fbpx Wandeldag: In het land van de Rode Ridder - Zuiderhuis

5 Nov Wandeldag: In het land van de Rode Ridder

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

  • Afstand : +/- 18 km
  • Begeleiding : Jan Van Hellemont
  • Startplaats : kasteel van Horst
  • Start : 10u00 – einde : 16u00

De waterburcht van Horst in Sint-Pieters-Rode, oa bekend van de verhalen van de Rode ridder, staat momenteel in de steigers maar de vijvers en bossen van het kasteel liggen er als vanouds prachtig bij. We wandelen door het mooie landelijke Hageland, door de groene vallei van de Wingebeek, naar de gerestaureerde watermolen van Gempemolen en doorkruisen het Troostembergbos richting Roeselberg en de Roeselbergkapel. Nadien duiken we het Walenbos in.

Het Troostembergbos en Walenbos zijn elkaars tegenpool. Het Troostembergbos is overzichtelijk, heuvelend en droog. Het Walenbos daarentegen is uitgestrekt, wild en nat. Wat beide bossen wel gemeen hebben: de grote variatie aan boomsoorten zorgen voor een fantastisch kleurenpalet in de herfst.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving. Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn

    Inschrijven

    *Wanneer je op 'verstuur' klikt, word je doorgestuurd naar de betaalpagina van onze partner Mollie om de deelnamekosten (€5) te betalen. Gelieve steeds per persoon in te schrijven. Indien je met twee wenst in te schrijven, vul dit formulier dan per persoon in!