fbpx Webinar: Groepsreis China (april 2024) - Zuiderhuis

3 Oct Webinar: Groepsreis China (april 2024)

China, van zijde en rijst

China is vooral bekend voor de Peking eend en de Chinese Muur, maar wist je dat de Zijderoute ook een groot stuk door China loopt en zandsteenpilaren van het Zhangjiajie Nationaal Park gebruikt werden als inspiratiebron voor de film Avatar?
​​​​​​​
Tijdens dit webinar neem ervaren Zuiderhuis reisleider én sinoloog Frank Willems jullie mee naar het betoverende land van Zijde en Rijst: China! Deze 22-daagse groepsreis wordt begeleid door Frank zelf en biedt een mooi evenwicht tussen enkele gekende en minder gekende hoogtepunten.Peking met een bezoek aan de verboden stad, het zomerpaleis en een uitstap naar een rustiger stuk van de Chinese muur vormen de start van deze reis dwars door het enorme China. Vervolgens vliegen we naar het Westen om een stuk zijderoute te bezoeken met woestijnlandschappen, grote tempels en de fantastische gekleurde rotsen van Zhangye Danxia.In Xian staat natuurlijk het terracotta leger op het programma maar deze volledig ommuurde stad heeft veel meer te bieden. We wandelen er over de muur en kuieren door de moslimwijk met een uitgebreide markt en eetstalletjes. Na deze portie cultuur trekken we terug de natuur in naar het spectaculaire Zhangjiajie nationaal park en de Tianmen berg. We wandelen er ook over de welbekende glazen brug.

Voor het contact met de lokale bevolking en de minderheden gaan we naar het gebied van de Miao. We wandelen er langs dorpen omgeven door indrukwekkende rijstterrassen.
De reis eindigt in het stadje Yangshuo in de buurt van Guilin. Met een bamboe boot en per fiets kunnen we het prachtige karst landschap bewonderen.
​​​​​​​
De voorstelling duurt een half uurtje en nadien is er nog ruim de tijd om vragen te stellen. Frank overloopt in grote lijnen de route en vertelt vanuit zijn kennis en vooral ook passie over China. Je komt ook meer te weten over de praktische zaken. Laat je inspireren tijdens de presentatie, stel ons al je vragen en schrijf je in op deze prachtige groepsreis!