fbpx Infosessie: groepsreizen Armenië en Oezbekistan - Zuiderhuis

28 Jun Infosessie: groepsreizen Armenië en Oezbekistan

Op woensdag 28 juni zakt reisleidster en specialist Centraal-Azië Kathleen Ghequière af naar ons kantoor in Gent (Sint-Annaplein 34) en neemt ze je mee op sleeptouw naar Armenië en Oezbekistan, twee unieke bestemmingen langs de legendarische Zijderoute.

De eeuwenoude handelsroute verbond oost en west en bracht verschillende culturen met elkaar in contact. Karavanen uit het oosten brachten specerijen en stoffen mee die tot dan toe onbekend waren in het westen. Ook de culturele, religieuze en wetenschappelijke uitwisseling tussen west en oost was van onschatbare waarde.

Vandaag ligt de Zijderoute bedolven onder het stof van de geschiedenisboeken, maar de grootsheid van weleer is in landen als Armenië en Oezbekistan wonderwel bewaard gebleven. In Oezbekistan liggen de antieke handelssteden als Khiva, Samarkand en Bukhara erbij alsof ze nog maar gisteren opgetrokken zijn, terwijl er honderden jaren verstreken zijn. De moskeeën, madrassas en betegelde minaretten voeren je in een oogopslag mee naar een luisterrijk verleden.

Ook in Armenië is het verleden vandaag springlevend. Prachtige heuvelkloosters, kerken en tal van vroegchristelijke schatten hebben de tand des tijds er wonderwel doorstaan. Dit najaar organiseren we twee culturele groepsreizen naar Armenië en Oezbekistan. De reisroutes ontdek je alvast hieronder:

 

    Inschrijven