fbpx Infosessie Bangladesh (12/10) - Zuiderhuis

12/Oct Infosessie: Bangladesh - De groene delta van Azië (2024)

Na succesvolle afreizen van onze groepsreis de groene delta van Azië in oktober 2022 en 2023 organiseren we deze unieke groepsreis eind 2024 opnieuw!

Op donderdag 12 oktober komt reisleider Johan Visker vertellen over zijn reiservaringen in het gastvrije Bangladesh in ons kantoor in Gent (Sint-Annaplein 34). Aan de hand van zijn beelden en verhalen leer je deze unieke bestemming uit eerste hand kennen!

Je kan Bangladesh best beschrijven als een land van ongerepte schoonheid en gastvrijheid in een immense rivierendelta. Bangladesh ligt immers in een delta van twee van de grootste rivieren van Azië: de Brahmaputra en de Ganges. In het uiterste zuiden van dit land vinden we de grootste mangrovebossen ter wereld, beter gekend als de Sundarbahns. Dit is het toevluchtsoord en leefgebied van enkele honderden Bengaalse tijgers, herten, Gangesdolfijnen en vele vogelsoorten.

Buiten de dichtbevolkte steden speelt het leven in de vlakte zich op en af langs de rivieroevers. Ondanks de soms harde levensomstandigheden, vind je in dit kleurrijke decor steeds een vriendelijke glimlach. Tijdens deze groepsreis verkennen we zowel het dagelijkse leven in de Padmadelta als de mangrovewouden met een privéboot.

    Inschrijven