Op zoek naar iets?

laplandreizen-rovaniemi-husky

Naar Lapland in de Krokusvakantie

Voor meer en meer mensen is Lapland een tot de verbeelding sprekend alternatief voor de klassieke skivakantie. Het hoge noorden van Finland en Zweden biedt sneeuwgarantie en bovendien zijn de dagen al flink lang. Zo kan je met volle teugen genieten van de waaier aan avontuurlijke activiteiten. Maar wie mooie accommodatie wil in Lapland, moet snel zijn en boekt best voor november!

Familieweek in Hotel Jeris

Logeer met de hele familie aan de rand van het prachtige Pallas-Ylläs National Park, aan de oevers van het uitgestrekte Jerisjärvi-meer. Hotel Jeris biedt je gezellige tweepersoonskamers en blokhutten met een privésauna, en is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van typisch Lapse winteractiviteiten. Zo bezoek je een huskyfarm en maak je zelf een sledetocht met de honden, bewonder je hopelijk het noorderlicht rond een kampvuur en verken je Lapland op sneeuwschoenen en langlauflatten. Net zoals de Sami dat al eeuwen doen trouwens. Ook bezoek je een rendierboerderij en ga je ijsvissen en sneeuwscooteren.
 

Stel zelf je activiteitenpakket samen in Iso-Syöte

Iso-Syöte is het zuidelijkste heuvelgebied van Lapland, maar toch vallen hier jaarlijks de grootste pakken sneeuw. Je logeert in een hotel met sauna of zwembad of comfortabele Finse blokhutten, die op de top van een prachtig besneeuwde heuvel uitkijken over de taiga. Acht dagen lang stel je zelf je activiteitenpakket samen. Zo ga je ijsvissen, sneeuwscooteren of skiën of langlaufen op pistes waarvan sommige ’s avonds verlicht zijn. Daarnaast kun je een husky- en sneeuwscootersafari maken, een rendierboerderij ontdekken en natuurlijk het noorderlicht bewonderen. De keuze is aan jou!

Avonturenweek in de grootste wildernis van Finland

Hoog in het noorden van Fins Lapland, aan de oevers van het Menesjärvi-meer, verblijf je in het pittoreske Hotel Korpikartano. Vlakbij ligt het Lemmenjoki National Park, het grootste wildernisgebied van Finland. De stilte is zo overweldigend dat je je vaak alleen op de wereld voelt. Hier geniet je met volle teugen van het authentieke Lapse leven: je volgt een Sami-rendierherder naar zijn kudde, hengelt in een diepbevroren meer, maakt een huskytocht en gaat sneeuwschoenwandelen. ’s Avonds kom je weer op krachten dankzij heerlijke gerechten en een sauna. De kers op de taart is hopelijk het noorderlicht, dat je aanschouwt vanuit een speciaal gebouwde kota met glazen dak.
 

Winterpret in de gloednieuwe Valkea Lodge

De gloednieuwe Valkea Lodge ligt te midden van eeuwenoude oerbossen aan het idyllische Valkeajärvi-meer, aan de Finse kant van de Zweeds-Finse grens. In het noorden van het land wachten je schitterende panorama’s richting Zweden, en naast een brede waaier aan winteractiviteiten geniet je ook van twee vrije dagen om naar hartenlust in te vullen. Je trekt op sneeuwschoenen de Lapse wildernis in, leert een sneeuwiglo bouwen, gaat ijsvissen en sleeën en maakt een spectaculaire huskysafari. Op je vrije dagen kies je onder meer uit een sneeuwscootertocht, bezoek aan een rendierboerderij en langlaufles.