fbpx Wandeldag: Franse kust tussen Bray-Dunes Plage en Leffrinckoucke - Zuiderhuis

7 Oct Wandeldag: Franse kust tussen Bray-Dunes en Leffrinckoucke (volzet)

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

  • Afstand : +/- 14,5 km
  • Begeleiding : Martin Meirlaen
  • Startplaats : De Panne/Adinkerke
  • Start : 10u20 – einde : 17u00

Tussen de Belgische grens en Duinkerke bevindt zich nog een 700 ha groot natuurgebied, als voortzetting van ‘onze’ duinen, en kan je nog ruim 19 km in het zand wandelen zonder op het strand of op de baan te moeten lopen. De natuurlijke overgang tussen het strand en de voorduinen is er meestal nog onaangeroerd zodat men er hoge duinvorming heeft.

In De Panne nemen we de Franse lijnbus naar Bray-Dunes Plage. We volgen het grenspad van de Westhoekduinen tot aan het strand en laveren vervolgens doorheen Dune de Perroquet, Dune Marchand en Dune Dewulf. We wandelen door duinbossen en vochtige pannes en langs droge graslanden. Op het strand en in de duinen liggen nog tal van Duitse artilleriebunkers en bij laagtij zien we de restanten van vergane oorlogsschepen voor de kust, en zelfs op het strand, liggen. Het scheepswrak Crested Eagle kunnen we heel dicht benaderen. Hét decor voor een groepsfoto.

In Leffrinckoucke nemen we de bus terug naar het station van De Panne/Adinkerke.

Een vervolg op de Zuiderhuis en Noorderhuis wandeldag in oktober 2022 (Doorheen de Oosthoek- en Westhoekduinen naar Bray-Dunes).

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving. Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn