Op zoek naar iets?

8 SUPER REDENEN OM VAN LAOS EN CAMBODJA JE VOLGENDE REIS TE MAKEN

7 redenen naar Laos en Cambodja te reizen

Met een reis naar Laos en Cambodja (beste periode: vanaf eind oktober tot maart) sla je twee vliegen in één klap. Je bezoekt zowel culturele must-do’s zoals Angkor Wat, maar krijgt tegelijk ook een flinke portie natuur in het nog zeer ongerepte Laos te zien. En dat alles met makkelijk privé-vervoer en een persoonlijke gids. Vraag het maar aan wie er al geweest is: dit is een perfecte kennismaking met Azië.

1. Makkelijke combi tussen twee landen

Geen gedoe met administratieve formaliteiten of wissel van transport. We tekenden deze combinatiereis uit om het je makkelijk te maken. Dat wil zeggen dat je met privé-vervoer en een eigen gids naadloos de bekende hoogtepunten maar ook de minder bezochte gebieden aan elkaar rijgt. Voor beide landen hoef je trouwens geen visum te regelen, je kunt het bij aankomst verkrijgen.

2. Een mix van natuur en cultuur, ook mogelijk met een snuifje strand

De natuur in Laos is van een ongeziene ongereptheid, van het imposante Karstgebergte doorsneden met watervallen, tot de machtige Mekongrivier en uitgestrekte koffie- en theeplantages.Zuid-Laos telt zelfs vierduizend eilanden om te relaxen. Ook in Cambodja geniet je niet enkel van de rijke geschiedenis van Angkor Wat, maar houden we halt in authentieke vissersdorpjes en bezoeken we kleurrijke tempels en pagodes. En uiteraard zijn de in oranje gewaden getooide monniken die ’s ochtens vroeg op pad gaan voor een aalmoes van een ongeziene authenticiteit. Wie zin heeft, kan zijn reis nog verlengen met een strandverblijf in Cambodja of op een eiland zoals Koh Rong Saloem.

3. Een van de lekkerste keukens van Azië

Omdat er zo weinig Laotiaanse restaurants bij ons zijn, weten weinig mensen het maar ‘t is een feit: de keuken uit Laos is een van de lekkerste van Azië. Denk aan verse spring rolls, soep van acacia- en betelbladeren, en verrukkelijk waterbuffelvlees met verse kruiden als citroengras en gember. Bovendien zijn al deze culinaire lekkernijen ook verrassend goedkoop!

4. Laos is een van de ongerepste landen van Azië

Vergeet het massatoerisme zoals in Thailand of in Vietnam. Ongeasfalteerde wegen, authentieke dorpjes en eerder basic accommodatie zorgen ervoor dat het land op een wonderlijke manier zijn eigenheid heeft bewaard. Hier beland je in het échte Zuidoost-Azië. Ook het boeddhisme zit daar zeker voor iets tussen. ‘De Vietnamezen planten de rijst’,  luidde een Frans spreekwoord. ‘De Cambodjanen kijken naar hoe de rijst groeit. En de Laotianen, die luisteren ernaar’. Het zegt iets over de markante spirituele sfeer die hier hangt. De Theravada-boeddhisten geloven dat passie en emotie destructief werken, en dat er geen reden is om je op te winden over iets. Ieders leven is namelijk in handen van kamma – krachten waarover je als mens geen controle hebt. Je kunt dus beter stressvolle activiteiten mijden, en je leven vullen met grote hoeveelheden muan of plezier.

5. Vriendelijke locals

Het klinkt als een cliché, maar in Azië is het dat niet: de mensen zijn er echt wel supervriendelijk tegenover toeristen. In Laos loop je op straat rond zonder lastig gevallen te worden door opdringerige verkopers. En naar goeie Zuiderhuis-gewoonte zit er ook een homestay in deze combinatiereis, zodat je echt kennismaakt met de lokale bevolking door één nacht bij de locals te overnachten.

6. Ter plaatse heel goedkoop

Een leuke sjaal of kleedje, een souvenir of een maaltijd onderweg: je merkt ter plekke snel dat als je lokaal shopt, iets drinkt of eet, dat tegen een zeer voordelige prijs kan.

7. Ideaal om de Belgische winter te overbruggen

Met een ideale reisperiode tussen eind oktober tot begin maart is deze combinatiereis dé perfecte manier om de koude of regenachtige Belgische winter te overbruggen!