Op zoek naar iets?

header 3648x2056 extremadura

SPANJE - Extremadura, een ongekend stukje Spanje - 9 dagen

{{statusText}}

vanaf €1350

  • groepsreis in ongerepte natuur en langs historische stadjes
  • de Valle del Jerte met zijn kersenbloesems
  • observeren van roofvogels en ooievaars

  9-daagse groepsreis Extremadura, een ongekend stukje Spanje

  Extremadura, een groepsreis waar we in een ongerepte natuur een waar ornithologisch paradijs ontdekken en historische parels zoals het bedevaartsoord Guadelupe en Werelderfgoedsteden.

  Wandelen in nagenoeg ongerepte natuur vormt de hoofdmoot van deze reis maar we nemen ook de tijd om een bezoek te brengen aan enkele prachtige stadjes met een rijk historisch patrimonium dat dateert uit de tijd van de conquistadores.

  Vanuit de Valle del Jerte, getooid met kersenbloesems, trekken we naar Garganta de los Infiernos, een merkwaardig geërodeerde riviervallei in een bergflank van de Sierra de Gredos en in de Garganta de las Nogales klimmen we langs opeenvolgende watervallen.

  Het rotsmassief Salto del Gitano in het natuurpark Monfrague is het decor voor een waar roofvogelspektakel. Diverse soorten gieren, steen- en keizersarenden vliegen er af en aan en zwarte ooievaars hebben er hun nesten. Ook in Los Barruecos, een natuurgebied met talrijke waterpartijen tussen imposante granietblokken, observeren we broedende ooievaars op de rotstorens.

  We wandelen door de Sierra de Villuercas via een historische camino naar het bedevaartsoord Guadelupe dat door een indrukwekkend kloostercomplex gedomineerd wordt. Helemaal anders ervaren we de rust en eenvoud van het dorpje Cabañas de Castillo dat tegen een rotswand met kasteelruïne aanligt. Ook in Cáceres, Trujillo en Plasencia treffen we nog fraaie stukjes werelderfgoed.

  Logies en praktisch:

  • een ervaren, Vlaamse gids die vertrouwd is met de streek
  • we slapen vooral in pensions op het platteland
  • vluchten, plaatselijke transfers en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs
  • transport bagage is voorzien.

  Ontdek zeker ook onze andere groepsreizen in Spanje.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Brussel - Madrid - Valle Del Jerte

  Vlucht naar Madrid en transfer met huurauto’s naar de Valle del Jerte. De vallei staat bekend voor de kersen die in deze periode van het jaar volop in bloei staan. Verkennende wandeling.

  Dag 2

  Valle del Jerte

  Vandaag maken we twee wandeltochten in de Valle del Jerte. De bosrijke flanken zijn beschermd natuurgebied en worden doorsneden door indrukwekkende kloven. Vanuit Navoconcejo wandelen we naar de Garganta de las Nogales en in de namiddag de Ruta de los Castaños.

  Dag 3

  Garganta de Los Infiernos

  Dagwandeling in natuurreservaat Garganta de los Infiernos. We wandelen langs los Pilones, een reeks natuurlijk uitgesleten waterbekkens en klimmen gestaag. Al snel hebben we een indrukwekkend zicht op de hele vallei met op de achtergrond de uitlopers van de Sierra de Gredos.

  Dag 4

  Plasencia - Monfrague

  We brengen een kort bezoek aan het historisch centrum van Plasencia en rijden verder naar Villareal in het natuurpark Monfragüe. Dit prachtige park rond de Taag biedt bescherming aan een indrukwekkend aantal gieren dat rond de grillige pieken zweeft. Wandeling naar de Cerro Gimio vanwaar je het beste uitzicht hebt over het park.

  Dag 5

  Parque Monfragüe - Salto Del Gitano

  Dagtocht naar het Castillo Monfragüe en de Salto del Gitano. Je wandelt langs de Taag langzaam omhoog naar het castillo. Dit is vanwege de thermiek een van de beste uitkijkpunten om de gieren en roofvogels te kunnen observeren. Rond de vlakbij gelegen Salto del Gitano bevinden zich de nesten met de jongen.

  Dag 6

  Los Barruecos - Caceres

  Transfer naar Malpartida de Caceres en wandeling in  het natuurmonument Los Barruecos. In de nammidag rijden we naar Caceres. Bezoek aan het ommuurde middeleeuwse centrum van de stad. 

  Dag 7

  Trujillo - Villuercas - Cabañas del Castillo

  Rit naar de Villuercas. Onderweg bezoeken we Trujillo, de geboorteplaats van de conquistador Pizarro. Rond de middeleeuwse plaza bevinden zich de renaissancepaleizen van de veroveraars die Pizarro vergezelden. Wandeling rond het dorpje Cabañas del Castillo en overnachting te Berzocana.

  Dag 8

  Villuercas - Guadelupe

  We maken een wandeling in het Villuercas gebergte langs een van de historische routes die naar het stadje Guadeloupe leiden en brengen een bezoek aan het klooster.

  Dag 9

  Solana de Cabañas - Madrid en terugvlucht

  Korte wandeling in de omgeving van Solana de Cabañas. Verplaatsing naar Madrid en terugvlucht.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 4 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  9.

  Afspraak

  Luchthaven van Brussel.

  Bagage

  Met vervoer van bagage.

  Begeleiding

  Ludwig D'Haese, ervaren Zuiderhuis begeleider.

  Deelnemers

  min. 8, max. 10.

  Logies

  Verblijf in casa rural of authentiek hotelletje in tweepersoonskamers.

  Niveau

  5 tot 6 uur wandelen per dag, kortere wandelingen tijdens dagen met stadsbezoek en verplaatsing.

  Situering

  Centraal-Spanje.

  Vervoer

  Vlucht h/t naar Madrid, plaatselijke transfers met huurauto’s.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  9/07/2019