Op zoek naar iets?

Galapagos

ECUADOR - De Galapagos, once in a liftetime - 4, 5 of 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €3053

  • ideaal als extensie op een individuele rondreis Andes- of Amazone
  • in de voetsporen van Darwin
  • luxe-cruise met kleine schepen door de archipel

  Expeditie in de legendarische Galapagos eilanden van Ecuador

  Ga met Zuiderhuis naar een van de meest exclusieve plekjes op aarde! Geniet van de wonderbaarlijke symbiose tussen dier en natuur in combinatie met een zalige reisformule (aan boord van een comfortabel schip). Zelfs voor de meest ervaren wereldreiziger is dit een unieke ‘once in a lifetime’-belevenis.

  Op 1000km voor de kust van Ecuador liggen de Galapagos-eilanden. Ooit door Charles Darwin “een wereld in miniatuur” genoemd en inspiratiebron voor zijn evolutietheorie, zijn de eilanden nu één groot nationaal park geworden.

  Hier kan je snorkelen tussen pinguïns, zeeleeuwen en mantaroggen. Je ziet 200 kilogram zware schildpadden door reuzecactuswouden waden en je geniet van de hofmakerij van de blauwvoetgenten en fregatvogels.

  De leguanen verwelkomen in ontelbare hoeveelheden de toeristen op de maagdelijk witte stranden. Met hun koddige en eigenzinnige kopjes lokken ze ieders aandacht. Boven ons zweeft een Galapagos buizerd geluidloos mee, benieuwd wat deze bezoekers hier komen zoeken.

  Dit alles in een verbijsterende close-up

  Galapagos bezoeken is een unieke belevenis. Slechts een 80-tal schepen mogen op de eilanden aan wal (waarvan het overgrote deel minder dan 20 passagiers meeneemt). Daarom is het bezoekersaantal erg beperkt en is het ecologische evenwicht van de eilanden gevrijwaard.

  Je kan de eilanden bezoeken met een cruise van vier, vijf of acht  dagen. Alle cruises beginnen met een ochtendvlucht van op het Ecuatoriaanse vasteland (Quito of Guayaquil) en eindigen met een namiddagvlucht op de laatste dag van de cruise. Doorgaans wordt een cruise geboekt in combinatie met een bezoek aan het Ecuatoriaanse hoogland (Quito en de Andes-regio) en/of Amazonegebied. We bieden hier dan ook een keuze uit een aantal voorbeeldcruises van verschillende duur.

  Een cruise op maat

  Bent u een gepassioneerde duiker of een bewonderaar van prachtige zeilschepen? Reist u liever in kleine of grotere groepen? Contacteer een van onze medewerkers voor een offerte op maat. Met veel plezier gaan wij op zoek naar het schip dat perfect aansluit bij uw persoonlijke reisstijl.

  De hieronder beschreven cruises zijn voorbeelden: alle schepen op Galapagos varen immers een verschillende route.
  Bij het opmaken van een reisvoorstel bieden we steeds een keuze uit de schepen die beschikbaar zijn volgens de data en prijsklasse van je keuze.
  Om de Galapagos-eilanden  te bezoeken vind je hier 2 voorbeeldprogramma’s: 

  • 8 dagen cruise + 2 overnachtingen Quito
  • 5 dagen cruise + 2 overnachtingen Quito

  Als je een zeer volledig beeld van de eilanden wil krijgen, kan je ook een cruise van 2 weken boeken.

  Een groot of een klein schip?

  De keuze van het schip is niet onbelangrijk. Tijdens de cruise slaap je op het schip. Je reist immers 's nachts en je bezoekt overdag de eilanden. Alle maaltijden worden ook aan boord genomen, het is immers verboden voedsel mee te nemen op de eilanden.

  Op een grote boot word je minder snel zeeziek. Grote schepen hebben meer faciliteiten, maar zijn eerder onpersoonlijk. Het bezoek aan de eilanden is soms een heel gedoe qua in- en uitschepen op de eilanden.

  Kleine schepen zijn gezelliger en werken meer op maat. Het in- en uitschepen verloopt ook vlotter. De natuurgidsen staan permanent tot je beschikking. 

  Catamarans combineren de goede stabiliteit van een groot schip met de gezelligheid en vlotheid van een kleiner schip. Er varen verschillende mooie catamarans op de eilanden. 

  Ontdek de praktische informatie.

  De prijsklassen

  Er bestaan een viertal prijsklassen. Maar eens je aan wal bent, zijn de te bezoeken plaatsen identiek of je nu met een luxueuze of met een goedkopere boot bent. Hoe duurder de cruise, hoe beter het schip en hoe luxueuzer je verblijf aan boord. Schepen uit de hogere prijsklassen hebben ook meestal betere natuurgidsen aan boord.

  Alle vermelde schepen zijn voorbeelden uit een breed aanbod.

  Dag 1

  QUITO

  Aankomst uit België. Transfer luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen. Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht. Overnachting hotel in Quito.

