Op zoek naar iets?

Zuiderhuis Fietsvakanties Zwarte Woud

DUITSLAND & ZWITSERLAND - Fietsen door het Zwarte Woud - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €622

  • individuele fietsvakantie door het Zwarte Woud
  • verblijf in comfortabele 3*hotels met Duitse charme
  • fietsen in prachtige natuur en rust

   

  Karakter van de fietsvakantie

  Een betere manier om het uitgestrekte gebied van het Zwarte Woud te ontdekken dan met de fiets, bestaat niet. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland en wordt doorkruist door de Rijn. Maar wees gerust, door de routebeschrijving zorgen we ervoor dat je door de bomen het bos blijft zien. De aandachtig uitgestippelde fietstochten banen een weg doorheen de overvloed aan sparren- en dennenbomen en nemen je mee langs de meest pittoreske plaatsen naar het Zuiden van het Zwarte Woud. Geniet tijdens je vakantie zeker ook van de lekkernijen die de streek te bieden heeft. Proef zeker eens de Schwarzwälder Kirschtorte. Het gaat de ronde dat er hier de lekkerste kersen te vinden zijn.

  Het start- en eindpunt van deze fietsvakantie is in Freiburg, een belangrijke cultuurstad in Zuid-Duitsland en wordt gezien als de feitelijke hoofdstad van het Zwarte Woud. De fietsroute volgt grotendeels het Bähnle fietspad, een oude spoorweg. De enige heuvels waarvoor wat meer inspanning nodig is, bevinden zich op de eerste twee fietsdagen. De route brengt je naar de het natuurreservatie va Wutachschlucht, een mooie, smalle en steile vallei. Het fietspad neemt je verder mee langs de Hoogrijn (de Rijn tussen Konstanz en Bazel) en de Bovenrijn (de Rijn tussen Bazel en Bingen). De steden die je onderweg voorbijfietst, bieden de perfecte combinatie van geschiedenis en moderne elementen.

  Verblijf

  Je verblijft in comfortable 3*hotels met Duitse charme.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Freiburg

  De welkomstbriefing vindt plaats 's avonds. Tijdens deze meeting krijg je alle nodige informatie om de reis vlot te laten verlopen. Indien geboekt, worden de huurfietsen toegewezen. Kom je iets vroeger op de dag reeds aan in Freiburg, neem dan gerust de tijd om deze gezellige stad al eens te voet te ontdekken.

  Dag 2

  Freiburg - Bonndorf (±40 km)

  Op de eerste fietsdag word je al snel ondergedompeld in het charmante platteland van het Zwarte Woud. Je fietst langs de gezellige huizen, die kenmerkend zijn voor de regio, naar Bonndorf.

  Vandaag staat er een stevige helling op het programma. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kan deze vermeden worden door een trein te nemen in Kirchzwarten naar Titisee. Geniet 's avonds van Bonndorf.

  Dag 3

  Bonndorf - Waldshut-Tiengen (±50 km)

  De route van vandaag wordt vrijwel moeiteloos gefietst, bergafwaarts bereik je al snel de Zwitserse grens. Je fietst via een uitgestrekte vlakte naar de Wutachtal vallei. Geniet van de rust en schoonheid die deze vallei te bieden heeft. Vanaf daar gaat het verder naar Waldshut-Tiengen, geniet 's avonds van dit gezellig stadje.

  Als je de Wutach ravijn, een wild rivierlandschap, wil ontdekken, raden we aan een extra nacht te boeken in Bonndorf om dan de volgende dag verder te fietsen.

  Dag 4

  Waldshut-Tiengen - Rheinfelden en Bazel (± 50km + treinrit)

  Je fietst verder stroomafwaarts, via Laufenburg naar Bad Säckingen, hier vind je de langste overdekte houten brug van Europa. Maak zeker een stop in Bad Säckingen, er zijn twee speciale musea die je kan bezoeken: het Müllmuseum, het afvalmuseum en het museum over de beroemde 'trompetter van Bad Säckingen'. Je volgt de linkeroever van de Rijn naar Rheinfelden, hier neem je de trein naar Bazel. Bazel is de oudste universiteitsstad van Zwitserland. De stad heeft een groot aantal historische monumenten en musea. Geniet er ook van de winkels en de cafeetjes.

