Op zoek naar iets?

Zuiderhuis Fietsvakanties Zwarte Woud

DUITSLAND & ZWITSERLAND - Fietsen door het Zwarte Woud - 7 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • individuele fietsvakantie door het Zwarte Woud
  • verblijf in comfortabele 3*hotels met Duitse charme
  • fietsen in prachtige natuur en rust

   

  Karakter van de fietsvakantie

  Welkom in het bos van rust, legendes en mythes.

  Een betere manier om het uitgestrekte gebied van het Zwarte Woud te ontdekken dan met de fiets, bestaat niet. Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied van Duitsland en wordt doorkruist door de Rijn. Maar wees gerust, door de routebeschrijving zorgen we ervoor dat je door de bomen het bos blijft zien. De aandachtig uitgestippelde fietstochten banen een weg doorheen de overvloed aan sparren- en dennenbomen en nemen je mee langs de meest pittoreske plaatsen naar het Zuiden van het Zwarte Woud.

  Geniet tijdens je vakantie zeker ook van de lekkernijen die de streek te bieden heeft. Proef zeker eens de Schwarzwälder Kirschtorte. Het gaat de ronde dat er hier de lekkerste kersen te vinden zijn. Of dit waar is, laten wij aan jou over.

  Het start- en eindpunt van deze fietsvakantie is in Freiburg, een belangrijke cultuurstad in Zuid-Duitsland en wordt gezien als de feitelijke hoofdstad van het Zwarte Woud.

  De fietsroute volgt in het eerst grotendeels het Bähnle fietspad, een oude spoorweg. De enige heuvels die je zal moeten overwinnen op deze fietsvakantie bevinden zich op de eerste twee fietsdagen. De route brengt je naar de Wutachschlucht, een smalle steile vallei, dat sind 1939 een natuurreservaat is.

  Het fietspad neemt je verder mee langs de Hoogrijn (de Rijn tussen Konstanz en Bazel) en de Bovenrijn (de Rijn tussen Bazel en Bingen). De steden bieden de perfecte combinatie geschiedenis en moderne elementen.

  Verblijf

  Je verblijft in comfortable 3*hotels met Duitse charme.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Freiburg

  De welkomstbriefing vindt plaats 's avonds. Tijdens deze meeting krijg je alle nodige informatie om de reis vlot te laten verlopen. Indien geboekt, worden de huurfietsen toegewezen. Kom je iets vroeger op de dag reeds aan in Freiburg, neem dan gerust de tijd om deze gezellige stad al eens te voet te ontdekken.

  Dag 2

  Freiburg - Bonndorf (±40 km)

  Op de eerste fietsdag wordt je al snel ondergedompeld in het charmante platteland van het Zwarte Woud. Je fietst langs de gezellige huizen, die kenmerkend zijn voor de regio, naar Bonndorf.

  Vandaag staat er een stevige helling op het programma. Doe je het liever wat rustiger aan, dan kan deze vermeden worden door een trein te nemen in Kirchzwarten naar Titisee. Geniet 's avonds van Bonndorf.

  Dag 3

  Bonndorf - Waldshut-Tiengen (±50 km)

  De route van vandaag wordt vrijwel moeiteloos gefietst, bergafwaarts bereik je al snel de Zwitserse grens. Je fietst via een uitgestrekte vlakte naar de Wutachtal vallei. Geniet van de rust en schoonheid die deze vallei te bieden heeft. Vanaf daar gaat het verder naar Waldshut-Tiengen, geniet 's avonds van dit gezellig stadje.

  Als je het Wutach ravijn wilt ontdekken, een wild rivierlandschap, raden we aan een extra nacht te boeken in Bonndorf. Om dan de volgende dag verder te fietsen.

  Dag 4

  Waldshut-Tiengen - Rheinfelden en Bazel (± 50km + treinrit)

  Je fietst verder stroomafwaarts, via Laufenburg naar Bad Säckingen, hier vindt je de langste overdekte houten brug van Europa. Maak zeker een stop in Bad Säckingen, er zijn twee speciale musea die je kan bezoeken: het Müllmuseum, het afvalmuseum en het museum over de beroemde 'trompetter van Bad Säckingen'. Je volgt de linkeroever van de Rijn naar Rheinfelden, hier neem je de trein naar Bazel (inbegrepen met fietsen).

  Bazel is de oudste universiteitsstad van Zwitserland. De stad heeft een groot aantal historische monumenten en musea. Geniet er ook van de winkels en de cafeetjes.

  Dag 5

  Bazel - Badenweiler/ Müllheim (± 50km)

  Je verlaat Bazel en ziet de 'Istein Klotz' al van ver opduiken. Deze imposante rots lag vroeger op de oever van de Rijn en is altijd de ideale plaats geweest voor kastelen en forten. Je fietst nu langs de rand van het Zwarte Woud.

  Badenweiler is een klein dorpje waar ontzettend veel activiteiten te ondernemen zijn. Naast de vele winkels en restaurants zijn er diverse wellness activiteiten. Verder kunnen er ruïnes en kastelen bezocht worden.

