Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Duitsland Sauerland Schmallenberg

DUITSLAND - Bossen, meren en valleien in het Sauerland - 4 of 5 dagen

  • fietsen op individuele basis in een gevarieerd landschap
  • verblijf in een 4*luxehotel met uitstekende keuken en wellness
  • sportieve ritten in ongekend fietsgebied langs o.a. Sorpensee en Hellefelderwoud

karakter van de fietsvakantie

Wat de Ardennen zijn voor België en de Vogezen voor Frankrijk, dat is Sauerland voor Duitsland: een rustige streek waar schilderachtige dorpen zich nestelen in groene valleien of zich verbergen tussen bosrijke heuvels. De hoogte varieert er van 200 m in het dal van de Ruhr tot 840 m in Hochsauerland, in de omgeving van Winterberg. Op slechts 100 km ten noordoosten van Keulen leent de regio zich uitstekend voor een dichtbij fietsvakantie.

verblijf

Het uitstekende viersterrenhotel Sunderland is de plaats bij uitstek om je te laten verwennen na de soms sportieve fietstochten. Je overnacht in een ruime luxekamer met dito badkamer. Om te ontspannen kan je gebruik maken van de sauna, het stoombad, de relaxruimte en zonneterras op de hoogste verdieping van het majestueuze gebouw.

Je geniet 's ochtends van een uitgebreid buffet en 's avonds van een lekker, verzorgd driegangendiner in het gezellige restaurant, gedecoreerd met Afrikaanse toetsen. Nadien kan je nog iets drinken in de Baraza Bierstube.

Daarbovenop is er ook een veilige, afgesloten plaats voor de fietsen in de kelder en voldoende parkeergelegenheid aan het hotel zelf. 

 

Comfort niveau

Fietsniveau

Dag 1

Aankomst in Sundern en rondrit omgeving (±22 km)

Je maakt een actief ontspannende verkenning vol afwisseling in de omgeving van Sundern. De fietsroute start via een klein bospad langs de rivier en loopt vervolgens rond het Sorpemeer. Ben je een watersportliefhebber? Of snuif je liever het mediterraans gevoel op vanop een terrasje? Hou dan zeker even halt aan dit mooie meer. De autovrije route brengt je verder langs de bossen en schilderachtige baaien terug naar het beginpunt.

Dag 2

Oostelijk Sundern (±44 km)

Deze rustige route loopt ten oosten van Sundern. De eerste stop is Hellefeld waar je een uitstap kan maken naar het natuurpark Homert. Vervolgens fiets je langs de gezellige dorpjes Altenfeld, Berge en Grevenstein. De fietslus brengt je verder langs biertuinen en bosrijk gebied terug naar het hotel.

Dag 3

Door de bossen naar Arnsberg (±58 km)

De eerste tien kilometer van deze ochtend dagen je uit om er stevig in te vliegen. Voor je Hellefeld bereikt, fiets je de bossen in door een prachtig gebied. In de namiddag fiets je eerst langs de kronkelende bochten van de Ruhrrivier. Daarna volg je de Ruhrzijarm om in zuidelijke richting naar Hachen te fietsen.

Dag 4

De sportieve route naar de Wildewiese (±51 km)

Wildewiese, waar in de winter wordt gerodeld, geskied en gesnowboard, is een ideale plek voor mountainbikers. Het is even klimmen tussen de bossen naar de top, maar elk moment geniet je van grandioze uitzichten over de dalen van het Sauerland. Na de middag gaat het op en neer door de bossen en langs een rivier tot in Plettenberg. Er volgt nog een pittige klim tot aan Allendorf, om dan via een mooie afdaling te eindigen in Sundern.

Dag 5

Vertrek na het ontbijt of verlenging

Ontdek je graag zelf de regio? Dan raden we je grag een extra overnachting aan.
Het hotel is de plaats bij uitstek voor een extra dagje aan de Sorpesee, dat zich op slechts 5km van het hotel bevindt. Er valt heel wat te beleven aan de rand van het meer. Naast relaxen kan je er ook zeilen, surfen of zelfs SEGWAY-touren.