  Dag 2

  QUITO - GALAPAGOS - BALTRA EN SANTA CRUZ

  Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven van Quito gebracht.

  Vlucht naar Galapagos. Een korte vlucht (1,5 uur) brengt je, met een tussenlanding in Guayaquil, naar de luchthaven van Baltra in Galapagos, waar de gids van het schip je opwacht.

  Voormiddag: Baltra Island (ook bekend als South Seymour).

  Namiddag: Santa Cruz: Twin Craters en Highlands (Santa Rosa).
  De “Twin Craters” zijn 30 meter diep en van vulkanische oorsprong. Het bos op de krater is een must voor vogelliefhebbers. Na een wandeling in Highland (Santa Rosa) en een lunch ga je naar Puerto Ayora, waar je aan boord gaat. Je wordt ontvangen met een cocktail en de kapitein en bemanning maken je wegwijs op het schip en stellen het komende programma voor.

  Dag 3

  FLOREANA ISLAND

  Voormiddag: Floreana Island: Punta Cormorant.
  Punta Cormorant, een smalle landtong met strand aan weerszijden waar een zeeleeuwenkolonie huist, ligt aan de noordkust. Er loopt een pad langs een meer en langs het fijne zandstrand. Aan het meer vind je een mooie populatie flamingo’s (Phoenicopterus ruber) en op het strand nestelen zeeschildpadden (Chelonia midas). Het strand waar je aan land gaat, heeft veel mineraal olivijn en is dus groen van kleur. Je kan er goed snorkelen en duiken. Je hebt ook een wit strand waar schildpadden van december tot maart hun eieren leggen. 

  Voormiddag: Floreana Island: Devil’s Crown.
  De Devil's Crown is een must voor duikers en snorkelaars. Het is een vulkaankrater die uit zee opsteekt met een zanderige binnenkant die beschermd is tegen de golven. Aan de buitenkant kan de stroming sterk zijn. Er zijn verschillende onderwatertunnels die je kan verkennen. Het gebied zit vol kleurrijke tropische vissen en zeeschildpadden. Ook het nabijgelegen rotseilandje Champion zorgt soms voor verbijsterend mooie snorkelervaringen.

  Namiddag: Floreana Island: Post Office Bay.
  Post Office (Bahia del Correo) is een historische plek die ons herinnert aan de tijd van de walvisvaarders. In de 18de eeuw plaatste de kapitein van een walvisvaarder hier een ton die diende als postbus. Toeristen kunnen hier gratis kaartjes verzenden (je moet ze wel op voorhand elders kopen). Je kan er ook een lavatunnel bezoeken.

  Namiddag: Floreana Island: La Baronesa.
  De Mirador de la Baronesa, een oude uitkijkpost, ligt aan het noorden van het eiland, in Bahia La Olla en is te bereiken na een korte klim.

  Dag 4

  ESPAÑOLA ISLAND

  Voormiddag: Española Island: Bahia Gardner (Gardner Bay).
  Gardner Bay is een strand van ongeveer 1km lang, één der mooiste stranden van Galapagos. Het ligt aan de noordkust van Española. Hier verblijven verschillende kolonies zeeleeuwen en het turkooizen water contrasteert mooi met het witte strand. Op de rotsen liggen grote zeeleguanen en krabben. Langs het strand zitten spotvogels die het gemunt hebben op je rugzak. Op 50 meter van het strand ligt een rots waarrond je mooi kan snorkelen. Maar nog mooier is de iets verder gelegen Tortuga Rock waar je kan zwemmen tussen scholen van papegaaivissen.

  Namiddag: Espanola Island: Suarez Point.
  Punta Suarez ligt aan de westkant van het eiland. De route (twee uren wandelen) loopt hier over rotsachtige lava van de ene kant van het eiland naar de andere. Hier bevindt zich een indrukwekkend spuitgat (20 meter hoog) in de rotsen, waar het zeewater door de golven met grote kracht wordt omhoog gespoten. Dit is een van de mooiste plekjes op Galapagos: je vindt er een fantastische dierenrijkdom met kolonies blauwvoetgenten, zeeleguanen en albatrossen. Er zijn zoveel blauwvoetnesten dat je er zorg voor moet dragen om er niet op te stappen. Dit is het meest zuidelijke eiland van de archipel en tevens het oudste, zowat 3,3 miljoen jaar oud. Española Island is een populair eiland voor cruises. Het ligt op ongeveer 11 uur varen van Santa Cruz. Het eiland wordt zeer geapprecieerd door vogelliefhebbers. De hele populatie Galapagosalbatrossen (een 12.000-tal vogels) nestelt van half maart tot eind december op Española. Ze hebben een vleugelwijdte van 2,40 meter. Op Española tref je ook broedkolonies van maskergenten en blauwvoetgenten. Verder vind je er de zwaluwstaartmeeuw, de lavareiger, de keerkringvogel, de galapagos-duif, de galapagos-havik, de Amerikaanse scholekster,..

