fbpx Wandeldag: Sint-Pieters-Leeuw - Zuiderhuis!

25/Jun Wandeldag: Sint-Pieters-Leeuw (volzet)

De Zuiderhuis wandeldagen: ideaal als eerste kennismaking met onze (wandel)reizen, om je reisgenoten of reisleider van een vorige reis nog eens terug te zien, om een praatje te slaan met een Zuiderhuis- of Noorderhuismedewerker, om je conditie aan te scherpen of gewoon om een fijne en actieve dag in de natuur te beleven.

Afstand : +/- 19.5 km
Begeleiding : Bart Vandecapelle
Startplaats : Sint-Pieters-Leeuw
Start : 10u30 – einde : 17u00

We starten in het centrum van Sint-Pieters-Leeuw, op de parking van het Coloma domein. Op het domein bevinden zich een kasteel en een rozentuin met meer dan 3000 verschillende rozenvarianten uit alle werelddelen.

Via het dorpscentrum met zijn mooie en authentieke kerkplein, trekken we het weidse Pajottenland in. Het is een lichtglooiend terrein met bosjes, akkerland, grasweides, boomgaarden, grote hoeves en een heuse wijngaard.

We passeren de Zuunbeekvallei, de dorpskernen van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem en stappen langs idyllische beekoevers en door een uitgestrekt kouterlandschap afgeboord met hagen.

Het kasteel van Gaasbeek ligt middenin een mooi bebost terrein met kronkelende wegen en uitgestrekte grasvelden en akkers. Door het park rond het Kasteel Groenenberg en over de Puttenberg te Vlezenbeek keren we terug naar Sint-Pieters-Leeuw.
Op de Puttenberg houden we uiteraard even halt bij ‘de boom van Witse’, uit de TV-serie Witse.  De boom wordt sinds 2010 beschermd als monument omwille van zijn artistieke, sociaal-culturele, historische en volkskundige waarde.

Het aantal deelnemers per wandeling is beperkt en inschrijven kan enkel via het online inschrijvingsformulier. Voor de deelname aan onze wandeldagen vragen we een kleine vergoeding van €5 euro per persoon. Deze betaal je onmiddellijk bij inschrijving.  Ongeveer een week voor de wandeldag ontvang je alle praktische informatie (startuur en -plaats, bereikbaarheid).

Het aantal deelnemers per inschrijving is beperkt tot max. 1 persoon. Indien je met twee wenst in te schrijven, dien je het formulier twee keer in te vullen!

Geen honden toegelaten.
Geen terugbetaling indien je na inschrijving toch niet aanwezig kan zijn