  Dag 5

  Bazel - Badenweiler/ Müllheim (± 50km)

  Je verlaat Bazel en ziet de 'Istein Klotz' al van ver opduiken. Deze imposante rots lag vroeger op de oever van de Rijn en is altijd de ideale plaats geweest voor kastelen en forten. Je fietst nu langs de rand van het Zwarte Woud.

  Badenweiler is een klein dorpje waar ontzettend veel activiteiten te ondernemen zijn. Naast de vele winkels en restaurants zijn er diverse wellness activiteiten. Verder kunnen er ruïnes en kastelen bezocht worden.

  Dag 6

  Badenweiler/Müllheim - Freiburg (±45 km)

  Vandaag fiets je terug naar Freiburg. Je fietst door de wijngaarden van Markgräflerland met aan je rechterkant het Zwarte Woud en aan je linkerkant de Vogezen.

  Kijk in Freiburg zeker uit waar je wandelt want doorheen de stad loopt het vol met 'Bäcle', smalle met stromend water gevulde goten. Beklim de Schlossberg, hier heb je een mooi zicht over de stad en de omgeving. Daarnaast heb je in Freiburg de mogelijkheid musea te bezoeken en de belangrijke kerk, de Münster, te bezichtigen.

   

  Dag 7

  Vertrek na ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst op vrijdag tot dinsdag van 30/04/20 t.e.m. 04/10/20 en van 30/04/21 t.e.m. 03/10/21.

  Hoogseizoen
  29/05/20 t.e.m. 31/05/20 en 28/05/21 t.e.m. 30/05/21
  04/07/20 t.e.m. 22/08/20 en 03/07/21 t.e.m. 21/08/21

  Middenseizoen
  01/06/20 t.e.m. 13/06/20 en 31/05/21 t.e.m. 12/06/21
  27/06/20 t.e.m. 03/07/20 en 26/06/21 t.e.m. 02/07/21
  23/08/20 t.e.m. 12/09/20 en 22/08/21 t.e.m. 11/09/21

  Laagseizoen
  30/04/20 t.e.m. 28/05/20 en 29/04/21 t.e.m. 27/05/21
  14/06/20 t.e.m. 26/06/20 en 13/06/21 t.e.m. 25/06/21
  13/09/20 t.e.m. 04/10/20 en 12/09/21 t.e.m. 03/10/21

  Prijzen

  Vanaf € 622 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur in laagseizoen.
  Vanaf € 674 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur in middenseizoen.
  Vanaf € 726 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur in hoogseizoen.

   

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Optioneel:

  • extra nachten voor en na de reis
  • gewone of elektrische huurfiets

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  7 dagen / 6 nachten

  Afstand

  Brussel - Freiburg: ± 520km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

   

  Prijs voor een extra nacht:

  • Freiburg: € 60 p/p in een tweepersoonskamer
  • Bonndorf: € 53 p/p in een tweepersoonskamer
  • Waldshut -Tiengen: € 53 p/p in een tweepersoonskamer
  • Basel: € 81 p/p in een tweepersoonskamer
  • Badenweiler/Müllheim: € 60 p/p in een tweepersoonskamer

  Fietshelm

  Het is niet mogelijk om een fietshelm te huren.Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs voor een hybride huurfiets € 82 per persoon.

  Prijs voor een elektrische huurfiets € 203 per persoon.

  De huurfietsen zijn uitgerust met:

  • fietstas en stuurtas
  • pomp
  • slot
  • reparatieset
  • kilometerteller

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.  

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Kinderen

  Geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

  Kinderprijzen en prijzen voor een 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in comfortabele 3*hotels met Duitse charme.

  Weet je graag wat de mogelijke hotels zijn voor dit programma, dan bezorgen wij je graag de indicatieve hotellijst. Wanneer beschikbaar boeken wij de door jou gekozen accommodatie, zo niet voorzien we een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen. Voor deze reis kan geen halfpension bijgeboekt worden, maar in de buurt van ieder hotel zijn er voldoende eetgelegenheden.

  Parkeermogelijkheid

  In Freiburg zijn er publieke parkings (richtprijs €20/per dag). Verschillende parkings in de buitenwijken zijn gratis en gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je kan gratis parkeren op de openbare weg.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De heen- en terugreis zijn niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving aan de hand van fietsborden die gevolgd worden. De fietspaden zijn in Duitsland goed aangeduid en zo kan je gemakkelijk van plaats naar plaats fietsen. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Vlucht

  Je kan vliegen naar Zurich (ZRH) of Bazel (BSL).

  Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

  Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  6/04/2020