  Dag 5

  SAN CRISTOBAL ISLAND - GALAPAGOS - QUITO

  Voormiddag: San Cristobal Island: Interpretation Center.
  Dit is een van de 'oudste' eilanden uit de archipel. De hoofdstad, Puerto Baquerizo is met zijn 8000 inwoners meer een vissersdorp: men leeft er, naast het toerisme, van veeteelt, suikerriet en visvangst. Aan de kade word je al begroet door het luide roepen van de zeeleeuwen. Vlakbij de stad tref je sally lightfoot-krabben, zeeleguanen, fregatvogels en andere zo typische dieren voor Galapagos. In het stadje ligt een modern informatiecentrum 'Centro de Interpretación' , waar je een goed zicht kan krijgen op de interessante evolutie, geschiedenis en de unieke flora en fauna van het eiland.

  Transfer van het schip naar de luchthaven en vlucht naar Quito. In de vroege namiddag brengt een korte vlucht (1,5 uur) je, met een tussenlanding in Guayaquil, naar de luchthaven van Quito.

  Transfer luchthaven Quito naar hotel Quito in privé-wagen. Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht. Overnachting hotel in Quito.

  Dag 6

  QUITO

  Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven van Quito gebracht.

  Dag 1

  QUITO

  Aankomst uit België. Transfer luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen. Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht (rit van +/- 15 minuten). Overnachting Hotel in Quito.

  Dag 2

  QUITO - GALAPAGOS - SAN CRISTOBAL ISLAND

  Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven van Quito gebracht.

  Vlucht naar Galapagos. Een korte vlucht (1,5 uur) brengt je, met een tussenlanding in Guayaquil, naar de luchthaven van San Cristobal in Galapagos, waar de gids van het schip je opwacht.

  Voormiddag: San Cristobal Island: Interpretation Center.
  Dit is een van de 'oudste' eilanden uit de archipel. De hoofdstad Puerto Baquerizo is met zijn 8000 inwoners meer een vissersdorp: men leeft er, naast het toerisme, van veeteelt, suikerriet en visvangst. Aan de kade word je al begroet door het luide roepen van de zeeleeuwen. Vlakbij de stad tref je sally lightfoot-krabben, zeeleguanen, fregatvogels en andere zo typische dieren voor Galapagos. In het stadje ligt een modern informatiecentrum, 'Centro de Interpretación', waar je een goed zicht kan krijgen op de interessante evolutie, geschiedenis en de unieke flora en fauna van het eiland.

  Namiddag: San Cristobal Island: Lobos Island.
  Op 1 uur varen vanuit de haven Puerto Baquerizo ligt het kleine eilandje Isla Lobos. Het dankt zijn naam aan de zeeleeuwen die hier zonnebaden. Je kan er mooi zwemmen tussen de nieuwsgierige zeeleeuwen. Verder vind je er blauwvoetgenten en fregatvogels.

  Dag 3

  SANTA FE EN SANTA CRUZ ISLAND

  Voormiddag: Santa Fé Island.
  Zowat in het centrum van de archipel, tussen Santa Cruz en San Cristobal, vind je Santa Fé Island. Het is een der oudste eilanden, er zijn hier rotsformaties van 4 miljoen jaar oud. De plantengroei bestaat uit schijfcactussen en palo santo-bomen. De Galapagos-slang, de Galapagos-duif en de Galapagos-havik leven hier. Je gaat voor anker in een mooie lichtblauwe baai aan de noordoostkust. Op het strand leeft een grote kolonie zeeleeuwen.
  Er lopen twee paden. Een kleine wandeling brengt je naar een woud van opuntia-cactussen. Sommige van hen zijn wel 10 meter hoog. Hier vind je de Santa Fé landleguaan: deze behoort tot een andere soort dan de landleguanen der andere eilanden. Het andere pad (1,3 km) brengt je door een kolonie zeeleeuwen naar een rotspunt waar je verschillende zeevogels kan observeren en een prachtig zicht hebt op de baai. Na de wandeling is het heerlijk snorkelen tussen de zeeleeuwen in het kalme water van de baai.

  Namiddag: Santa Cruz Island: Black Turtle Cove.
  Dit is een indrukwekkende mangrove-inham aan de noordkant van het eiland. Cruisejachten gaan voor anker buiten de baai en je stapt over in een panga. De gids peddelt je via smalle doorgangen door de mangrove en toont je de wondere dierenwereld van het gebied. De inham wordt vaak door zeeschildpadden en kleine haaien gebruikt als paargebied.

  Dag 4

  GENOVESA ISLAND

  Voormiddag: Genovesa Island: Darwin Bay.
  Vele cruises doen dit eiland niet aan, wegens de grote afstand (8 uur heen en 8 uur terug), maar voor vogelliefhebbers die er de tijd voor nemen is dit hoefijzervormige eilandje wel een aanrader. Het is de beste plaats van de hele archipel om een kolonie roodvoetgenten te spotten: wat de albatros is voor Española Island is de roodvoet voor Genovesa.
  Darwin Bay is een koraalstrand (natte landing) vanwaar paden lopen langs de broedplaatsen van roodpootgenten, maskergenten en kleine fregatvogels. Van januari tot juli tonen de mannetjes van deze laatsten veelvuldig hun rode keelzak.
  Als je bij Genovesa voor anker gaat, moet je zeker ook gaan snorkelen langs de steile wanden van het eiland: de uitzichten tussen de lavarotsen van de krater onderwater zijn spectaculair.

