Op zoek naar iets?

wandelreizen lanzarote timanfaya

Trek je wandelschoenen aan en ga mee op Herfstweekend

Prachtige herfstkleuren. Uitwaaien aan zee. Stappen naast een bruisende rivier. Geen rasechte wandelaar die zijn veters niet vastknoopt in het najaar, zeker als dat dicht bij huis kan. Zuiderhuis biedt je een uitgebreide keuze begeleide wandelweekends, zowel in eigen land als in de buurlanden. Wil je het meteen al wat warmer? Ga dan in mee op groepswandelreis naar Lanzarote, een aangename wandelontdekking op het eiland van vulkanen.
 

België

In eigen land nodigen vooral de Ardennen uit voor een heerlijk herfst- en wandelweekend. Zo wandel je vanuit een comfortabele gîte langs de mooiste uitzichten en rivieren van de Ardennen, en met een beetje geluk spot je zelfs een everzwijn of ree. De Semois is hét decor voor typisch Ardense stadjes als Poupehan en Bouillon. Als kers op de taart wandelen we over de Echelles de Rochehaut, een van de spectaculairste wandelingen van België. Steek je de taalgrens liever niet over? In het West-Vlaamse Heuvelland stap je tussen de prachtige herfstkleuren over licht glooiend terrein in de grensstreek tussen België en Frankrijk.

Duitsland

Wie ‘wandelen in Duitsland’ zegt, zegt ‘wandelen in de Eifel’. Het nog steeds actieve vulkanische gebied ligt vlak bij België en het fascinerende landschap is onze leidraad voor wandelingen langs maaren, kraters en gestolde lavaformaties. Iets verderop, in het Sauerland in Noordrijn-Westfalen, stap je vijf dagen lang door de naald- en loofwouden van de Rothaarsteig, de ruige grens van het uitgestrekte heuvelgebied. Historische boerderijen, authentieke grensstenen, tal van katholieke en protestantse kerken en het plaatselijke dialect katapulteren je terug in de tijd.

Ga mee winterzonwandelen op Lanzarote

Lanzarote, het eiland van de vulkanen is misschien niet de bekendste wandelbestemming, maar vormt toch een heel aangename ontdekking. In december stap je acht dagen lang onder een stralend winterzonnetje voorbij pikzwarte lavavelden, vervaarlijke kraterranden en spectaculaire muilezelpaden. We ontdekken ook het kleine zustereiland La Graciosa en doorkruisen het Nationaal Park Timanfaya, een van de mooiste van de archipel. Je verblijft in een comfortabel viersterrenhotel met een zwembad en spa.