  Dag 6

  Badenweiler/Müllheim - Freiburg (±45 km)

  Vandaag fiets je terug naar Freiburg. Je fietst door de wijngaarden van Markgräflerland met aan je rechterkant het Zwarte Woud en aan je linkerkant de Vogezen.

  Kijk in Freiburg zeker uit waar je wandelt want doorheen de stad loopt het vol met 'Bäcle', smalle met stromend water gevulde goten. Beklim de Schlossberg, hier heb je een mooi zicht over de stad en de omgeving. Daarnaast heb je in Freiburg de mogelijkheid musea te bezoeken en de belangrijke kerk, de Münster, te bezichtigen.

   

  Dag 7

  Vertrek na ontbijt of verlenging

  Periode

  Aankomst van vrijdag tot dinsdag, van 27/04/2019 t/m 13/10/2019.

  Prijzen

  Vanaf € 533 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Een derde volwassene op de kamer is niet mogelijk bij dit programma.

  Aantal dagen

  7 dagen / 6 nachten

  Afstand

  Brussel - Freiburg: ± 520km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen.

  Bij je reisdocumenten verkrijg je bagagelabels van ZuiDERHuiS. Je dient daarop de naam te schrijven waarop je geboekt hebt (kijk hiervoor op je hotellijst) + het aantal reistassen die op die naam mee moeten met het bagagetransport. Voorzie elke reistas van de nodige bagagelabels. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon. Plaats die iedere ochtend op een afgesproken plaats en tijdstip. Het tijdstip vraag je aan de receptie van ieder hotel tijdens je check-in. Afgezien van onvoorziene omstandigheden, wordt je bagage afgeleverd in je volgende overnachtingsplaats ten laatste tegen 18h00.

  Fietshelm

  Voor jouw eigen veiligheid en om hygiënisch redenen raden wij steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Het is niet mogelijk om een fietshelm te huren.

  Huurfiets

  Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen, uitgerust met 27 versnellingen, en elektrische fietsen gehuurd worden. Om een aangepast huurfiets te kunnen voorzien, bezorg je ons jouw lichaamslengte bij reservatie. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je fietsvakantie.

  De huurfietsen zijn uitgerust met:

  • fietstas en stuurtas
  • pomp
  • slot
  • reparatieset
  • kilometerteller
  Als klant blijf je gedurende de hele fietsvakantie verantwoordelijk voor de ter beschikking gestelde fiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, die je rechtstreeks aan hen dient te betalen. Bij diefstal dient u hiervan aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. Wij raden u dan ook aan, zowel bij huurfietsen als bij eigen fietsen, een extra fietsverzekering af te sluiten.

  Kinderen

  Deze fietsvakantie is geschikt voor kinderen vanaf 14 jaar.

  Late boekingen

  Wil je er snel nog even tussenuit? Neem dan zeker eens onze tips voor last minutes door.

  Logies

  Je verblijft in comfortabele 3*hotels, met Duitse charme.

  Zuiderhuis werkt met meerdere accommodaties samen voor dit programma, waardoor het moeilijk is om op voorhand te weten in welke accommodatie je zal logeren. Je kan uiteraard steeds een indicatielijst bij ons opvragen, om te weten wat voor soort logies voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien omwille van beschikbaarheid of andere reden de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet Zuiderhuis een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Het fietsarrangement wordt steeds standaard geboekt in kamer met ontbijt. Het is bij deze fietsvakantie niet mogelijk om halfpension te reserveren. In de buurt van ieder hotel zijn er voldoende gelegenheden om 's avonds te dineren. Voor tips kan je terecht in het hotel waar de receptionisten graag hun adresjes met je delen.

  Parkeermogelijkheid

  Parkeren in Freiburg:

  Er zijn publieke parkings, richtprijs €20/per dag.

  Verschillende parkeerfaciliteiten in de buitenwijken zijn gratis, gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

  Je kan gratis parkeren op de openbare weg.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

  Reisweg

  De reisweg heen en terug naar Freiburg is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informtatie.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

  Vlucht

  Er is een mogelijkheid om op twee verschillende luchthavens te vliegen: Zurich (ZRH) en Bazel (BSL). Vanuit Brussel zijn er regelmatig vluchten beschikbaar richting Zurich en Bazel, vanaf deze luchthavens kan u gemakkelijk met trein naar Freiburg.

  Boek nooit je vluchten vooraleer je van ons de bevestiging van je fietsvakantie hebt ontvangen. Indien gewenst kunnen wij vluchten voor je boeken. Hou er rekening mee dat we geen lowcost (zoals vb. Ryanair) kunnen reserveren. Vraag ons gerust naar een vluchtvoorstel bij de reservatie van je fietsvakantie.

  Zuiderhuis Fietsvakanties kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door u ingeboekte vluchten zonder definitieve bevestiging (via bestelbon) van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  3/09/2019