  Namiddag: Genovesa Island: El Barranco.
  Prince Phillip's Steps (El Barranco) heeft een droge landing op rotsachtige lava. Het is bekend om zijn grote rijkdom aan stormvogeltjes en je kan er soms de Galapagos-zeebeer zien.

  Dag 5

  SANTIAGO ISLAND EN BARTOLOME ISLAND

  Voormiddag: Santiago Island: Sullivan Bay & Puerto Egas.
  Het eiland bestaat uit twee overlappende vulkanen en is het grootste onbewoonde eiland van Galapagos. Puerto Egas was ooit een bewoonde haven en ligt in de mooie James Bay. Deze rotskust van zwarte lavasteen werd al door Darwin verkend. Ten zuiden van het strand ligt de vulkaan Pan de Azucar (Sugarloaf Mountain). De krater bevat een zoutwatermeer dat in de zomer opdroogt en waar aan zoutwinning gedaan werd. Het is een uitstekende plek voor zwemmers en snorkelliefhebbers. Je kan de 400 meter hoge vulkaan beklimmen: je hebt er een geweldig zicht over de lavavelden en vaak zie je de Galapagos-havik. Er loopt een pad van 2km langs de kust in zuidelijke richting. Je wandelt langs de ruïnes van een oude zoutmijn en de rotsachtige kust is de pleisterplaats voor kolonies zeeleeuwen en sally lightfoot-krabben. Aan het einde van het pad word je begroet door nieuwsgierige zeeberen, die jagen in de inhammen van de baai. Je kan hier snorkelen met deze vriendelijke dieren, octopussen en vele kleurrijke tropische visjes. Sullivan Bay is interessant vanuit geologisch standpunt: een pad van 1,5km leidt je langs verbijsterende lavalandschappen. Er liggen een paar kleinere stranden waar schildpadden komen nestelen.

  Namiddag: Bartolomé Island.
  Bartholome Island is een klein, maar mooi eiland vlak voor de oostkust van Santiago Island (James). Het is een van de jongere eilanden en wordt door de meeste cruises aangedaan. Het is waarschijnlijk ook het meest herkenbare eiland van Galapagos: iedereen maakt er immers foto's van de beroemde Pinnacle Rock.

  Dag 6

  CHARLES DARWIN STATION - GALAPAGOS - QUITO

  Santa Cruz Island: Charles Darwin Station.
  In Puerto Ayora bezoeken we een kweekcentrum voor reuzeschildpadden in het Charles Darwin onderzoekscentrum. Hier leven meer dan 60 schildpadden, die later weer uitgezet worden op de eilanden in hun oorspronkelijke habitat. De beroemdste schildpad die je er aantreft, is 'Lonesome George', de laatste uit zijn soort afkomstig van Isla Pinta. Het Van Straelen centrum biedt een interessante voorstelling van de geschiedenis en de verschillende ecosystemen van Galapagos. Na het bezoek pak je in en word je we naar de luchthaven in Baltra gebracht voor de terugkeer naar het vasteland.

  Transfer van het schip naar de luchthaven en vlucht naar Quito.In de vroege namiddag brengt een korte vlucht (1,5 uur) je, met een tussenlanding in Guayaquil, naar de luchthaven van Quito.

  Transfer luchthaven Quito naar hotel Quito in privé-wagen. Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht (rit van +/- 15 minuten). Overnachting Hotel in Quito.

  Dag 7

  QUITO

  Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven van Quito gebracht.

  Dag 1

  QUITO

  Aankomst uit België. Transfer luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen. Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht. Overnachting hotel in Quito.

  Dag 2

  QUITO - GALAPAGOS - BALTRA EN SANTA CRUZ

  Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven van Quito gebracht.

  Vlucht naar Galapagos. Een korte vlucht (1,5 uur) brengt je met een tussenlanding in Guayaquil naar de luchthaven van Baltra in Galapagos, waar de gids van het schip je opwacht.

  Voormiddag: Baltra Island (ook bekend als South Seymour).

  Namiddag: Santa Cruz: Twin Craters en Highlands (Santa Rosa).
  De “Twin Craters” zijn 30 meter diep en van vulkanische oorsprong. Het bos op de krater is een must voor vogelliefhebbers. Na een wandeling in Highland (Santa Rosa) en een lunch ga je naar Puerto Ayora, waar je aan boord gaat. Je wordt ontvangen met een cocktail en de kapitein en bemanning maken je wegwijs op het schip en stellen het komende programma voor.

