Op zoek naar iets?

Elba

ITALIË - Elba - 8 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • begeleide wandelreis in groep op Elba
  • panoramische wandelingen langs wijn- en olijfgaarden, heuvels en kustpaden
  • comfortabel verblijf in driesterrenhotels in Porto Azzurro, Marciana Marina en Pisa

  Elba, parel van de Toscaanse archipel

  Een verkenning van alle mooie hoekjes van Elba, panorama’s, charmante kustdorpjes.

  Met vliegtuig, trein en boot bereiken we het Italiaanse eiland vlakbij Corsica in de Tyrreense Zee. Elba is het grootste en meest bekende eiland van het ‘Parco Nazionale Arcipelago Toscano’. We maken in totaal vijf dagtochten op dit mooie eiland waarvan de naam wellicht voor eeuwig met Napoleon, de beroemdste banneling aller tijden, zal verbonden blijven.

  De eerste twee dagen verblijven we in het charmante dorpje Porto Azzurro voor een verkenning van het oostelijke deel van Elba. Vanaf Rio nell'Elba trekken we naar de noordoostelijke bergkam van het eiland met uitzichten op de baai van Portoferraio en de Maremmaanse kust van Toscane. Vervolgens bezoeken we de hoofdstad Portoferraio, met zijn vesting, de villa Napoleon en zijn strandjes. Daarna reizen we door naar de noordwestkust voor ons verdere verblijf. Daar logeren we in Marciana Marina, een aangenaam klein dorpje aan de noordkust, de perfecte uitvalsbasis voor onze wandelingen in het meest bergachtige, westelijke deel van Elba. 's Avonds genieten we er van de Italiaanse meditterrane sfeer en natuurlijk flaneren we langs de ‘Lungomare’.

  We verplaatsen ons per lijnbus naar het vertrekpunt en maken tochten dwars door de noordwest georiënteerde granieten ruggengraat van het eiland van zuid naar noord. Vaak maken we hiervoor gebruik van oude herderswegen. Ook de hoogste top, de Monte Capanne (1018m), staat op het programma. De top biedt het summum aan uitzichten, maar ook op de andere wandelingen worden we steevast vergast op verrassende panorama’s, op de kustdorpjes en de grillige kustlijn van Elba.

  Tijdens de terugreis logeren we nog één nacht in het hartje van Pisa, waar tijd rest voor een stadsbezoek en waar we genieten van de avondlijke Toscaanse sfeer aan de Arno.

  Logies en praktisch

  Vlucht naar Pisa en per trein naar Piombino voor de ferry naar Rio Marina aan de oostkust van Elba.
  We overnachten twee maal in een driesterrenhotel in Porto Azzurro aan de oostkust en 4 nachten in een comfortabel hotel*** met zwembad in Marciana Marina aan de noordwestkust.
  Verplaatsingen op Elba gebeuren met privé-transfers. De bagage wordt vervoerd tussen de twee hotels. Tijdens de verplaatsingen tussen Pisa en Elba neem je de bagage zelf mee.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Pisa - Elba

  Vlucht vanuit Charleroi naar Pisa. Transfer per trein naar Piombino, aan de kust van Maremma, vanwaar we de ferry naar Portoferraio op Elba nemen. Aansluitende transfer naar Porto Azzurro, waar we de volgende twee nachten zullen verblijven in een aangenaam driesterrenhotel, mooi gelegen aan de haven.

  Dag 2

  Wandeling vanuit Porto Azzurro

  Transfer naar Rio nell’Elba, waar we een luswandeling maken langs de noordoostelijke uitloper van het eiland. De Monte Serra biedt een 360° panorama over de zee-inham en Portoferraio en over de hoofdstad. We keren te voet terug naar Porto Azzurro.
  Ca. 5 uur wandelen.

  Dag 3

  Porto Azzurro – Proccio – Marciana Marina

  Onze bagage wordt opgehaald in Porto Azzurro en naar het hotel in Marciana Marina gebracht. Zelf worden we per privé-busje naar Proccio gebracht. Vandaar wandelen we naar Marciana Marina.

  Dag 4

  Marciana Marina - Pomonte - Marciana

  Per privébusje ronden we eerst het westelijke bergland van Elba. Deze rit met zicht op zee is al een belevenis op zich. Vanaf Pomonte trekken we de bergen in om uit te komen in Marciana. Een flinke tocht, waarbij wij ons één voelen met de natuur. Via de kapel van de Madonna del Monte dalen we op de oude bedevaartsroute af naar Marciana, waar we genieten op een gezellig terras vooraleer de finale afdaling naar ons hotel aan zee aan te vatten.
  5u wandelen, 750 meter klimmen en dalen.

  Dag 5

  Marciana Marina - Zanca - Marciana Marina

  We wandelen langs de noordwestkust naar Zanca, een route met heerlijke zeezichten en keren via het achterland terug naar Marciana. Van hieruit te voet of per lijnbus terug naar Marciana Marina. Diner en overnachting in Marciana Marina.
  Ca. 4 uur wandelen, 350 m stijgen en dalen.

  Dag 6

  Monte Capanne

  Transfer naar Poggio. Van hieruit beklimmen we de hoogste berg van het eiland, de Monte Capanne (1018m). De uitzichten van hierboven zijn op zijn lichtst uitgedrukt, spectaculair. Op heldere dagen kan je hier zowel Toscane als Corsica zien. De wandeling gaat via leuke paadjes door aangename berglandschappen en langs de charmante dorpjes naar Marciana. Te voet of per lijnbus terug naar Marciana Marina.
  4u30 wandelen, 600 m stijgen, 900m dalen.

  Dag 7

  Marciana Marina - Portoferraio - Pisa

  Na het ontbijt, transfer naar Portoferraio voor een bezoek aan de hoofdstad, de forten en het huis van Napoleon. In de namiddag nemen we de boot nemen naar het vasteland. Per trein reizen we terug naar Pisa. Na de bagage te hebben achtergelaten in het centraal gelegen hotel maken we een wandeling door Pisa, met uiteraard de Campo dei Miracoli en de scheve toren, maar we ontdekken er ook het mooie historische centrum.

  Dag 8

  Pisa en terugvlucht

  Einde na het ontbijt. Transfer naar de luchthaven en terugreis naar België.

  Periode & Prijzen

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen.

  Afspraak

  Luchthaven Charleroi.

  Begeleiding

  Louis Van Orshaegen, ervaren Zuiderhuis begeleider.

  Deelnemers

  Min. 8, max. 12.

  Logies

  Verblijf in halfpension in comfortabele 3-sterrenhotels in Porto Azzurro, Marciana Marina en Pisa, in tweepersoonskamers met privé-badkamer, de begeleider zorgt voor picknick.

  Niveau

  Relatief gemakkelijke wandelingen variërend van 4 tot 5 uur per dag, zonder technische moeilijkheden over goede, soms rotsachtige paden.

  Situering

  Eilandengroep in de Tyrreense Zee, het zuidwesten van Toscane, nabij Corsica.

  Vervoer

  Vlucht vanuit Charleroi naar Pisa, per trein van Pisa naar Piombino, ferry naar Elba en lokale verplaatsingen met privé-transferbus.
  Er is een vroege ochtendvlucht vanuit Charleroi voorzien, de luchthaven van Charleroi is tijdig per shuttle bereikbaar vanuit Brugge, Gent, Brussel en Antwerpen. Voor de uurregelingen zie: https://www.flibco.com/nl/dienstregeling.

   

   

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/09/2019