilhon. Gevarieerde wandeling die geleidelijk stijgt van Le Claps (595 m) naar de Col de Poyols (1.150 m). Langs de andere kant van la Montagne du Clamontard naar Poyols. Na de wandeling kunnen we verpozen aan de toeristische site van Le Claps, een merkwaardig natuurverschijnsel ten gevolge van een aardverschuiving in 1442 en de ‘Saut de la Drôme’. 

Ongeveer 19 km, 6u00 stappen, 700 m hoogteverschil.

Dag 5

Pracheton - Banne

Indrukwekkende wandeling die het beste van de streek laat zien. De wandeling brengt ons langs de uitgestrekte lavendelvelden van Pracheton (1.174 m) en volgt de kam, de grens tussen de departementen Drôme en Hautes-Alpes, tot Banne (1.643 m) en de Col de Carabès (1.261 m).

Ongeveer 18 km, 6u00 stappen, 800 m hoogteverschil.

Dag 6

Les Crêtes De Tarsimoure

Vertrek vanuit Charens (ong. 15 km van Le Pilhon). Luswandeling over de kam van de Tarsimoure (1.550 m), met enkele pittige passages. Picknick op de kam met zicht op de Mont Ventoux. Vaak zien we hier de steenarend die nest in de flank.

Ongeveer 15 km, 5u30 stappen, 850 m hoogteverschil.

Dag 7

Valdrôme - Tour du Duffre

Als afsluiter van de wandelweek een makkelijke wandeling met weinig hoogteverschil, maar daarom niet minder mooi. Met de auto naar parking Le Pré Pourri, boven Valdrôme op 1.400 m. Wandeling die rond de Duffre (1.757 m) gaat. Afwisselend terrein met mooie vergezichten op de Drôme Provençal in het zuiden en de Hoge Drôme in het noorden. Hoogste punt van de wandeling is Pas la Lauze (1.553 m).

Ongeveer 16 km, 4u30 stappen, 250 m hoogteverschil.

Dag 8

Vertrek

Einde van de reis na het ontbijt. Zaterdag is marktdag in Die (ongeveer 40 km van Le Pilhon, richting Valence). Mogelijkheid om de sfeer op te snuiven op deze populaire markt en eventueel enkele souvenirs aan te schaffen.

Nota

* 30.06.2018 - 07.07.2018:  themaweek "keramiek"

* 28.07.2018 - 04.08.2018: themaweek "lavendel"

* Toeslag tweepersoonskamer (i.p.v. meerpersoonskamer): 45 euro per persoon

En voor wie de stapweek wil afwisselen met een fietstocht, bieden we de mogelijkheid om een daguitstap te maken met de elektrische fiets. De dorpjes liggen binnen fietsbereik, verfrissing in een gemeentelijk zwembad of gewoon pootje baden in de Drôme. 's Avonds genieten we van een lekkere 4-gangenmaaltijd.

 

Aantal dagen

8, 6 wandeldagen.

Afspraak

Als u met de wagen komt: Le Pilhon. Als u met het openbaar vervoer komt, is de afspraakplaats het station van Die. Reisleider Patrick zorgt voor de transfer h/t naar de gîte.

Begeleiding

Patrick Verleye, ervaren reisleider, die samen met Nadia de gîte uitbaat en deze reis uitwerkte.

Deelnemers

Min. 2 - Max. 8.

Logies

Logies in twee-,drie- of vierpersoonskamer met eigen sanitair. Toeslag tweepersoonskamer (i.p.v. meerpersoonskamer): 45 euro per persoon

Niveau

Gevarieerde wandelingen in het middengebergte.

Situering

Frankrijk. Grensgebied Vercors, Drôme, Hautes Alpes.

Vervoer

Met eigen wagen, kostendelend meerijden eventueel mogelijk. De bestemming is goed te bereiken met het openbaar vervoer. U wordt dan door de reisleider opgewacht in het station van Die.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).