  Dag 3

  FLOREANA ISLAND

  Voormiddag: Floreana Island: Punta Cormorant.
  Punta Cormorant, een smalle landtong met strand aan weerszijden, waar een zeeleeuwenkolonie huist, ligt aan de noordkust. Er loopt een pad langs een meer en langs het fijne zandstrand. Aan het meer vind je een mooie populatie flamingo’s (Phoenicopterus ruber) en op het strand nestelen zeeschildpadden (Chelonia midas). Het strand waar je aan land gaat, heeft veel mineraal olivijn en is dus groen van kleur. Je kan er goed snorkelen en duiken. Je hebt ook een wit strand waar schildpadden van december tot maart hun eieren leggen. 

  Voormiddag: Floreana Island: Devil’s Crown.
  De Devil's Crown is een must voor duikers en snorkelaars. Het is een vulkaankrater die uit zee opsteekt met een zanderige binnenkant die beschermd is tegen de golven. Aan de buitenkant kan de stroming sterk zijn. Er zijn verschillende onderwatertunnels die je kan verkennen. Het gebied zit vol kleurrijke tropische vissen en zeeschildpadden. Ook het nabijgelegen rotseilandje Champion zorgt soms voor verbijsterend mooie snorkelervaringen.

  Namiddag: Floreana Island: Post Office Bay.
  Post Office (Bahia del Correo) is een historische plek die ons herinnert aan de tijd van de walvisvaarders. In de 18de eeuw plaatste de kapitein van een walvisvaarder hier een ton die diende als postbus. Toeristen kunnen hier gratis kaartjes verzenden (je moet ze wel op voorhand elders kopen). Je kan er ook een lavatunnel bezoeken.

  Namiddag: Floreana Island: La Baronesa.
  De Mirador de la Baronesa, een oude uitkijkpost, ligt aan het noorden van het eiland in Bahia La Olla en is te bereiken na een korte klim.

  Dag 4

  ESPAÑOLA ISLAND

  Voormiddag: Española Island: Bahia Gardner (Gardner Bay).
  Gardner Bay is een strand van ongeveer 1km lang, een der mooiste stranden van Galapagos. Het ligt aan de noordkust van Española. Hier verblijven verschillende kolonies zeeleeuwen en het turkooizen water contrasteert mooi met het witte strand. Op de rotsen liggen grote zeeleguanen en krabben. Langs het strand zitten spotvogels die het gemunt hebben op je rugzak. Op 50 meter van het strand ligt een rots waarrond je mooi kan snorkelen. Maar nog mooier is de iets verder gelegen Tortuga Rock waar je kan zwemmen tussen scholen van papegaaivissen.

  Namiddag: Espanola Island: Suarez Point.
  Punta Suarez ligt aan de westkant van het eiland. De route (twee uren wandelen) loopt hier over rotsachtige lava van de ene kant van het eiland naar de andere. Hier bevindt zich een indrukwekkend spuitgat (20 meter hoog) in de rotsen, waar het zeewater door de golven met grote kracht wordt omhoog gespoten. Dit is een van de mooiste plekjes op Galapagos, je vindt er een fantastische dierenrijkdom met kolonies blauwvoetgenten, zeeleguanen en albatrossen. Er zijn zoveel blauwvoetnesten dat je er zorg voor moet dragen om er niet op te stappen. Dit is het meest zuidelijke eiland van de archipel. Het is het oudste eiland, zowat 3,3 miljoen jaar oud. Española Island is een populair eiland voor cruises. Het ligt op ongeveer 11 uur varen van Santa Cruz. Het eiland wordt zeer geapprecieerd door vogelliefhebbers. De hele populatie Galapagosalbatrossen (een 12.000-tal vogels) nestelt van half maart tot eind december op Española. Ze hebben een vleugelwijdte van maar liefst 2,40 meter. Op Española tref je ook broedkolonies van maskergenten en blauwvoetgenten. Verder vind je er de zwaluwstaartmeeuw, de lavareiger, de keerkringvogel, de galapagosduif, de galapagoshavik, de amerikaanse scholekster,..

  Dag 5

  SAN CRISTOBAL ISLAND

  Voormiddag: San Cristobal Island: Interpretation Center.
  Dit is een van de 'oudste' eilanden uit de archipel. De hoofdstad Puerto Baquerizo is met zijn 8000 inwoners meer een vissersdorp. Men leeft er, naast het toerisme, van veeteelt, suikerriet en visvangst. Aan de kade word je al begroet door het luide roepen van de zeeleeuwen. Vlakbij de stad tref je sally lightfoot krabben, zeeleguanen, fregatvogels en andere zo typische dieren voor Galapagos. In het stadje ligt een modern informatiecentrum, 'Centro de Interpretación', waar je een goed zicht kan krijgen op de interessante evolutie, geschiedenis en op de unieke flora en fauna van het eiland.

  Namiddag: San Cristobal Island: Lobos Island.
  Op 1 uur varen vanuit de haven Puerto Baquerizo ligt het kleine eilandje Isla Lobos. Het dankt zijn naam aan de zeeleeuwen die hier zonnebaden. Je kan er mooi zwemmen tussen de nieuwsgierige zeeleeuwen. Verder vind je er blauwvoetgenten en fregatvogels.

