Op zoek naar iets?

wandelreizen-enb-mei

Bedwing een berg in de zomer

Voor wie pittige cols in de Alpen of de Pyreneeën wil beklimmen, is een groepsreis een uitgelezen formule. Omdat je goed wordt begeleid, verloopt de reis heel efficiënt en heb je alle tijd om te genieten van het landschap, de natuur en je gezelschap. Echte avonturiers trekken naar de Centrale Atlas en de Berbers in Marokko, maar ook dichter bij huis kun je rijzige bergtoppen bedwingen. Ontdek onze bergtoppers voor de zomer.

De canyons van de Ordesa

Deze vernieuwde achtdaagse groepsreis met bagagevervoer brengt je naar het Nationaal Park Ordesa, het mooiste nationaal park van de Spaanse Pyreneeën. Je wandelt aan de voet van de machtige Monte Perdido, in het grootste kalksteenmassief ter wereld. Miljoenen jaren geleden vormden gletsjers er enorme canyons, die zich vandaag vertalen in steile bergtoppen en groene valleien. Nadat je langs de rotsblokken bent geklauterd, neem je een duik in de kristalblauwe rivier. Boven onze hoofden cirkelen gieren, en onderweg passeren we tal van verlaten dorpjes.
 

Aan de voet van de Monte Rosa in Piemonte

Je maakt sportieve tochten in het Parco Naturale Alta Valsesia in Piemonte, het hoogste natuurreservaat van Europa. Je verkent de alpiene bergwereld aan de voet van de Monte Rosa met een Belgische gids die al jaren in de regio woont en er een prachtig rustiek hotel uitbaat met een sauna en hamam. Daar logeer je, aan de oevers van de rivier Sermenza, omringd door adembenemende berglandschappen en de valleien die aan het machtige massief ontspringen. Je maakt ook kennis met de rijke cultuur van het Walservolk, dat tot in de dertiende eeuw in de Alpen leefde.

Tussen Chamonix en Zermatt in het hooggebergte

Het mooiste en indrukwekkendste stuk van de Alpen ligt op de grens van Frankrijk met Zwitserland, tussen Chamonix en Zermatt. Op deze intensieve huttentocht trek je door het hooggebergte van het drielandenpunt, langs een klassieke route waarop Zuiderhuis een boeiende variant heeft uitgetekend. Je beklimt onder meer de Col du Tour, de Col de Lire Rose, de Col du Mont Rouge en de Col de Cheilon. De 3.796 meter hoge Pigne d’Arolla is dan weer uitdagend mooi. Je beklimt hem voor het letterlijke hoogtepunt van je reis: de gletsjers rond de Mont Collon en de oversteek naar de Tête Blanche.

De Centrale Atlas en de Berbers in Marokko

In het hart van de Centrale Hoge Atlas in Marokko, waar de bergwanden intense kleurschakeringen vertonen, leven de Berbers op hun nog authentieke manier. Ze doorkruisen de bergen met hun kuddes en halen water van de 4.068 meter hoge M’Goun, die is omringd door uitgestrekte canyons. Je bezoekt de valleien en de Berbers van Aït Bou Oulli en Aït Bougmez en beklimt als onvergetelijke apotheose de M’Goun, een van de hoogste toppen van Noord-Afrika. Tijdens de tocht slaap je in tenten, daarna kom je weer op krachten in een hotel in het kleurrijke en bruisende Marrakech.