fbpx Infosessie: groepsreizen in Latijns-Amerika - 15 mei - Zuiderhuis

15/May Infosessie: Groepsreizen in Latijns-Amerika

Ondoordringbare regenwouden in het Amazonegebied en mistige nevelwouden in Centraal-Amerika, onmetelijke zoutwoestijnen en duizelingwekkende bergtoppen op de altiplano van de Andes, smeulende vulkanen, donderende watervallen… de natuurlijke rijkdom van Latijns-Amerika kent geen grenzen.

Al even divers als de natuur zijn de inwoners van het continent. Maya’s, Inca’s, Azteken en andere precolumbiaanse volkeren realiseerden voor de ‘ontdekking’ van de nieuwe wereld grote wetenschappelijke en stedenbouwkundige verwezelijkingen. Hun technisch vernuft zou de koloniale overheersers met verstomming moeten hebben geslaan, maar Europa was enkel uit op goud. Het is een zonder meer een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Latijns-Amerika.

Van de roemrijke beschavingen van weleer zijn vandaag overal sporen terug te vinden. Vooral in Mexico en Guatemala staan nog heel wat tot de verbeelding sprekende tempelcomplexen overeind. Ook de nazaten van tal van precolumbiaanse culturen houden hun tradities en ambachten vandaag springlevend, zoals op de kleurrijke Maya- en Incamarkten in bijvoorbeeld Chichicastenango of de heilige vallei in Peru.

Op onze rondreizen in groep combineren we natuur en cultuur, heden en verleden. Omdat je een bestemming pas echt kan doorgronden wanneer je ook zijn geschiedenis kent en weet wat achter de façades van de prachtige koloniale architectuur schuilt. Op woensdag 15 mei zakken onze specialisten en reisleiders naar ons kantoor in Antwerpen af om onderstaande groepsreizen aan jullie voor te stellen:

    Inschrijven