  Dag 6

  SANTA FE EN SANTA CRUZ ISLAND

  Voormiddag: Santa Fé Island.
  Zowat in het centrum van de archipel, tussen Santa Cruz en San Cristobal, vind je Santa Fé Island. Het is één der oudste eilanden: er zijn hier rotsformaties van 4 miljoen jaar oud. De plantengroei bestaat uit schijfcactussen en palo santo-bomen. De Galapagos-slang, de Galapagos-duif en de Galapagos-havik leven hier. Je gaat voor anker in een mooie lichtblauwe baai aan de noordoost-kust. Op het strand leeft een grote kolonie zeeleeuwen.
  Er lopen twee paden: een kleine wandeling brengt je naar een woud van opuntia cactussen. Sommige van hen zijn wel 10 meter hoog. Hier vind je de Santa Fé landleguaan: deze behoort tot een andere soort dan de landleguanen der andere eilanden. Het andere pad (1,3 km) brengt je door een kolonie zeeleeuwen naar een rotspunt waar je verschillende zeevogels kan observeren en een prachtig zicht hebt op de baai. Na de wandeling is het heerlijk snorkelen tussen de zeeleeuwen in het kalme water van de baai.

  Namiddag: Santa Cruz Island: Black Turtle Cove.
  Dit is een indrukwekkende mangrove inham aan de noordkant van het eiland. Cruisejachten gaan voor anker buiten de baai en je stapt over in een panga. De gids peddelt je via smalle doorgangen door de mangrove en toont je de wondere dierenwereld van het gebied. De inham wordt vaak door zeeschildpadden en kleine haaien gebruikt als paargebied.

  Dag 7

  GENOVESA ISLAND

  Voormiddag: Genovesa Island: Darwin Bay.
  Vele cruises doen dit eiland niet aan, wegens de grote afstand (8 uur heen en 8 uur terug), maar voor vogelliefhebbers die er de tijd voor nemen is dit hoefijzervormige eilandje wel een aanrader. Het is de beste plaats van de hele archipel om een kolonie roodvoetgenten te spotten: wat de albatros is voor Española Island is de roodvoet voor Genovesa.
  Darwin Bay is een koraalstrand vanwaar paden lopen langs de broedplaatsen van roodpootgenten, maskergenten en kleine fregatvogels. Van januari tot juli tonen de mannetjes van deze laatsten veelvuldig hun rode keelzak.
  Als je bij Genovesa voor anker gaat, moet je zeker ook gaan snorkelen langs de steile wanden van het eiland: de uitzichten tussen de lavarotsen van de krater onderwater zijn spectaculair.

  Namiddag: Genovesa Island: El Barranco.
  Prince Phillip's Steps (El Barranco) heeft een droge landing op rotsachtige lava. Het is bekend om zijn grote rijkdom aan stormvogeltjes en je kan er soms de Galapagos-zeebeer zien.

  Dag 8

  SANTIAGO ISLAND EN BARTOLOME ISLAND

  Voormiddag: Santiago Island: Sullivan Bay en Puerto Egas.
  Het eiland bestaat uit twee overlappende vulkanen en is het grootste onbewoonde eiland van Galapagos. Puerto Egas was ooit een bewoonde haven en ligt in de mooie James Bay. Deze rotskust van zwarte lavasteen werd al door Darwin verkend. Ten zuiden van het strand ligt de vulkaan Pan de Azucar (Sugarloaf Mountain). De krater bevat een zoutwatermeer dat in de zomer opdroogt en waar aan zoutwinning gedaan werd. Het is een uitstekende plek voor zwemmers en snorkelliefhebbers. Je kan de 400 meter hoge vulkaan beklimmen, je hebt er een geweldig zicht over de lavavelden en vaak zie je de Galapagos-havik. Er loopt een pad van 2km langs de kust in zuidelijke richting. Je wandelt langs de ruïnes van een oude zoutmijn en de rotsachtige kust is de pleisterplaats voor kolonies zeeleeuwen en sally lightfoot krabben. Aan het einde van het pad word je begroet door nieuwsgierige zeeberen, die jagen in de inhammen van de baai. Je kan hier snorkelen met deze vriendelijke dieren, octopussen en vele kleurrijke tropische visjes. Sullivan Bay is interessant vanuit geologisch standpunt: een pad van 1,5km leidt je langs verbijsterende lavalandschappen. Er liggen een paar kleinere stranden waar schildpadden komen nestelen.

  Namiddag: Bartolomé Island.
  Bartholomé Island is een klein, maar mooi eiland vlak voor de oostkust van Santiago Island (James). Het is een van de jongere eilanden en wordt door de meeste cruises aangedaan. Het is waarschijnlijk ook het meest herkenbare eiland van Galapagos, iedereen maakt er immers foto's van de beroemde Pinnacle Rock.

