Op zoek naar iets?

Werner Strouven Galapagos

ECUADOR - Las Islas Encantadas - 14 DAGEN

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • focus op vulkanisme en fauna en flora
  • inclusief 8-daagse cruise Galapagos
  • Nederlandstalige begeleiding door Walter Meeusen

De betovering van het vertrouwen.

De Galapagos-archipel in de Stille Oceaan, ongeveer 1000 km van de Ecuadoriaanse kust, is al jaren wereldwijd bekend om zijn werkelijk unieke fauna en flora. De Galapagos-eilanden, 4 à 5 miljoen jaar oud, zijn vulkanisch van oorsprong. Hier kan men de ontstaansgeschiedenis van onze planeet aan den lijve ervaren.

Door de afwezigheid van grote roofdieren hebben de hier levende soorten in hun eeuwenlange evolutie niet de natuurlijke reflex van angst voor de mens ontwikkeld. Dat maakt de observatie en het benaderen van deze fauna uitermate eenvoudig. De wonderbaarlijke symbiose tussen dier en natuur en de zalige reisformule (aan boord van een comfortabel schip) is zelfs voor de meest ervaren wereldreiziger een unieke ‘once in a lifetime’-belevenis.

Geheel in de stijl van Wereldreizen kiezen we voor een tocht met een klein schip voor maximaal 16 passagiers. Het hele schip wordt exclusief gecharterd voor onze eigen Nederlandstalige groep. We maken een volwaardige cruise van 8 dagen waardoor we (meer dan op de traditioneel aangeboden 5-daagse programma’s) de kans krijgen om de natuurpracht ten volle te ervaren. De Nederlandstalige begeleiding is in handen van Walter Meeusen. Met meer dan 17 Galapagos-cruises op de teller is Walter zonder meer een deskundige te noemen. Ter plaatse wordt hij bijgestaan door een bioloog-parkgids, exclusief voor onze groep.

Dag 1

Vlucht naar Quito

Bij aankomst in Quito, hoteltransfer. 

Dag 2

Quito

De oude koloniale stad Quito verkennen we  te voet. We wandelen langs Plaza Santo Domingo, Plaza de Independencia, Calle Morales en Casa de Sucre. Terug via Convento de San Francisco en de La Compana-kerk. We doen het rustig aan, acclimatisatie aan de hoogte is nodig (Quito ligt op ongeveer 2800m).

Dag 3

Quito

Vanop een lage helling aan de buitenzijde van de metropool vertrekt de Teleferiqo; een moderne skilift in een subtropische grootstad. In een 10-tal minuten brengt die de bezoekers 1000m hoger naar de top van de Volcan Pinchacha. Boven ontplooit zich een adembenemend panorama over Quito en de omliggende bergen. Verspreid liggen een aantal wandelpaden met diverse uitkijkpunten. Na de middag keren we terug naar de stad.

Dag 4

Vulkaanwandeling Antisana

De Duitse wetenschapper Von Humboldt noemde de Andes van Ecuador een 'avenue van vulkanen'.

Ondertussen zijn we al voldoende geacclimatiseerd om ons wat hoger te wagen. We maken een uitstap naar de vulkaan Antisana, met 5750m één van de hoogste van het land. Rond Antisana wandelen we door de paramo (karakteristieke  vegetatie van de  Andes). Mogelijk zien we we zelfs caracara en de grootste andesgier: de condor. Dit is immers één van de weinige resterende habitats van deze vogels in het land. In de namiddag keren we terug naar Quito.

Dag 5

Vlucht naar Baltra, start 8-daagse cruise

Binnenlandse vlucht van Quito (via Guayaquil) naar Baltra op de eilanden.

Bij aankomst worden we opgewacht door onze lokale gids en vertrekken we meteen naar Santa Cruz. We steken het Itabaca Kanaal over dat Baltra scheidt van Santa Cruz. Vertrek voor een rit door de hooglanden. 

Vertrek voor een rit door de hooglanden. Onderweg houden we halt bij een privé-farm waar we grote schildpadden in het wild kunnen observeren. De reuzenschildpad, het embleemdier van de eilanden, is helaas met uitsterven bedreigd, na jaren van jacht en uitroeiing ten tijde van de walvisvangst. Santa Cruz is één van de weinige plaatsen waar de dieren nog in relatieve vrijheid kunnen voortbestaan en kunnen worden geobserveerd in hun natuurlijke habitat.

