fbpx Webinar: Benin Voodoofestival (groepsreis) - 28/08 - Zuiderhuis

28/Aug Webinar: Voodoofestival Benin (groepsreis)

Benin, het piepkleine landje in West-Afrika, is doordrenkt van een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. Het is de bakermat van de intrigerende voodooreligie die door de voormalige slavenhandel getransporteerd werd tot diep in de Caraïben en Latijns-Amerika.

Voodoo is nog steeds diepgeworteld in de Beninse samenleving en het dagelijkse leven van de Beninois. Het is een complexe religie die elementen van animisme, voorouderverering en spirituele rituelen omvat. Voor veel mensen in Benin is Voodoo niet alleen een geloof, maar ook een manier van leven, die hun identiteit en sociale structuur vormgeeft.

Op 10 januari vindt het jaarlijkse voodoofestival plaats in Benin en uiteraard willen we dit met Zuiderhuis niet missen. Tijdens dit webinar maken we je graag warm voor de groepsreis Benin, volledig in teken van dit festival. Adam, onze vaste lokale gids uit Benin, is te gast en zal je meer vertellen over de voodoofilosofie. We nemen je (virtueel) mee naar het mysterieuze Benin en geven meer uitleg over het voorziene programma. Tijdens dit webinar heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen!

 

*Opmerking: deze webinar zal deels in het Engels en/of Frans doorgaan. Een beknopte vertaling wordt voorzien.