Op zoek naar iets?

Clean Beach

Eneco Clean Beach Cup

Plastic, plastic, plastic... je komt de dag niet door zonder ermee in aanraking te komen. Is het nu je al dan niet elektrische tandenborstel, je favoriete balpen, de verpakking van die zoveelste onschuldige koek...

Je gebruikt het en wanneer jij beslist dat het zijn diensten voldoende bewezen heeft, gooi je het zonder al te veel denken weg. Al heel wat van dit plastic afval komt in de juiste vuilbak terecht en maakt kans op een nieuw leven. Hurray! Helaas komt nog meer van dit plastic via je-gelooft-niet-welke wegen in onze oh-zo-dierbare zee terecht. Dit plastic afval is nefast voor zeedieren, maar ook voor de mens. De miniscule deeltjes plastic krijg je gratis en voor niets samen met een lekker stukje vis terug op je bord geserveerd.

We gaan het niet onder stoelen of banken steken dat er wel ergens in zee een stukje plastic van ieder van ons een passief leven aan het leiden is, wachtend om opgegeten te worden door één of ander zeediertje en zo mee aan de oorzaak ligt van dat zeediertjes langzame dood. Een plotse krop in je keel is zeker begrijpelijk. Aan dit wrange gevoel kan iets gedaan worden. Kom samen met heel wat andere zeeliefhebbers, vakantiefanaten en avonturiers de Belgische stranden plasticvrij maken op zondag 24 maart en sta mee aan de basis van een proper strand en hopelijk ooit een plasticvrije zee.

De Eneco Clean Beach Cup is een initiatief dat voor de 25e keer wereldwijd wordt georganiseerd door Surfriders Foundation Europe. Sinds 2010 wordt de Eneco Clean Beach Cup ook aan de Belgische kust georganiseerd. Meer informatie vind je op enecobeachcleancup.be.

Tot dan!