Vervolgens verder naar Puerto Ayora, het levendige hoofdstadje van de archipel. Wandeling naar het Charles Darwin Onderzoekscentrum. Het centrum is de plaats waar de biologen van over gans de wereld naartoe komen om studie te maken van de fauna en flora van de groep en om in onderling overleg het beheer van het park in handen te nemen. We bezoeken er het informatiecentrum, annex het kleine museum, en brengen ook een bezoek aan de kweekstations van de jonge reuzenschildpadden en de verblijfplaats van de zeer oude dieren.

In de late namiddag bereiken we de haven waar we aan boord gaan van ons schip CACHALOTE en kennis maken met de bemanning.

Dag 6

Plazas - Santa Fe

South Plaza is het grootste van de beide Plaza's die dicht voor de kust van Santa Cruz gelegen zijn. Het eiland herbergt een grote kolonie landleguanen. Langs de oceaankant bevinden zich hoge kliffen die een uitzonderlijk observatiepunt vormen voor vogels in vlucht. Keerkringvogels, fregatvogels, pelikanen en meeuwen kunnen  hier van dichtbij en in volle vlucht worden waargenomen. Op de terugweg wandelen we langs  een kolonie zeeleeuwen. Na de wandeling (ongeveer 3 uur) gaan we een eerste keer snorkelen tussen de zeeleeuwen, gekleurde vissen en -vredelievende -  haaien.

Vanuit Plazas gaat de oversteek naar Santa Fé, vooral bekend voor de grote landleguaan, endemisch voor dit eiland. Typisch voor de eilanden  zijn de immense cactuswouden. We  bewonderen  een bos extreem grote boomcacti, (opuntia barringtonensis) en op het kleine strand zonnen zeeleeuwen. In de baai zwemmen zeeschildpadden, roggen en wintpuntrifhaaien.

Dag 7

Cerro Brujo - La Galapaguera - El Junco

We starten de dag met het bezoek aan San Cristobal, één van de grotere eilanden uit de archipel. Op het mooie strand van Cerro Brujo is er tijd om even te relaxen tussen een kolonie zeeleeuwen en strandvogels. Een uurtje verder, in La Galapaguera, leeft de grote Galapagos- schildpad in semi-vrijheid in zijn natuurlijke habitat. Dit is een minder bezochte site op Galapagos, de afgelegen ligging op de punt van San Cristobal maakt het nl. een uitgelezen vluchtplaats voor grote schildpadden.

In de namiddag gaat het verder naar El Junco, één van de weinige zoetwaterreservoirs op de archipel. Op ongeveer 700 meter hoogte wandelen we door verschillende vegetatieve zones. We eindigen aan het kratermeer en worden beloond met een prachtig panorama en observatiepunt om de avifauna van San Cristobal te observeren.

Dag 8

Espanola

De Galapagosarchipel is vooral beroemd om zijn landdieren, maar onder water gaat een al even unieke en fascinerende wereld schuil. In de wateren leven ruim 300 vissoorten, waarvan ongeveer een kwart nergens anders voorkomt.  Diverse schildpadden, roggen-en haaiensoorten zwemmen er rond evenals een reusachtig leger aan kleurijke vissen en ongewervelde zeebewoners, van zeekomkommers tot zeesterren.

In Gardner Bay ligt het mooiste en langste zandstrand van Espanola. We nemen de tijd om te verpozen en te zwemmen of te snorkelen in het gezelschap van spotlijsters en zeeleeuwen.

Espanola is het meest zuidelijke eiland van de archipel en biedt een grote variëteit aan soorten. Eén van de hoogtepunten van de reis is Punta Suarez. Hier vinden we rijke kolonies van o.m. gemaskerde en blauwvoet jan-van-gent, zeeleguaan, lavahagedis en zeehonden. Bovendien is het eiland de enige verblijfplaats van de Galapagos-albatros, waarvan de kolonie vooral tijdens de broedtijd (maart/december) vele tientallen koppels bevat. Mogelijk zien we er enkele koppeltjes die nog achterbleven.

