fbpx Wandeldag: Linkebeek - Zuiderhuis

19/Mar Wandeldag: Linkebeek

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

Afstand : +/- 21 km
Begeleiding : Bart Vandecapelle
Startplaats : Linkebeek
Start : 10u00 – einde : 17u00

We ontmoeten elkaar in het centrum van Linkebeek, net buiten Brussel – boven op een heuvel en middenin een groen landschap, getypeerd door vele holle wegen, smalle straten en statige villa’s en landhuizen. We dalen af naar de (Linke)beek en flirten vervolgens met de grens van Brussel (Ukkel). Toch wanen we ons niet echt op de rand van een grootstad. Integendeel!

Via veldwegen, in een open landschap door het Elsgatveld, gaat het naar het Holleken en vervolgens naar het centrum van Sint-Genesius-Rode. We slingeren door het natuurgebied Kwadeplas en komen in het schilderachtige Zevenbronnen, een natuurlijke oase in het boslandschap op de rand van het Hallerbos.

Door een mooie beekvallei zakken we af naar Dworp, waar we onze picknick nuttigen in een volks café. Na de middag stijgen we uit de Molenbeekvallei naar de Alsembergse hoogten. We doorkruisen het Gasthuisbos en komen langs de ‘frietzak’ van Alsemberg. Hier hebben we een knap panorama op de Brusselse skyline. We steken door naar het Schaveysbos en dalen af door het Wijnbrondal, een geliefd oord van tal van kunstenaars. Een laatste kassei-trap brengt ons terug naar De Moelie voor een welverdiende verfrissing.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving.  Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn

    Inschrijven

    *Wanneer je op 'verstuur' klikt, word je doorgestuurd naar de betaalpagina van onze partner Mollie om de deelnamekosten (€5) te betalen. Gelieve steeds per persoon in te schrijven. Indien je met twee wenst in te schrijven, vul dit formulier dan per persoon in!