fbpx Wandeldag: Gooik, de parel van het Pajottenland - 30/07 - Zuiderhuis

30 Jul Wandeldag: Gooik, de parel van het Pajottenland

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

  • Afstand : +/- 20 km
  • Begeleiding : Ludwig D’ Haese
  • Startplaats : Gooik
  • Start : 10u00 – einde : 17u00

Het Pajottenland is een zacht heuvelende, vruchtbare, agrarische streek ten zuidwesten van Brussel. Het wordt ook wel het Toscane van de Lage Landen of het Land van Breugel genoemd. We wandelen terug in de tijd, stappen over veldwegen en brengen het agrarische verleden weer tot leven. We kuieren langs intact gebleven landschappen en geniet van hemelse vergezichten.  Onderweg passeren we de Zepposmolen. Wie het kinderprogramma Nonkel Bob heeft gekend zal ongetwijfeld de molen van kapitein Zeppos kennen. In de jaren zestig werden de meeste scènes van het jeugdfeuilleton op en rond de molen opgenomen.

De streek is een paradijs voor wandelaars en fietsers en een oase van rust en stilte op 25 km van Brussel. Het kenmerkende heuvelachtige landschap weerspiegelt zich in heuvels met namen als bergen zoals Ledeberg, Congoberg, Suikerenberg, IJsberg, Tomberg, … De smalle wegen en paadjes zoeken zich een weg door de sterk glooiende akkers en weilanden.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving.  Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn

    Inschrijven    *Wanneer je op 'verstuur' klikt, word je doorgestuurd naar de betaalpagina van onze partner Mollie om de deelnamekosten (€5) te betalen. Gelieve steeds per persoon in te schrijven. Indien je met twee wenst in te schrijven, vul dit formulier dan per persoon in!