Dag 9

Floreana

We maken de oversteek naar Floreana waar we landen op Punta Cormorant. Op een groen gekleurd strand vinden we zeeleeuwen en een eindje verder langs de lagune een kolonie flamingo's, waadvogels en eenden.  De wandeling leidt naar een geïsoleerd strand waar geregeld zeeschildpadden komen broeden. Daarna is er gelegenheid tot snorkelen rond Corona Del Diablo, één van de meest gerenommeerde snorkel plaatsen van Galapagos. In de restanten van deze half verzonken krater zwemmen we tussen zeeleeuwen, roggen, schildpadden en een resem tropische vissen; een absoluut sensationele belevenis!

We besluiten het bezoek aan Floreana in de namiddag bij Post Office Bay, de bekende postbus van de eilanden, daar geplaatst door de vroegere walvisvaarders in de jaren 1700.

Dag 10

Cerro Dragon - Bahia Sullivan

Aan de noordzijde van Santa Cruz ligt Cerro Dragon. We starten met een boottocht door de mangrovebossen die de eilandjes in de baai omzomen. We laveren door het kustbos met zicht op het vulkanische achterland, het resultaat van hevige vulkaanuitbarstingen. Rondom ons volop vogelleven. Onder water zien we roggen, schildpadden en haaien. Verderop gaan we aan land en wandelen tot aan de Drakenberg. Boven worden we beloond met een prachtig uitzicht op de westelijke eilanden van de archipel.

Na de lunch leggen we aan in Bahia Sullivan op het eiland Santiago. Sullivan Bay geeft ons een inkijk in het ontstaan van de archipel. We wandelen door prachtige landschappen met silhouetten van gedoofde vulkanen afgewisseld met het groen van de eerste pionierbegroeiing en het intense blauw van de lucht en de oceaan.  We bewonderen  een recent lavaveld met pahoehoelava waar de eerste pionierplanten zich beginnen te vestigen. Galapagos en de Hawaï eilanden zijn de enige plaatsen waar zulke lavaformaties voorkomen. Pahoehoe-lava (Hawaiiaans voor koord) verkrijgt zijn unieke structuur door een samenspel van samenstelling, temperatuur en afkoeling.

Dag 11

Genovesa

Genovesa in het noordoosten is één van de oudste eilanden. De variëteit en aantallen vogels die we hier treffen is overweldigend. Via een smal kanaaltje varen we Darwin Bay binnen om er vele zeevogels te observeren die  nestelen in de steile basaltwanden. Een korte maar steile klim brengt ons op de top van het eiland. Impressionant! We staan er temidden van de grootste nestelplaats van de roodpoot-jan-van gent. Na de middag kunnen de fotografen zich volop uitleven tijdens een ontspannende wandeling tussen reigers, fregatvogels en pelikanen.

We eindigen de dag aan zee: snorkelen of relax genieten op het strand?

Terug aan boord genieten we op dek nog  na in de warme gloed van de ondergaande zon. Nippend aan een tropische cocktail, mijmerend over het leven en zoveel schoonheid.

Dag 12

Einde van de cruise - vlucht naar Quito of Guayaquil

Het laatste bezoek van onze cruise verloopt aan boord van de dingy's (zodiac) om een 'natte landing' te maken: nl. Caleta Tortuga Negra. Op deze locatie komen 3 soorten mangroves samen voor: de rode, witte en zwarte mangrove. Deze vloedbossen staan bijna het gehele jaar met hun wortels in het zeewater. Overal nestelen kolonies watervogels maar het is ook een ideale plaats om het gedrag van de grote zeeschildpadden gade te slaan. Tussen de wortels van de mangrove zwemmen scholen dorados en veelkleurige  vissen.

Bij de terugvaart richting Baltra loopt onze ontdekkingsreis ten einde en nemen we afscheid van de bemanning.

Terugvlucht naar het vasteland. Hotelovernachting in Guayaquil (of Quito).

Dag 13-14

Einde van de reis - terugvlucht naar Brussel

Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven.

Aankomst in Brussel op dag 14. 

Geen vertrekdata beschikbaar.

Periode

Voor deze reis is in 2018 geen groepsreis gepland.

Een groepsreis najaar 2019 is in voorbereiding. Prijs en bijzonderheden zijn beschikbaar vanaf midden 2018. Mail ons uw contactgegevens indien u interesse heeft in deze natuurreis. We informeren u dan zodra de info beschikbaar is.

