Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Frankrijk Eilanden aan de Vendéekust

FRANKRIJK - Eilanden aan de Vendéekust - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €844

  • fietsen met het gezin langs zoutmoerassen en de vele stranden 
  • overnacht in comfortable logies
  • ontdek de Passage du Gois en het schitterende eiland Île d'Yeu

  Karakter van de fietsvakantie

  De reis begint in Beauvoir-sur-Mer. Hier heb je de gelegenheid om de zoutmoerassen van de Vendéekust te verkennen. Het eerste eiland dat je bezoekt is Île de Noirmoutier. De unieke combinatie van mooie stranden, zoutmoerassen en kleine vissershaventjes geven je het gevoel een andere wereld binnen te rijden. Via het vasteland fiets je daarna naar het tweede eiland Île d'Yeu, dat volledig verschillend is van Île de Noirmoutier. De prachtige uitzichten aan de wilde kust in het Zuiden, de fijne zandstranden van het Oosten, de zuiderse witte huisjes en de gezonde zeelucht maken er ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring van. Kortom, het is een afwisselende vakantie waarbij de kinderen zich zeker niet zullen vervelen!

   


  Verblijf

  Je verblijft in verschillende hotels en chambre d’hôtes, perfect uitgerust om families te ontvangen. Ze zorgen voor een stevig ontbijt en ’s avonds een goed diner met streekproducten.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Dag 1

  Aankomst in Beauvoir-sur-Mer

  Dag 2

  Rondrit Beauvoir-sur-Mer (±29 km)

  Tijdens je eerste verkenning van deze kuststreek fiets je door zoutmoerassen en dennenbossen. Wie goed oplet kan heel wat vogels (waaronder steltlopers) spotten.

  Dag 3

  Beauvoir-sur-Mer - L'Herbaudière (±32-45 km)

  Vandaag rij je naar het eiland Noirmoutier waar je langs de duinen, door de marais salant en langs prachtige baaien fietst. De brede stranden nodigen uit voor een frisse duik.

  Dag 4

  Rondrit Noirmoutier (±26 km)

  Langs mooie stranden en kleine vissershaventjes verken je het eiland verder. In Noirmoutier kan je onder andere het kasteel, het museum van de scheepsbouw en het Sealand aquarium bezoeken.

  Dag 5

  L'Herbaudière - Île d'Yeu (±23 km)

  Een taxi brengt je naar de aanlegkade in Fromentine. Daar scheep je in voor een 40 minuten durende overtocht naar Ile d’Yeu. Na aankomst in het hotel verken je met de fiets het noordwestelijk deel van dit merkwaardig eiland met zijn côte sauvage.

  Dag 6

  Rondrit Île d'Yeu (±26 km)

  Het eerste deel van de route kom je voorbij stranden (ideaal voor een picknick en een zwempartij!) en geniet je van het mooie kustlandschap. Op het puntje van het eiland, "les corbeaux" genaamd, domineert de wilde en sobere sfeer. De terugweg brengt je langs de witte huisjes in het binnenland voorbij het dorpje St. Sauveur.

  Dag 7

  Vertrek na het ontbijt

  De boot (incl.) brengt je terug naar het vasteland, waar je verder met de taxi (incl.) naar Beauvoir-sur-Mer reist.

  Periode

  Aankomst dagelijks van 01/04 t/m 30/06 en van 1/09 t/m 31/10 in 2019.

  Aankomst in juli enkel mogelijk op onpare dagen in 2019.

  Aankomst in augustus enkel mogelijk op pare dagen in 2019.

  Prijzen

  Vanaf € 844 per persoon (min. 2 volwassenen en 1 kind t.e.m. 11 jaar - familiekamer) incl. 4x halfpension en fietshuur. 

  Vanaf € 943 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) incl. 4x halfpension en fietshuur. 

  Nota

  Deze fietsvakantie is niet mogelijk met eigen fietsen.

  Aantal dagen

  7 dagen / 6 nachten

  Afstand

  Brussel - Beauvoir-Sur-Mer: ± 755 km

  Bagage

  Bij deze fietsreis is bagagetransport inclusief. De bagage wordt wel beperkt tot 1 koffer of reistas van maximum 15 kg per persoon. Plaats die iedere ochtend voor het vertrek, ten laatste om 9u30, op de plaats aangeduid door de hotelier of eigenaar. Je bagage zal, afgezien van onvoorziene omstandigheden, iedere dag vanaf 17u00 in de volgende overnachting beschikbaar zijn. Het is aangera­den je bagage te voorzien van zowel de blauwe Zuiderhuis-kofferlabels met naam en adres als de labels van Safran, en de koffers af te sluiten.

  Fietshelm

  Een fietshelm is inbegrepen bij de fietshuur. Voor jouw veiligheid en om hygiënische redenen raden wij steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Opgelet, sinds 22 maart 2017 is het voor kinderen jonger dan 12 jaar verplicht om een fietshelm te dragen in Frankrijk. Op het niet dragen van de helm staan fikse boetes. Bij de huurfietsen zijn helmen voor de kinderen inbegrepen, we raden echter toch steeds aan om je eigen helm te voorzien.

  Huisdieren

  Honden worden niet toegelaten.

  Huurfiets

  Deze fietsvakantie is niet mogelijk met eigen fietsen wegens de inbegrepen transfers.

  Je zal de huurfietsen aantreffen in de eerste chambre d’hôtes. Het is een dames- of heren VTC met 21-versnellingen. Verder zijn voorzien: kleine fietstas met reparatiesetje en een fietsslot. Er worden kinderfietsen, aanhangfietsen voor kinderen, fietskarren en kinderzitjes te huur aangeboden. Om je een aangepaste fiets te kunnen bezorgen dien je de lichaamslengte bij inschrijving door te geven. Indien een fietskar, aanhangfiets en/of kinderzitje nodig is dien je dit eveneens bij je inschrijving te vermelden. Aanhangfietsen zijn enkel mogelijk met een volwassen huurfiets.

  Als klant blijf je gedurende de hele fietsvakantie verantwoordelijk voor de ter beschikking gestelde fiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, die je rechtstreeks aan hen dient te betalen. Bij diefstal dient u hiervan aangifte te doen bij de lokale autoriteiten. Wij raden u dan ook aan, zowel bij huurfietsen als bij eigen fietsen, een extra fietsverzekering af te sluiten.

  Kinderen

  Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

  Kinderprijzen en prijzen voor 3e volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3e volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in 2* en 3*hotels.

  Maaltijden

  Dit reisprogramma wordt geboekt in halfpension: ontbijt en 3-gangendiner. Dag 5 en 6 op het eiland Ile d'Yeu verblijf je op basis van kamer met ontbijt.

  Voor kinderen worden kindermaaltijden voorzien. Wensen de kinderen toch een gewone maaltijd dan kan dat ter plaatse aangevraagd worden mits betaling van een toeslag.

  Parkeermogelijkheid

  Gratis parking aan het starthotel.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht.  Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

  Reisweg

  De reis heen en terug Beauvoir-sur-Mer is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks. Deze tracks kan je opladen op je eigen gps-toestel en kunnen als toevoeging of alternatief dienen voor het routeboek.

  Transfers

  Onderstaande transfers zijn inbegrepen in het programma:

  • bootticket Fromentine - île d'Yeu en terug
  • transfer Noirmoutier - Fromentine
  • transfer Fromentine - Beauvoir-sur-Mer

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  17/06/2019