Op zoek naar iets?

Winter IJsland

Trotseer de winter in IJsland

De winter in IJsland toont je het eiland op zijn meest indrukwekkende manier. Onder een witte laag sneeuw ziet het ongerepte landschap er betoverend uit, en de kans dat je het magische noorderlicht ziet is erg groot. Bovendien maak je kennis met de soms extreme koude, maar ook met de warme gezelligheid van je accommodaties.

Alle hoogtepunten met een 4x4

Tijdens deze compleetste rondreis in ons aanbod ontdek je op tien dagen tijd met een 4x4 alle hoogtepunten van Zuid- en West-IJsland.  Je start met een duik in het prachtige Blue Lagoon-meer, het grootste meer van het eiland. Aan de oevers zie je de Mid-Atlantic Rift, de breuklijn die IJsland letterlijk in tweeën verdeelt en de langste bergketen ter wereld vormt. Ook de Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer, staat op het programma, net als het nationaal park Skaftafell. Ook de aanblik van de waterval Svartifoss, die omgeven is door de gletsjertongen van een met ijs bedekte vulkaan, vergeet je nooit meer.
 

In het spoor van het noorderlicht

Deze zesdaagse autoreis biedt je de optimale omstandigheden om te genieten van het noorderlicht. Je overnacht namelijk in guesthouses op locaties waar de kans op het sprookjesachtige natuurverschijnsel het grootst is. Overdag trek je door Zuid-IJsland. Gletsjertongen, ijsmeren, watervallen, warmwater- en zwavelbronnen: ze passeren allemaal de revue.

Zin om meer weer en winter te trotseren?

Ontdek onze winterse reizen in groep of op individuele basis.