Aard van de reis

“Toen ik als bioloog aan boord was van de HMS Beagle, werd ik getroffen door bepaalde bijzonderheden betreffende de verspreiding van de organische wezens in Zuid-Amerika (Galapagos)… Deze feiten, zoals te zien in latere hoofdstukken van dit boek, lijken enig licht te werpen op het ontstaan der soorten…..” 

Zo begint Charles Darwin zijn beroemde boek over de oorsprong van de soorten. Het boek, dat heel de wereld beroerde en de evolutieleer op zijn kop zette, is geschreven na zijn jarenlange reis aan boord van de Beagle langs o.a. de Galapagos–eilanden. 

Voor een belangrijk deel hebben de observaties van planten en dieren van deze eilanden Darwin ertoe aangezet zijn sluimerende ideeën betreffende het leven op aarde te kristalliseren in zijn theorie over het ontstaan van de soorten. Zonder de reuzenschildpadden en de beroemde Darwin vinken zou hij misschien nooit die “aha-erlebnis” hebben gehad. 

Deze strijd om het bestaan gaat ondertussen onverminderd verder en wereldwijd is zijn theorie allang gemeengoed onder wetenschappers. Voor een gelukkige bezoeker van de eilanden zijn ze, naast een openlucht labo van de evolutieleer, bovendien een heerlijke plaats om te vertoeven in een onvervalst stukje oorspronkelijk paradijs.        

Begeleiding

Deze Galapagos-cruise wordt Nederlandstalig begeleid door Walter Meeusen, met meer dan 17 Galapagos reizen op de teller een absolute autoriteit in Vlaanderen. Walter heeft een passie voor Zuid-Amerika en voor de heel bijzondere fauna en flora op de Galapagos-eilanden. Bovendien is hij een vulkaanexpert. Hij vertelt boeiend over lavastromen, AA-lava, pahoehoe-lava, fumarolen en andere geologische rariteiten. 

Aan boord wordt hij bijgestaan door een ervaren parkgids (Engelssprekend).

Beste reistijd

December is een ideale reisperiode in de Pacific. 

Deelnemers vertrekken in België met grijs herfstweer, maar arriveren in de Pacific met veel licht, zon en aangenaam warme dagtemperaturen (gemiddeld 25°C). Bovendien is het een periode met kalme zee en zodoende is er veel minder kans op zeeziekte. Het is de start van het warme seizoen, maar het is nog niet extreem warm zodat (vooral) de dieren nog niet wegkruipen onder struiken en planten tegen de hitte van de tropenzon. Ook voor de dierenobservatie is december een perfecte reisperiode. 

Budget / geld

Niet inclusief is de Galapagos parktax, 130 USD (richtprijs mei 2016), steeds cash ter plaatse te betalen.

Datum reisfiche

© ZuiDERHuiS Wereldreizen - juni 2016

Deelnemers

Minimum 12, maximaal 15 deelnemers.

Documenten

Een internationale reispas is verplicht (nog geldig tot minstens 6 maanden na terugkeer in België).

{E4DD60B7-4DCC-4776-898E-724E764D34EC}

Een dagindeling aan boord verloopt ongeveer als volgt: wekdienst tussen 7 en 7.30 uur, ontbijt rond 8 uur. Daarna gaan we van boord om een eerste site te bezoeken (soms afgewisseld met snorkelen/zwemmen). Rond 12 uur terug aan boord. Lunch rond 12.30 uur. Aansluitend een tweetal uurtjes siësta en relaxen aan boord (zonnen op dek?). Rond 15 uur een tweede activiteit: landbezoek en/of wandeling of zwemmen/snorkelen, of beide afgewisseld. Tussen 17 en 17.30 uur beëindigen we de dag met afternoon tea, koffie en koekjes. Rond 19 uur avondmaal en nadien briefing voor de volgende dag.

{E4DD60B7-4DCC-4776-898E-724E764D34EC}

Het schip Cachalote heeft 8 tweepersoonskajuiten. Er zijn geen single kajuiten. 

Alleenreizenden delen een tweepersoonskajuit met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht. De indeling gebeurt op basis van datum van inschrijving. Enkel de laatste 2 individueel ingeschreven reizigers zullen, bij niet-passende kajuit verdeling, een kajuit delen met de dan resterende deelnemer (man/vrouw) of met de VK-reisleider. In dit geval melden we u dit bij booking.

