fbpx Infoavond: groepsreis Rwanda (26/10) - Zuiderhuis

26/Oct Infosessie: Rwanda, land van duizend heuvels (groepsreis 2024)

In juli 2024 organiseren we een bijzondere groepsreis naar Rwanda, in het gezelschap van Jean Bosco Safari: artiest-zanger van Rwandese origine. Hij reist de hele periode met ons mee en voegt een bijzondere muzikale en artistieke toets toe aan het programma.

Het zwaartepunt van de groepsreis ligt op de rijke culturele tradities van het land. Deze worden zonder twijfel het best belichaamd door de Intore-dansers. Getooid met een sisalkapsel en gekleed in een luipaard-of servalvel tonen de mannelijke Intore-dansers hun traditionele krijgersdansen. Ook de traditionele ambachten in dit land getuigen van een rijk verleden.

We kunnen de recente geschiedenis van dit land uiteraard niet negeren. Een moment van stilte, reflectie en bezinning is op zijn plaats bij het bezoek aan de genocide memorials van dit land.

Tijdens deze reis zullen we uiteraard oog hebben voor de prachtige natuur van dit land, die we vaak al wandelend en ook via diverse boottochten intensief zullen beleven. Tijdens de Dian Fossey wandeling verkennen we per 4×4 en te voet het park waar ook de rustplaats van Dian zich bevindt. We hebben kans om bosolifanten, bosvarkens en diverse apen-en vogelsoorten te spotten.

Op 26 oktober zakt Jean Bosco Safari af naar ons kantoor in Gent en neemt hij je een uur lang mee op sleeptouw naar Rwanda, een land van ongekende culturele en natuurlijke rijkdom.

    Inschrijven