fbpx Wandeldag: Dikke Eikwandeling - Zuiderhuis

1/Apr Wandeldag: Dikke Eikwandeling

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

Afstand : +/- 13 km
Begeleiding : Jan Van Hellemont
Startplaats : Bierbeek
Start : 13u00 – einde : 17u00

Via een prachtige holle weg stappen we vanuit Bierbeek naar het Mollendaalbos. Het Mollendaalbos is het oostelijke gedeelte van het Meerdaalwoud, dat meer dan 1000 dikke eiken telt. Dikke eiken hebben een omtrek van meer dan 2,5 meter.  Het oudste exemplaar passeren we in de Dikke Eikdreef. De monumentale eik die we hier vinden is meer dan 300 jaar oud en heeft een stam van meer dan 5 meter omtrek. In de jaren 70 hing het leven van deze reus aan een zijden draadje, toen tijdens een storm één van de takken werd afgerukt en de stam ernstig verwondde. De boom overleefde en is momenteel vitaler dan ooit.

In de Walendreef wandelen we langs 2 unieke beeldhouwwerken van Ad Wouters: ‘het fluiterke van het klein geluk’ en ‘de specht’, 2 boomsculpturen in de stam van 2 afgestorven eiken.

In het voorjaar baadt de omgeving van de dikke eik in een prachtig wit tapijt van bosanemonen.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving.  Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn

    Inschrijven

    *Wanneer je op 'verstuur' klikt, word je doorgestuurd naar de betaalpagina van onze partner Mollie om de deelnamekosten (€5) te betalen. Gelieve steeds per persoon in te schrijven. Indien je met twee wenst in te schrijven, vul dit formulier dan per persoon in!