Eigen aan de reis

Een bezoek aan Galapagos is een bijzondere belevenis en dit niet enkel wegens de unieke fauna en flora. Deze reis richt zich ook naar liefhebbers van zee en watersport. Ongeveer 50% van de tijd wordt er gevaren, genavigeerd naar en van de sites. Er wordt ook veel tijd gemaakt om te zwemmen en te snorkelen in de heldere en visrijke wateren, want ook onder water is er veel moois te beleven. Enkel het snorkelen kan, door eventuele deelnemers die niet van water houden, worden vermeden. De navigeertijd op zee maakt deel uit van de bijzondere charme van deze natuurreis.

Fooien

Fooien zijn niet inclusief, maar wel gebruikelijk. Richtbedrag fooi voor de lokale gids en de bemanning van het schip: 150 USD per reiziger.

Fotograferen

Galapagos biedt uitstekende fotomogelijkheden. Op de Galapagos is het mogelijk zonder schuilhut, super-telelens of engelengeduld dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren en te fotograferen. Geen enkele foto is echter belangrijker dan het welzijn van de dieren. De bezochte flora en fauna maken deel uit van een kwetsbaar ecosysteem. Ter plaatse zal de reisleider u informeren over de richtlijnen i.v.m. natuurbehoud.

Gezondheid

Inentingen zijn niet wettelijk verplicht. ZuiDERHuiS Wereldreizen heeft geen medische bevoegdheid. Voor medisch advies en facultatieve inentingen verwijzen we naar uw huisarts of de provinciale centra voor volksgezondheid. Ook de diensten 'reisadvies' van de universitaire ziekenhuizen zullen u graag deskundig adviseren.

Het schip

Door te kiezen voor een comfortabel jacht als transportmiddel krijgt de reis een onschatbare meerwaarde. U zal de Enchanted Islands (Las Islas Encantadas) optimaal en intens ervaren; u reist op het ritme van de wind en de stromingen en raakt helemaal doordrongen van de stilte en de schoonheid van de (vulkanische) eilanden. Om de unieke landschappen en de dierenwereld van dichtbij te beleven, maken we dagelijks een of meerdere landexcursies. 

Overnachtingen en maaltijden zijn aan boord van het comfortabele (first class) motorjacht Cachalote. Het schip heeft radio/telefoon aan boord en de bemanning bestaat uit de kapitein en o.a. een professionele kok, 3 matrozen en de lokale parkgids.

Individuele verlenging

De mogelijkheid bestaat om de reis op individuele basis te verlengen met een verblijf van een aantal dagen in de Amazone (of andere extensie). Wij werken u graag een à la carte programma uit (Engelssprekend begeleid). Info via Zuiderhuis Wereldreizen op 09/233.50.00 of wereldreizen@zuiderhuis.be.

Infoavond

Info-sessie met beeldpresentatie (door reisleider Walter Meeusen): op 24 september 2016 om 10u30. Locatie: Zuiderhuis/ Gent, Kortedagsteeg 13 - 15. De toegang is gratis, reserveren gewenst. Reservatie via wereldreizen@zuiderhuis.be of tel 09 233 50 00.

Informatie

Voor informatie over Ecuador en Galapagos kan u steeds terecht in Zuiderhuis Gent: tel 09 233 50 00 (algemeen) en 09 267 02 70 (rechtstreeks Dominique) of email  wereldreizen@zuiderhuis.be.

Kledij

Enige weken voor de afreis ontvangt u een uitgebreid informatiepakket met o.a. ook een uitrustingslijst. Voor deze reis volstaat sportieve vakantiekledij, de sfeer aan boord is informeel: luchtige kledij voor overdag, een warme sweater of fleece voor 's avonds, een dagrugzakje, zwempak en goede wandelschoenen (sommige wandelroutes lopen over scherpe lava).

Klimaat

Het klimaat op de eilanden wordt bepaald door de wind en zeestromingen. De reis verloopt tijdens de droge, warmere periode van het jaar. De maand december is een zeer aangename reistijd. Gemiddelde dagtemperaturen rond de 25°C.

