Op zoek naar iets?

Een trip vol avontuur langs de Noorse fjorden

Klaar? Start!
Je trip start in Bergen, een stad die omringd wordt door 7 bergen en 7 fjorden. Het is gezellig kuieren door de smalle steegjes van het oude stadscentrum bij de haven. Bryggen, de oude koopmanshuizen op de kade, behoren tot het Unesco Werelderfgoed. Neem zeker ook de Floibanen-kabelbaan, voor een fantastisch uitzicht over de stad en de haven, of breng een bezoekje aan de vismarkt of de bloemenmarkt.

Onderweg
Als je Bergen achter je laat, zit je meteen middenin de natuur. Het landschap is heel afwisselend, met uitzicht op bossen, meren en watervallen. En natuurlijk op fjorden en fjellen, zoals de bergachtige streken hier genoemd worden. Neem regelmatig de tijd om de benen te strekken, kwestie van al die natuurpracht van dichtbij te bewonderen. Je maakt ook twee keer een oversteek per veerboot, onder andere over de adembenemend mooie Nærøyfjord.

Gletsjerwandeling
De Jostedal-gletsjer is Noorwegen's grootste gletsjer. Op een van zijn vele zijarmen maak je op dag 6 van je trip een onvergetelijke gletsjerwandeling, voorzien van stijgijzers en een sneeuwpikkel. Uiteraard onder begeleiding van onze lokale gids, die het terrein als zijn broekzak kent en het ijs en de sneeuw goed kan inschatten. Je verkent de mooiste plekjes in en rond de gletsjer: ijsgrotten, ijstorens en diepe ravijnen die dagelijks van vorm veranderen, want een gletsjer is constant in beweging.

Raftingexcusie
Voss wordt ook wel de adrenalinehoofdstad van Noorwegen genoemd, omwille van zijn avontuurlijke buitensportmogelijkheden. En dat laten we je voelen aan den lijve! Hier scheep je in voor een opwindende raftingexcursie. Na de nodige veiligheidsinstructies vertrek je stroomafwaarts, nu eens over rustige stukken van de rivier, dan weer over spannende stroomversnellingen. De tocht eindigt in het Evangermeer.

Nog meer actie!

Ook tijdens je verblijf in het stadje Loen, gelegen aan de prachtige Nordfjord, kun je kiezen uit een gamma aan outdooractiviteiten. Huur een fiets en rijd langs de oevers van het azuurblauwe Lodalen-meer, of maak een wandeling langs het diepste meer van Europa, het Hornindalsmeer. Liever nog wat actiever? Beklim dan de Skåla en geniet van spectaculaire uitzichten over de Nordfjord en Lodalen. Of voel je hart in je keel kloppen terwijl je de langste hangbrug van Europa oversteekt (120 meter!).  Vanuit Loen kun je ook enkele schitterende dagtrips maken, zoals een bezoek aan de stad Ålesund, gebouwd op drie eilanden en met veel huizen in art nouveau-stijl. Maar ook een trip met een veerboot over de machtige Geirangerfjord, opgenomen op de Unesco Werelderfgoedlijst, behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek alles over deze ongelofelijke reis hier!