fbpx Infosessie: sportieve wijnproevers - Zuiderhuis

21 Oct Infosessie: sportieve wijnproevers

De Zuiderhuis fietsvakanties brengen je van Ierland over Roemenië, van Zweden tot de Portugese Algarve. De diversiteit van de Europese achtertuin heeft meer te bieden dan je in een mensenleven ontdekken kunt, en daarom sturen wij je op zaterdag 21 oktober graag richting één aspect waar je tijdens tal van onze fietsvakanties de vruchten van proeven kunt: de diepgewortelde Europese wijncultuur.

Ooit was de wijnstok een wilde kruipplant waarvan bleek dat men de vruchten – tot groot jolijt – kon laten vergisten tot een roesverwekkend sap. Onze oenologische kennis is gaandeweg echter verbeterd en de wijnstokken zijn tegenwoordig dan ook veredeld, de wijncultuur sijpelt of gutst in steeds grotere stromen door het Bourgondisch fundament van onze eigenste samenleving en de vruchten van de wijnstok worden –nog steeds tot groot jolijt – vergist tot een almaar kwalitatievere roesverwekkende drank.

Graag laten we je dan ook kennismaken met enkele streken waar je de wijnbeleving zowel visueel als ‘proefondervindelijk’ kunt ervaren tijdens onze fietsvakanties. Onder professionele begeleiding van onze topsommelier word je ondergedompeld in de wijnen van de Champagne, de Bourgogne, de Loire, van Belgisch- en Nederlands-Limburg en van het West-Vlaamse Heuvelland.

Degusteer met ons enkele topwijnen en ontdek onze nieuwe of vernieuwde fietsvakanties die je doorheen deze wijnstreken leiden.

    Inschrijven