Op zoek naar iets?

Nepal Wandelreizen

Hét summum van de trekkings beleef je in Nepal

The real thing qua trekkings vind je in Nepal. Wie droomt er niet van een trekking met de machtige Himalaya in zijn vizier? De klassieke tochten rond de Annapurna en de Mount Everest zijn ideaal als kennismaking, terwijl ervaren bergwandelaars zich aan de Mera Peak wagen, de hoogste trekkingpeak van Nepal. Van gemotiveerde beginner tot doorwinterde hiker: Zuiderhuis biedt schitterende groeps- en individuele reizen langs de belangrijkste highlights, waaronder Kathmandu en Pokhara.

Overwin de hoogste Nepalese trekkingpeak

Tijdens deze 21-daagse trekking beklim je de Mera, de hoogste Nepalese trekkingpeak. De top ligt in het Khumbu-gebied ten zuidoosten van Namche Bazar, de belangrijkste nederzetting van het gebied. Om iedereen de kans te geven om de expeditie tot een goed einde te brengen, is een goede acclimatisatie onontbeerlijk. Je stapt over weinig bewandelde paden en enkele kharka’s (zomerse graasweides), en bereikt de top van de Mera via een gletsjer. Als beloning krijg je een magnifiek uitzicht op onder meer de Everest.
 

De hoogste toppen en de jungle van Nepal

De stoepa’s en de beroemde apentempel van de bruisende Nepalese hoofdstad Kathmandu, het ongerepte Annapurna-massief met zijn traditionele dorpjes en rijstvelden, de olifanten, krokodillen en neushoorns van het Royal Chitwan Nationaal Park: dat alles en nog veel meer passeert de revue tijdens deze 22-daagse reis langs alle hoogtepunten van Nepal. Je staat oog in oog met de hoogste bergtoppen ter wereld en doorkruist even later de jungle en de koningssteden Patan en Bhaktapur. Het contrast kan onmogelijk groter zijn.

Eerste kennismaking met de Everest

Tijdens deze 14-daagse reis in het oosten van Nepal trek je door de Khumbu, het land van de Sherpa’s en de hoogste bergen op aarde. Je bewondert chörtens en stoepa’s, bouwwerken uit het Tibetaanse boeddhisme. Je trekt voorbij kloosters en de blauwgroene Gokyomeren. In Tengboche wacht je een onvergetelijk uitzicht op de Ama Dablam, volgens velen de mooiste berg ter wereld, en de Mount Everest.

Van een light versie van de Everest via een 12-daagse trekking naar het hart van het Annapurna-massief, ontdek alle hoogtepunten van Nepal.