Logies

Overnachtingen en maaltijden zijn aan boord van het comfortabele (first class) motorjacht Cachalote. Het schip heeft 8 airconditioned tweepersoonskajuiten, elk met 2 stapelbedden, douche en toilet. Om de andere dag worden handdoeken en lakens ververst. Er is een lounge, een bovendek, radio/telefoon en alle courante veiligheidsvoorzieningen. De bemanning bestaat uit de kapitein, een professionele kok, barman, enkele matrozen en de lokale parkgids.

Maaltijden

Tijdens de cruise verblijven we in volpension. De maaltijden aan boord worden bereid door een professionele kok. Er is  een grote variatie wat betreft gerechten en smaken. Er wordt rekening gehouden met de Europese afkomst van de groepsleden. Nochtans wordt ook de plaatselijke keuken niet vergeten. Suggesties in verband met  voorkeuren of eetgewoonten worden in de mate van het mogelijke opgevolgd. Speciale dieetwensen dienen bij boeking gemeld te worden. Consumpties en dranken zijn niet inclusief, ter plaatse te betalen. 

Tijdens de hotelnachten op het vasteland is het ontbijt inclusief. Lunches en diners zijn ter plaatse te regelen. Voorzie voor deze dagen ongeveer 25 euro per dag (exclusief dranken).

Natuur

Wandelen is een ideale manier om van de natuur op de eilanden te genieten. Op de archipel leven honderden dier- en plantensoorten. De meest voorkomende en opvallendste dieren zijn leguanen, schildpadden, slangen, hagedissen, dolfijnen, robben, walvissen, zeeleeuwen en uiteraard talrijke soorten land- en zeevogels.

Maar ook onder water is er een uitbundig en kleurrijk dierenleven. Snorkelaars zien ongetwijfeld beenvissen, haaien, roggen, zeeëgels, zeesterren, kreeften en octopussen. Af en toe komt een zeeleeuw de zwemmers gezelschap houden en als we heel veel geluk hebben zien we zelfs pinguïns onder water.

Natuurbescherming

We reizen in een ecologisch kwetsbaar gebied. De lokale overheid heeft vrij strikte regels i.v.m. natuurbehoud opgesteld. Op de wandelingen is het de taak van de lokale parkgids er op toe te zien dat de groep zich aan de regels houdt: geen afval weggooien, geen dieren verstoren en/of aanraken, op de paden blijven, geen planten uittrekken, geen voedsel achterlaten. Samen met uw reisdocumenten zal u informatie ontvangen over een gepast reisgedrag op de eilanden.

Nota

Voor deze reis zijn afwijkende annuleringskosten dan deze vermeld in de bijzondere voorwaarden van Wereldreizen van toepassing. Reden is de zeer strikte betaaltermijnen en strenge annuleringskosten opgelegd door de lokale shipping agent in Ecuador. De annuleringskosten (steeds per persoon) zijn variabel volgens het tijdstip van annulering.

a/ bij annulering voor 90 dagen voor vertrek: 15% van de reissom (*)

b/ bij annulering tussen 89 en 61 dagen voor vertrek: 50% van de reissom (*)

c/ bij annulering binnen de 60 dagen voor de afreis: 100% van de reissom (*)

(*) plus de eventuele verzekeringspremie Protections.

Bij boeking wordt een voorschot van 25% gevraagd, het saldo verwachten we uiterlijk 61 dagen voor de afreis.

Betaling voorschot / saldo: bankrekening BE 78-3630-2689-3086

De aanbetaling voor de landarrangementen worden als volgt opgesplitst:

bij boeking :  een voorschot van 750 euro pp

in februari 2017: een tweede voorschot van 750 euro pp

in juli 2017: een derde voorschot van 750 euro pp

Saldo: uiterlijk 13 oktober 2017

Overnachtingen

In Quito kiezen we voor een sfeervol middenklashotel. We kiezen een hotel met een centrale ligging. Tweepersoonskamers met eigen sanitair. Kamer met ontbijt is inclusief.

Voor de nachten (5) op het vasteland: solo-reizigers schrijven in op indeling, nl. delen een kamer met een medereiziger (van hetzelfde geslacht). Bij eventuele niet passende groepssamenstelling (ongelijke verhouding man/vrouw) zal de laatst ingeschreven man/vrouw genoodzaakt zijn een single kamer te nemen (met  supplement van ongeveer 43 euro x per nacht). Vroege boekers hebben dus een voetje voor.

