Op zoek naar iets?

Tanzania Safari

Beklim de Kilimanjaro en ga op safari in Tanzania

Ken je een leukere ervaring dan eerst op safari gaan en nadien je trip naar Oost-Afrika afsluiten een beklimming van de Kilimanjaro? Tijdens deze gevarieerde groepsreis word je beloond met de prachtige dieren in de Ngorongoro-krater, de grootste intacte caldera ter wereld en nadien zet je eerst koers naar de top van Afrika’s hoogste berg in Tanzania. Alpiene ervaring is niet nodig, wel een goede basisconditie en vooral heel veel doorzettingsvermogen. Durf jij het aan?

Afrika's hoogste en mooiste

De Kilimanjaro, een slapende vulkaan op de evenaar in Tanzania, is met 5.895 meter de hoogste berg van het Afrikaanse continent. Hij torent majestueus uit boven de Oost-Afrikaanse vlakte en is daarmee ook de hoogste alleenstaande berg ter wereld. Pas toen een Duitse expeditie in 1861 een eerste keer probeerde om de berg te beklimmen, werden de Europese geografen van die tijd zich bewust van het unieke karakter. Een besneeuwde berg in Afrika? Het was wel degelijk mogelijk! Sindsdien oefent de Kilimanjaro een enorme aantrekkingskracht uit op de avontuurlijke reiziger en de bergwandelaar op zoek naar een stevige uitdaging.

Leeuwen, neushoorns en olifanten

Na die onwaarschijnlijke inspanning mag het ook iets rustiger: Tanzania is niet voor niets dé bestemming voor natuurliefhebbers die de Afrikaanse wildernis van dichtbij willen beleven. Je gaat op safari langs de drie nationale parken Tarangire, Lake Manyara en de Ngorongoro-krater. De natuurlijke bronnen, rivieren en meren rond de parken staan garant voor de aanwezigheid van dieren zoals zebra’s, gnoes, neushoorns, olifanten, leeuwen en jachtluipaarden. Op de kraterbodem van de Ngorongoro, de grootste intacte caldera ter wereld en Werelderfgoed van Unesco, leven ongeveer 30.000 dieren: een unieke kans om wildlife te spotten dus. In het midden van de krater, een van de dichtstbevolkte wildgebieden op onze planeet, ligt ook een zoutmeer, en de ritten tussenin zijn op zich al bijzonder spectaculair.

Ontdek de begeleide groepsreis naar de parel van Oost-Afrika