Deze fietsvakanties heeft ook een kortere versie: 4 dagen / 3 nachten

Je krijgt van ons steeds het routeboek met alle routes van de langste versie mee, zodat je zelf kan kiezen welke routes je wil fietsen.

Periode

Aankomst dagelijks van 21/01 t/m 26/12 in 2019

Prijzen per persoon

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 5 kind 6 - 11 kind 12 - 14
2 persoonskamer 4 dagen 225,00 € 225,00 € Gratis 147,00 € 166,00 €
1 persoonskamer 4 dagen 345,00 €
2 persoonskamer 5 dagen 294,00 € 294,00 € Gratis 195,00 € 217,00 €
1 persoonskamer 5 dagen 454,00 €
huurfiets
4 dagen huurfiets 32,00 €
5 dagen huurfiets 40,00 €
toeslag
hoogseizoen 4 dagen 2pers 20,00 €
hoogseizoen 4 dagen 1pers 61,00 €
hoogseizoen 5 dagen 2pers 27,00 €
hoogseizoen 5 dagen 1pers 26,00 €
extra nacht volw. 3devolw. kind 0 - 5 kind 6 - 11 kind 12 - 14
2 persoonskamer extra nacht 75,00 € 75,00 € Gratis 49,00 € 54,00 €
1 persoonskamer extra nacht 97,00 €

≡ lokaal te betalen

Aantal dagen

4 dagen/ 3 nachten
5 dagen/ 4 nachten

Afstand

Brussel - Sundern: +/- 340 km 

Code

BIDEP020 4 dagen / 3 nachten

BIDEP021 5 dagen / 4 nachten

Fietshelm

Het is niet mogelijk een fietshelm te huren. Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

Huurfiets

Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen gehuurd worden. Het is noodzakelijk om deze reeds op voorhand te reserveren maar de betaling gebeurt ter plaats. De richtprijs hiervoor is €12/dag. De huurfietsen zijn MTB-fietsen, uitgerust met 18 versnellingen, bagagedrager, fietspomp en een kabelslot. Je treft je huurfiets aan op dag 1 in de kelder van het hotel. Om je een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen dien je je lichaamslengte bij inschrijving door te geven.

Als klant blijf je gedurende de hele fietsvakantie verantwoordelijk voor de ter beschikking gestelde fiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, die je rechtstreeks aan hen dient te betalen. Bij diefstal dient u hiervan aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. Wij raden u dan ook aan, zowel bij huurfietsen als bij eigen fietsen, een extra fietsverzekering af te sluiten.

Gezien de soms onregelmatige ondergrond adviseren wij je eigen fiets met stevige banden te voorzien.

Zowel huurfietsen als eigen fietsen kunnen gratis in de kelder van het hotel worden geplaatst.

Kinderen

Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

Late boekingen

Wil je er snel nog even tussenuit? Neem dan zeker eens onze tips voor last minutes door.

Logies

Je verblijft in het luxueuze Sunderland 4*hotel in Sundern, dat aan het natuurpark Homert grenst. Het hotel beschikt over restaurant, bar, receptie 24 uur, terras, lift, bagage-opslag, airconditioning, overal gratis draadloos internet in de openbare ruimtes, 2 bowlingbanen, fitnessruimte, wellness met sauna, stoombad, relaxruimte, zonneterras en massagemogelijkheden.

Maaltijden

Het basisarrangement is kamer met half pension: uitgebreid ontbijtbuffet en 3-gangendiner met keuze tussen vis, vlees of vegetarisch.
De interne keuken brengt zowel Afrikaanse specialiteiten als internationale gerecht en typische lokale gerechten uit het Sauerland.

Parkeermogelijkheid

Je kan gratis parkeren aan het hotel.

Reisdocumenten

De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht.  Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

Reisweg

De reis heen en terug naar Sunderland is niet inbegrepen.

Routebeschrijving

Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

Je krijgt van ons steeds het routeboek met alle routes van de langste versie mee, zodat je zelf kan kiezen welke routes je wil fietsen.

Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Dossierkosten

Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

Je Zuiderhuis-voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.