Wie het wenst kan uiteraard steeds meteen opteren voor een single kamer voor de 5 hotelnachten op het vasteland. We horen dit dan graag bij reservatie.

Programmawijzigingen

Niet te voorziene omstandigheden, vertragingen bij transporten of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen tot programmawijzigingen of verschuivingen in de dagindeling leiden. Uiteindelijk blijft het steeds de kapitein die de juiste vaarroute en de uurregeling bepaalt. Omwille van o.a. onvoorspelbare weersomstandigheden is een flexibele instelling vereist.

Roken

De kajuiten zijn allen non-smoking. Aan boord kan enkel op welbepaalde plaatsen op het buitendek gerookt worden; peukjes mogen vanzelfsprekend niet in zee gegooid worden.

Excursies

Vele reizigers vertellen na afloop dat het snorkelen tijdens de cruise een echte openbaring was. In de zeeën rond de eilanden van de archipel leeft een aquafauna die zich gelijkaardig gedraagt als de landdieren boven water. Het benaderen van de dieren is er makkelijker en veiliger dan op de meeste andere plaatsen in de Stille Oceaan. Daarom dat een Galapagos-cruise heel wat kansen biedt om ook dit aspect van een Galapagos-reis te beleven. Tot de zekerheden om al snorkelend of zwemmend te ontmoeten: zeeschildpad, pinguïn, zeehonden, roggen, etc.

Zelfs als u nog nooit gesnorkeld heeft bieden we u de kans om een duik in de oceaan te wagen: per zodiac (rubberboot met motor) worden we naar de snorkelplaats gebracht en van daaruit wordt er gedoken. De boot blijft in de buurt rondcirkelen en is nooit meer dan een aantal meters verwijderd van de zwemmers. Zo kan niemand te ver afdwalen. Wie wil stoppen en aan boord wil steekt een uitgestoken arm uit en wordt direct opgepikt door de zodiac. Op die manier kan u veilig en comfortabel van het snorkelen genieten.

Aan boord kan een snorkel gehuurd worden: 10 USD per week. Ook wet suits kunnen gehuurd worden: 30 USD per week.

Veiligheid

Bij het verblijf aan boord en tijdens de landexcursies zijn een aantal regels in acht te nemen. Bij de aanvang van de reis worden deze uitgebreid besproken.

Vlucht

Intercontinentale vluchten (heen en terug) zijn niet in de basisprijs inbegrepen. Pas 11 maanden voor de afreis kunnen vluchten ingeboekt worden en is een  prijs beschikbaar. Eind januari 2017 bekijken we welke mogelijkeden er zijn (meestal is dit met Iberia of Klm). We kiezen  de meest interessante optie qua comfort, snelle verbinding en prijs, en we maken u dan een concreet vluchtvoorstel. Richtprijs vluchten: vanaf ongeveer 1180 EUR per persoon(luchthaventaksen inclusief).

Afhankelijk van de gekozen airline en uurregeling (voormiddag- of avondvlucht) is de vertrekdag 15 of 16 december.

Voorbereidende vergadering

Enige weken voor de reis wordt u uitgenodigd op de voorbereidende vergadering. Alle praktische gegevens worden er besproken. U leert er tevens de andere deelnemers kennen. Afwezigen ontvangen de praktische info per mail.

Wandelingen

De wandelingen op de eilanden zijn gemiddeld 2 à 3 uur lang en zijn haalbaar voor elke actieve reiziger. Op de wandelingen kan iedereen zijn eigen tempo volgen, er is zeer veel tijd voorzien om te observeren en te fotograferen. De wandelingen gaan steeds onder begeleiding van de VK-begeleider samen met de lokale parkgids. De richtlijnen i.v.m. het traject en natuurbehoud dienen strikt opgevolgd te worden (er mag o.a. niet van de paden afgeweken worden).

{E4DD60B7-4DCC-4776-898E-724E764D34EC}

Een scheepsreis veronderstelt dat de deelnemer een zekere affectie voor de zee heeft. We varen bewust tijdens die maand van het jaar dat de Stille Oceaan voor de kust van het continent het meest rustig (Pacifico) is. Maar een zekere deining is nooit uit te sluiten. De ervaring leert ons echter dat de gekozen periode en het schip het risico op zeeziekte tot een absoluut minimum beperken.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden.

Garantiefonds Reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds Reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).