  Dag 9

  CHARLES DARWIN STATION - GALAPAGOS - QUITO

  Santa Cruz Island: Charles Darwin Station.
  In Puerto Ayora bezoeken we een kweekcentrum voor reuzenschildpadden in het Charles Darwin onderzoekscentrum. Hier leven meer dan 60 schildpadden, die later weer uitgezet worden op de eilanden in hun oorspronkelijke habitat. De beroemdste schildpad die je er aantreft, is 'Lonesome George', de laatste uit zijn soort afkomstig van Isla Pinta. Het Van Straelen centrum biedt een interessante voorstelling van de geschiedenis en de verschillende ecosystemen van Galapagos. Na het bezoek pak je in en word je naar de luchthaven in Baltra gebracht voor de terugkeer naar het vasteland.

  Transfer van het schip naar de luchthaven en vlucht naar Quito. In de vroege namiddag brengt een korte vlucht (1,5 uur) je, met een tussenlanding in Guayaquil, naar de luchthaven van Quito.

  Transfer luchthaven Quito naar hotel in privé-wagen. Je wordt aan de luchthaven opgewacht en naar het hotel gebracht (rit van +/- 15 minuten). Overnachting Hotel in Quito.

  Dag 10

  QUITO

  Transfer van hotel naar luchthaven Quito in privé-wagen. Je wordt aan het hotel opgepikt en naar de luchthaven van Quito gebracht.

  Periode

  Afreis dagelijks mogelijk.

  Prijzen

  4 dagen/3 nachten Galapgos + 2 nachten Quito:
  Luxe catamaran: Cormorant € 4.640 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  First class catamaran: M/C Anahi € 3.555 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  Tourist superior yacht: San José € 3.053 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  5 dagen/4 nachten Galapagos + 2 nachten Quito:
  Luxe catamaran: Cormorant € 5.910 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  First class catamaran: M/C Anahi € 4.150 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  Tourist superior yacht: San José € 3.895 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  8 dagen/7 nachten Galapagos + 2 nachten Quito:
  Luxe catamaran: Cormorant € 8.722 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  First class catamaran: M/C Anahi € 6.028 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)
  Tourist superior yacht: San José € 5.625 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  Prijs varieert volgens het aantal reizigers, de gekozen hotelcategorie en de concrete reisdata (laag-of hoogseizoen).
  Prijzen geldig tot december 2019.
  Prijzen 2020 op aanvraag.


  Nota

  Aantal dagen

  10, 7 of 6 dagen. Doorgaans wordt deze reis geboekt in combinatie met een bezoek aan het Amazonegebied en/of het Andesgebied.

  Bagage

  De hoofdbagage dient beperkt tot 20 kilo. Gebruik best een grote reistas, kitbag of kleine valies. Je kan een deel van de bagage in het hotel in Quito in bewaring geven. Een dagrugzakje waar je een trui, regenjas, water en eventueel een picknick in kunt opbergen (25 - 30l.) is nuttig.

  Begeleiding

  Tijdens de cruiseactiviteiten word je begeleid door lokale Engelstalige gidsen die over een vergunning beschikken om op de Galapagos te gidsen. Er zijn 3 soorten gidsen werkzaam op de Galapagoseilanden: Gidsen van niveau I hebben een bachelordiploma in toerisme of biologie en een diploma van natuurgids. Gidsen van niveau II hebben naast de bovenvermelde diploma's minstens 4 jaar gidservaring in de Galapagos. Gidsen van niveau III hebben een masterdiploma in toerisme of biologie en spreken minimum 2 vreemde talen. Men zal misschien denken dat een gids van niveau III altijd beter is dan een gids van niveau I. De praktijk leert ons dat dit niet altijd het geval is. De kwaliteit en expertise van de gidsen wordt nl. steeds geëvalueerd door de rederijen. Er zijn bijvoorbeeld heel wat gemotiveerde en zeer getalenteerde jonge gidsen (niveau I) werkzaam op luxueuze en zeer goede cruiseschepen. Men mag dus concluderen dat de kwaliteit van de gidsen min of meer parallel loopt met de kwaliteit van een cruiseschip. Cruiseschepen met een uitstekende reputatie betalen hun werknemers een hoger salaris wat maakt dat je er een goede gids mag verwachten (niveau I, II of III). Bij budget boten vind je over het algemeen ook budget gidsen.

  Beste reistijd

  Galapagos is het hele jaar door te bezoeken. In elke maand van het jaar is er wel een bepaalde diersoort actief. De beste reisperiode is van januari tot april. Ondanks enkele felle regenbuien is het zeewater dan warmer en het weer helderder. Van juli tot november is het seizoen van de "Guara". Het regent nauwelijks maar er hangt vaak een lage nevel of mist. Het zeewater is ook veel kouder. In de maanden september en oktober kan het stevig waaien en gaan veel schepen in dock.

  Budget / geld

  In 2000 werd de Sucre door de Amerikaanse dollar (USD) als nationale munt vervangen. Grote dollarbiljetten (boven 20 USD) raak je moeilijk kwijt, zeker buiten de grote steden. In de grote steden kan je met een kredietkaart geld uit de muur halen: bankautomaten zijn er wijdverspreid. Betalingen met kredietkaarten  worden alleen in de steden gebruikt. Vaak rekent men een toeslag. Best is een combinatie van cash (kleine dollarbiljetten) en kredietkaart mee te nemen. Hoewel alle cruises all-in zijn, is het aangeraden om op Galapagos op het schip wat extra cash geld mee te nemen voor extra drankjes en fooien.

