fbpx Webinar: Groepsreis Sri Lanka (april 2024) - Zuiderhuis

23 Oct Webinar: Groepsreis Sri Lanka (april 2024)

Sri Lanka, Paasavontuur naar het betoverende Ceylon

Tijdens dit webinar neemt Sri Lanka specialiste Roselien jullie mee naar het betoverende land van Ceylon: Sri Lanka! Deze 15-daagse vernieuwde groepsreis wordt begeleid door een ervaren Zuiderhuis reisleider.De groepsreis in de paasvakantie gaat door in het Zuidwesten van Sri Lanka, tijdens de zomervakantie van 2024 organiseren we ook een andere groepsreis in het Noordoosten. De reizen zijn zo gekozen om de moessonregens te vermijden, vriendelijk van ons nietwaar? Beide reizen zijn erg afwisselend en bieden een mix van cultuur, natuur en actie.

Zo bezoeken we o.a. koningssteden, boeddhistische tempels, oude paleizen en archeologische bezienswaardigheden van meer dan 2500 jaar oud in de Culturele Driehoek. We pikken een dansshow mee in Kandy en gaan op bezoek op een theelandgoed waar we getuige zijn van de levendige groene theevelden die voor zoveel mensen het beeld van Sri Lanka belichamen. De treinrit naar Ella zal je nooit vergeten omwille van de prachtige uitzichten en de unieke setting.

We genieten van de rust en kayakken of wandelen langs de parelwitte stranden, gaan langs een zeeschildpaddenreservaat en brengen een bezoek met de 4×4 aan het nationaal park van Yala. We maken een jeepsafari tussen wilde olifanten, jakhalzen, luipaarden, buffalo’s, apen, herten, krokodillen en tal van vogelsoorten. Ook wandelen we door het eeuwig groene Sinharaja regenwoud, rijk aan een grote diversiteit planten en dieren en Unesco Werelderfgoed.

Tijdens de zomerreis wandelen we door de jungle met inheemse Vedda gemeenschap in Gal Oya en gaan we op bootsafari. Dan gaan we niet naar de zuidkust maar naar de oostkust en bezoeken we een hindoe tempel en gaan we snorkelen aan de koraalriffen van het kleine Pigeon eiland. We gaan ook op dolfijnensafari en spotten met wat geluk ook walvissen.
​​​​​​​
De voorstelling duurt een half uurtje en nadien is er nog ruim de tijd om vragen te stellen. Roselien overloopt in grote lijnen de route en vertelt vanuit haar kennis en vooral ook passie over Sri Lanka. Je komt ook meer te weten over de praktische zaken. Laat je inspireren tijdens de presentatie, stel ons al je vragen en schrijf je in op deze parel van de Indische Oceaan!