fbpx Webinar: Groepsreis Kenia (maart 2024) - Zuiderhuis

9 Oct Webinar: Groepsreis Kenia (maart 2024)

Kenia, off the beaten track

Kenia is vooral bekend als klassieke safaribestemming. Tijdens deze 13-daagse nieuwe groepsreis in maart 2024 verken je echter letterlijk ‘de minder bewandelde paden’ in dit Oost Afrikaanse land, in groep en met een ervaren Zuiderhuis reisleider!

Je mag je tijdens deze reis aan veel afwisseling verwachten. Te voet verkennen we Nairobi down town, rondom Lake Naivasha maken we schitterende wandelingen in de savannes tussen de zebra’s en de giraffen en in Ol Pejeta Conservancy wagen we ons zelfs aan een echte safariwandeling met de rangers. In het Losialo Escarpment maken we kennis met de semi-nomadische levensstijl van de weelderig versierde Samburu-krijgers. Je maakt samen met deze krijgers unieke wandelingen, met spectaculaire uitzichten op de Grote Riftvallei.

Ook de safari’s in Samburu en Ol Pejeta Conservancy maken geen onderdeel uit van het standaard toeristische circuit in Kenia. Deze parels van het noorden zijn minder vaak bezocht dan Maasai Mara en Amboseli National Park, maar laat dat nu net deel van hun charmes zijn! Naast een goede kans op het spotten van leeuwen, krokodillen, luipaarden en olifanten vind je hier ook de unieke ‘Samburu Special Five’: de netgiraf, de grevy-zebra, de Somalische struisvogel, de beisa-oryx en de girafantilope. Je sluit de reis af met een tweedaagse staptocht op de flanken van de Mount Kenya, de tweede hoogste berg van Afrika.

In deze webinar neemt collega en Oost-Afrika specialiste Treesje je mee langs deze route en kom je meer te weten over het land en de praktische zaken die je moet weten voor deze groepsreis. De voorstelling duurt een half uurtje en nadien is er nog ruim de tijd om vragen te stellen. Laat je inspireren tijdens de presentatie, ga op safari in je dromen, stel ons al je vragen en schrijf je in op deze parel van Oost-Afrika!