fbpx Infoavond: trekkings in Zuid-Amerika (6/03) - Zuiderhuis

6/Mar Infosessie: trekkings in Zuid-Amerika

De desolate hoogvlaktes, ijzige gletsjermeren en ruige bergketens van de Andes spreken bij nagenoeg elke avontuurlijke wandelaar tot de verbeelding. Met trekkingspecialist Niels hebben we iemand in huis die reeds verschillende trektochten in Zuid-Amerika op de teller heeft staan,  op eigen houtje en als begeleider op onze groepsreizen. Op woensdag 6 maart zakt hij af naar Gent om drie uitdagende trektochten in de Andes voor te stellen.

In Colombia trekken we vier dagen lang door Nationaal Park Los Nevados, waar boven een bepaalde hoogtegrens de unieke en uiterst zeldzame paramo-begroeiing voorkomt. Na een korte tussenstop in de koffiestreek en het bergdorpje Salamina staat een driedaagse trekking van Sonsón naar Cocorná gepland, door verschillende tropische ecosystemen. Tussenstops in Medellín, Nationaal Park Tayrona en Cartagena zorgen voor voldoende ontspanning na de inspanning.

De Cordillera Huayhuash in het noorden van Peru is een van de ruigste bergketens van de Andes. Na enkele acclimatiesatiewandelingen (Inca Trail, Ollantaytambo en Churup) trekken we op dag negen de hoogte in voor een van de allermooiste trekking circuits in Zuid-Amerika. Tijdens de trektocht steken we verschillende bergpassen over en wandelen we langs ijzig koude gletsjermeren, duizelingwekkend rotswanden en groene Andesweiden.

Op de trekking in Bolivia klim je – na een acclimatisatieperiode rond hoofdstad Sucre – naar de top van 6.342 meter hoge stratovulkaan Parinacota in het Nationaal Park Sajama en de vulkanen Tunupa (5.321 m) en Licancabur (5.920 m), waar je van bovenaf een prachtig uitzicht krijgt over de glinsterende zoutvlaktes van de Salar de Uyuni. Daarnaast staat de 4-daagse Condoriri-trekking in de Cordillera Real op het programma, een onmetelijk bergdecor met tal van toppen boven 5.000 meter.

 

De volgende groepsreizen komen aan bod:

    Inschrijven