Op zoek naar iets?

Elba

ITALIË - Elba - 8 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • begeleide wandelreis in groep op Elba
  • panoramische wandelingen langs wijn- en olijfgaarden, heuvels en kustpaden
  • comfortabel verblijf in drie- en tweesterrenhotels in Rio sul Mare, Marciana Marina en Pisa

  Elba, parel van de Toscaanse archipel

  Een verkenning van alle mooie hoekjes van Elba, panorama’s, charmante kustdorpjes.

  Met vliegtuig, trein en boot bereiken we het Italiaanse eiland vlakbij Corsica in de Tyrrheense Zee. Elba is het grootste en meest bekende eiland van het ‘Parco Nazionale Arcipelago Toscano’. We maken in totaal vijf dagtochten op dit mooie eiland waarvan de naam wellicht voor eeuwig met Napoleon, de beroemdste banneling aller tijden zal verbonden blijven.

  We beginnen met een verkenning op de noordoostelijke bergkam, met uitzichten op de baai van Portoferraio en de Maremmaanse kust van Toscane. Vervolgens bezoeken we de hoofdstad Portoferraio, met zijn vesting, de villa Napoleon en zijn strandjes. Daarna reizen we door naar de noordwestkust voor ons verdere verblijf. Daar logeren we in een aangenaam klein kustdorpje, de perfecte uitvalsbasis voor onze wandelingen in het meest bergachtige, westelijke deel van Elba. 's Avonds genieten we er van de Italiaanse meditterrane sfeer en natuurlijk flaneren we langs de ‘Lungomare’.

  We verplaatsen ons per lijnbus naar het vertrekpunt en maken tochten dwars door de noordwest georiënteerde granieten ruggengraat van het eiland van zuid naar noord. Vaak maken we hiervoor gebruik van oude herderswegen. Ook de hoogste top, de Monte Capanne (1018m), staat op het programma. De top biedt het summum aan uitzichten, maar ook op de andere wandelingen worden we steevast vergast op verrassende panorama’s, op de kustdorpjes en de grillige kustlijn van Elba.

  Tijdens de terugreis logeren we nog één nacht in het hartje van Pisa, waar tijd rest voor een stadsbezoek en waar we genieten van de avondlijke Toscaanse sfeer aan de Arno.

  Logies en praktisch

  Vlucht naar Pisa en per trein naar Piombino voor de ferry naar Rio Marina aan de oostkust van Elba.
  We overnachten twee maal in een driesterrenhotel in Rio Marina, aan de oostkust en 4 nachten in een eenvoudig maar aangenaam tweesterrenhotel in Marciana Marina aan de noordwestkust.
  Verplaatsingen op Elba gebeuren met het openbaar vervoer. De bagage wordt vervoerd tussen de twee hotels. Tijdens de verplaatsingen tussen Pisa en Elba neem je de bagage zelf mee.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Pisa - Elba

  Vlucht vanuit Charleroi naar Pisa. Transfer per trein naar Piombino, aan de kust van Maremma, vanwaar we de ferry naar Rio Marina op Elba nemen, waar we twee nachten zullen verblijven in een aangenaam driesterrenhotel vlakbij de haven.

  Dag 2

  Wandeling vanuit Rio Marina

  ’s Morgens wandelen we naar Rio nell’Elba, waar we een luswandeling maken met een kleine topbeklimming – uiteraard met uitzicht – op de noordoostelijke uitloper van het eiland. De Monte Serra biedt een 360° panorama, ook op het Toscaanse vasteland. In de namiddag trekken we langs de Cima del Monte (516m), hoogste punt van het noordoostelijke schiereiland, met uitzicht over de zee-inham en Portoferraio en over de hoofdstad. We keren terug met de lijnbus naar Rio Marina.
  Ca. 5 uur wandelen.

  Dag 3

  Rio Marina – Portoferraio – Marciana Marina

  Onze bagage wordt opgehaald in Rio Marina en naar het hotel in Marciana Marina gebracht. Zelf nemen we ’s morgens de bus naar Portoferraio voor een bezoek aan de hoofdstad en een wandeling naar de stranden in de buurt. Napoleon zal vandaag nooit ver weg zijn. In de late namiddag rijden we met de lijnbus naar Marciana Marina.

  Dag 4

  Marciana Marina - Chiesso - Madonna del Monte

  Met de lijnbus ronden we eerst het westelijke bergland van Elba. Deze rit met zicht op zee is al een belevenis op zich. Vanaf Chiesso trekken we de bergen in om uit te komen in Marciana. Een flinke tocht, waarbij wij ons één voelen met de natuur. Via de kapel van de Madonna del Monte dalen we op de oude bedevaartsroute af naar Marciana, waar we genieten op een gezellig terras vooraleer de finale afdaling naar ons hotel aan zee aan te vatten.
  5u wandelen, 750 meter klimmen en dalen.

  Dag 5

  Marina di Campo - Procchio - Marciana Marina

  Met de lijnbus naar de centrale inzinking die Elba in oost en west verdeelt. Vanuit Marina di Campo aan de zuidkust trekken we over de ruggengraat van Elba noordwaarts via San Piero, Monte Maolo en Monte Perone naar Marciana Marina.
  5u30 wandelen, 770 meter hoogteverschil

  Dag 6

  Monte Capanne

  Eerst nemen we de lijnbus naar het dorp Marciana (355m), mooi gelegen op de bergflank. Van hieruit beklimmen we de hoogste berg van het eiland, de Monte Capanne (1018m). De uitzichten van hierboven zijn op zijn lichtst uitgedrukt, spectaculair. Op heldere dagen kan je hier zowel Toscane als Corsica zien. De wandeling gaat via leuke paadjes door aangename berglandschappen en langs de charmante dorpjes Poggio en Marciana. Wie dat wenst kan kabelbaantje vanuit Marciana nemen om te stijgen of te dalen.
  4u30 wandelen, 600 m stijgen, 900m dalen

  Dag 7

  Pisa

  Vertrek naar Portoferraio na het ontbijt waar we de boot nemen naar het vasteland. Per trein reizen we terug naar Pisa. Na de bagage te hebben achtergelaten in het centraal gelegen hotel maken we een wandeling door Pisa, met uiteraard de Campo dei Miracoli en de scheve toren, maar we ontdekken er ook het mooie historische centrum.

  Dag 8

  Pisa en terugvlucht

  Einde na het ontbijt. Naar de luchthaven en terugreis naar België.

  Er zijn voorlopig geen vertrekdata beschikbaar voor deze reis.

  Wens je meer info over deze reis of wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe afreisdata?

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  8, 6 wandeldagen.

  Afspraak

  Luchthaven Charleroi.

  Begeleiding

  Louis Van Orshaegen, ervaren Zuiderhuis begeleider.

  Deelnemers

  Min. 8, max. 12.

  Logies

  Verblijf in halfpension  in comfortabele 2- en 3-sterrenhotels, in tweepersoonskamers met privé-badkamer, de  begeleider zorgt voor picknick.

  Niveau

  Relatief gemakkelijke wandelingen variërend van 4 tot 5 uur per dag, zonder technische moeilijkheden over goede, soms rotsachtige paden.

  Situering

  Eilandengroep in de Tyrreense Zee, het zuidwesten van Toscane, nabij Corsica.

  Vervoer

  Vlucht vanuit Charleroi naar Pisa, lokale verplaatsingen met openbaar vervoer en ferry-overtocht.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  11/06/2019