Op zoek naar iets?

laplandreizen-nancy-croon

Kerst en Nieuwjaar vieren in de Valkea Lodge

De Svanstein Lodge in Zweden, de favoriete bestemming van onze Lapland-reizigers, is na jaren intens gebruik aan vernieuwing toe.

Eind 2016 wijken de eigenaars uit naar een gloednieuwe, nog betere locatie zo’n 25 kilometer noordelijker aan de Finse kant van de grens. In de nieuwe Valkea Lodge logeer je aan de oevers van het pittoreske Valkeajärvi-meer, te midden van eeuwenoude oerbossen. We presenteren jullie er een schat aan kerstarrangementen waarin je tal van typisch Lapse winteractiviteiten combineert met een bezoek aan de enige echte kerstman. Topgids Robert-Jan Swinkels zorgt ter plaatse voor een feilloze Nederlandstalige begeleiding.

Het beste van Lapland in een kerstpakket

Vijf dagen lang geniet je in splinternieuwe privéchalets met onder meer een leefruimte, kitchenette en open haard van de typisch Lapse kerstsfeer. Je ontdekt een authentiek Sami-dorp, waar je kennismaakt met de traditionele manier van leven van de oorspronkelijke bewoners van Lapland, hun ambachten en natuurlijk het rendierhouden. Ook een sneeuwscooter- en huskytocht, de twee ‘wintersafariklassiekers’, ontbreken uiteraard niet. Evenmin als ijsvissen en een sledetocht. De kers op de taart is een bezoek aan de kerstman in het sprookjesachtige Santa Park in Rovaniemi.

Twee keer van oud naar nieuw in Lapland

Met het hele gezin op een wel heel originele manier nieuwjaar vieren in het parelwitte sneeuwlandschap van Lapland? Het kan tijdens deze vijfdaagse familiereis naar de Valkea Lodge Met op de achtergrond schitterende uitzichten richting Zweden vier je namelijk twee keer, en wel door het tijdsverschil tussen Zweden en Finland. Je heft dus twee keer het glas en geniet twee keer van een spetterend vuurwerk in de ijslucht. Ook memorabele belevenissen als een huskytocht, een bezoek aan de Sami-rendierherder, een sneeuwscooterrit en een dagtrip naar Rovaniemi staan op het programma.
 

Ook mogelijk buiten de kerstperiode

Wie kerst liever dicht bij huis viert, kan ook buiten de eindejaarsperiode Lapland verkennen met Zuiderhuis. We bieden nog verschillende andere arrangementen aan, waaronder een vier- of vijfdaagse minibreak waarin je onder meer op husky- en sneeuwscootersafari gaat en leert ijsvissen. Tijdens het achtdaagse multi-avontuur bouw je ook een sneeuwiglo en maak je kans op een ontmoeting met een eland of lynx, terwijl je tijdens een individuele reis ook een activiteitenprogramma op maat kan uitstippelen.