  Datum reisfiche

  © Wereldreizen - januari 2019

  Deelnemers

  Geen beperking. Op de cruises is er doorgaans geen toeslag voor singles als men bereid is de hut te delen. In hotels en voor transfers is er een toeslag.

  Documenten

  Een geldige reispas is verplicht. Indien je reeds een reispas hebt, gelieve dan na te zien of deze nog geldig is tot ten minste zes maanden na terugkeer in België. Voor de reservatie  van binnenlandse vluchten en cruises hebben we uiterlijk één maand voor vertrek een gescande kopie van je paspoort nodig. Bij aankomst in Ecuador ontvang je een (gratis) toeristenvisum.

  Fysiek

  De programma’s zoals hierbij vermeld kunnen door personen van alle leeftijden gedaan worden.

  Gezondheid

  Geen enkele inenting is wettelijk verplicht. Een inenting tegen gele koorts wordt echter sterk aanbevolen voor reizigers die naar het Amazonewoud gaan (vergeet je vaccinatieboekje niet!). Een vaccinatie tegen hepatitis A wordt ook sterk aangeraden evenals een update van polio, tetanus en difterie. Voor concrete informatie hieromtrent verwijzen we het Tropisch instituut : tel. 03 247 66 66, mail: info@itg.be , website: www.itg.be. Malaria Malaria is endemisch in het Amazonegebied en de kustzone. Het is dan ook noodzakelijk maatregelen te treffen door onder een muggennet te slapen, een muggenwerend product met DEET te gebruiken en een profylactisch middel in te nemen voor korte verblijven.

  Klimaat

  Je kan Ecuador gedurende het hele jaar door bezoeken, door de enorme variëteit aan regio’s en microklimaten zal je steeds wel ergens zon (en regen) treffen. In het Andesgebergte variëren de temperaturen meer gedurende de dag en volgens de hoogte, dan dat ze doen in de loop van het jaar. Maart en april zijn regenachtige maanden. Tussen juni en september is het doorgaans zeer droog. In de kuststreek is het koeler van juni tot september. Van januari tot mei is de warmste en regenachtigste periode van het jaar. Ook is het zuiden van de kuststreek droger dan het noorden. In het oosten van het land kan het, zoals in het hele Amazonegebied, regenen op gelijk welk moment van het jaar, maar door de band valt er meer neerslag van maart tot september. De Galapagoseilanden zijn warm van januari tot april. Korte, maar hevige regens behoren dan tot de mogelijkheid. Van mei tot december hebben we dan een koeler maar bewolktere periode.

  Literatuur en kaartmateriaal

  Ecuador/Galapagos - Dominicus (Nl.) Ecuador/Galapagos Eilanden - Elmar Wereldwijzer (Nl.) Ecuador - Footprint (Eng.) Ecuador - Insight Guides (Eng.) Ecuador/Galapagos - Lonely Planet (Eng.) Galapagos Wildlife - Bradt (Eng.)

  Logies

  Alle overnachtingen gebeuren in uitstekende hotels met alle comfort die toch het authentieke karakter van het land respecteren. Als  je dit wil upgraden of juist een eenvoudigere accommodatie wenst, kan dit steeds aangepast worden.

  Reisdocumenten

  Ongeveer een maand voor vertrek en na betaling van het saldo krijg je het reisdossier toegestuurd. Het reisdossier bevat: een gedetailleerd overzicht van het programma praktische informatie i.v.m. reizen in Ecuador het boekje “Te gast in Ecuador” vouchers voor hotels, transfers en excursies bagagelabels reischeques

  Schip

  Dit zijn enkele voorbeelden, per klasse, van de schepen waar we mee werken. Bij het opmaken van een reisvoorstel bieden we steeds een keuze uit de schepen die beschikbaar zijn volgens de data en prijsklasse van je keuze.
  Cormorant Evolution (Catamaran Deluxe class),  meer info op: www.cormorant-cruise.com
  Journey I – ook Anahi genaamd  (Catamaran First Class), meer info op: www.yachtanahi.com
  Galaven (motorjacht Tourist Superior Class), meer info op: www.galaven-cruise.com
  M/Y Guantanamera (Tourist Class), meer info op: www.yateguantanamera.com 

  Transport

  Alle verplaatsingen op het vasteland in deze reis zijn voorzien in privé-wagen met Spaanstalige chauffeur.

  Vlucht

  Je kunt steeds bij een van onze medewerkers terecht voor het boeken van de intercontinentale en lokale vluchten. Voor de reservatie (en uitgifte) van binnenlandse vluchten en cruises hebben we ten laatste één maand voor vertrek een scan van je paspoort nodig. Dit is nodig om de reservatie te kunnen garanderen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.