fbpx Webinar: Kenia off the beaten track - Zuiderhuis

26/Aug Webinar: Kenia, off the beaten track

Tijdens een online webinar op maandag 26 augustus 2024 neemt onze Kenia-specialist Treesje je digitaal mee naar het Oost-Afrikaanse land Kenia.

Wie ‘Kenia’ hoort, denkt waarschijnlijk onmiddellijk aan safari. En terecht, Kenia is ongetwijfeld een fantastische safaribestemming. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het land nog veel meer te bieden heeft. Tijdens de groepsreis ‘Off the beaten track’ verken je letterlijk de ‘minder bewandelde paden’ in Kenia. Al wandelend nemen voormalige straatjongeren je mee doorheen hun verhalen in de achterbuurten van de wereldstad Nairobi. Aan Lake Naivasha fiets en wandel je tussen de zebra’s en de giraffen. Begeleid door de tot de verbeelding sprekende Samburu maak je kennis met het semi-nomadische leven zoals het vandaag de dag geleefd en beleefd wordt in en rond Maralal. Ook de prachtige natuur en landschappen van de Mount Kenya verken je tijdens een mooie dagtocht op de flanken van deze stratovulkaan, tevens de tweede hoogste berg van Afrika.

Uiteraard mag een safari ook niet ontbreken in het plaatje: tijdens deze groepsreis maak je een jeepsafari in Ol Pejeta Conservancy en in Samburu National Reserve. Beide natuurgebieden zijn minder bezocht, maar daarom zeker niet minder mooi. Met wat geluk spot je tijdens deze reis olifanten, leeuwen, krokodillen, giraffen, luipaarden, jachtluipaarden, neushoorns, Kaapse buffels, zebra’s en nog veel meer.

Tot slot krijg je tijdens het webinar ook praktische info mee over deze groepsreis naar Kenia: soorten logies, administratieve formaliteiten, benodigde vaccinaties, wat mee te nemen op reis enzovoort. Na een klein uurtje is er nog wat ruimte voorzien voor vragen uit het publiek en ronden we het webinar af.