Op zoek naar iets?

gezinsreis in ecuador

Ecuador? De ley!

Hoewel Ecuador naast Brazilië, Peru en Colombia het kleine broertje lijkt, hoeft het land niet onder te doen voor zijn buurlanden. Dat alles dicht bij elkaar ligt is geen vloek, maar net één van de grootste troeven. De kust, de Andes, de Amazone en de Galapagos-eilanden, vier volledig verschillende werelden op een steenworp van elkaar verwijderd.

Actieve gezinsreis - 15 dagen

Na de landing in Quito rijden we door naar Otavalo, een stad met een grotendeels inheemse bevolking en een kleurrijke markt die wereldfaam geniet. We dompelen ons onder het azuurblauwe water van Laguna de Cuichocha, vergapen ons aan de watervallen van Peguche en bewonderen het eeuwenoude vakmanschap van Indiaanse wevers. In de Amazone kan je te voet, te paard, al raftend of met de kano de wildernis door. Een chocolade-workshop brengt ook de hongerigen onder ons in vervoering. We veroveren de flanken van de Chimborazo vulkaan en geven onze ogen de kost op Isla de la Plata, één van de Galapagos-eilanden en een waar paradijs voor broedvogels. Uitblazen doe je op de vreedzame tropische stranden van Los Frailes en La Tortuguita.

Ontdek onze actieve familiereis!

Ecuador, het eiland van de Andes - 18 dagen

Na een initiële verkenning en hoogtegewenning in metropool Quito (2800 m) balanceren we op de rand van het kratermeer van Cuicocha, een kratermond van de machtige Cotacachi. Gelukkig voor ons doet de vulkaan al even een dutje. De volgende drie dagen kom je ogen te kort in het Cuyabeno natuurreservaat in de al even machtige Amazone. We gaan op zoek naar vicuna's, een ietwat vertederende mix tussen een alpaca en een kameel, rond de immer besneeuwde Chimborazo en verkennen Guamote, een authentiek indianendorp in de Altiplano. Onder de professionele begeleiding van een lokale ngo bezoeken we enkele ongerepte indianendorpen waar asfalt en toerisme slechts een verre angstdroom zijn. Na een bezoek aan het koloniale Cuenca, wachten de nationale parken Cajas en Machalilla, waar je de laatste drie nachten je hoofd te rusten legt in idyllische bungalows met zicht op zee. 

Ontdek het eiland van de Andes