Op zoek naar iets?

spanje_van_hotel_naar_hotel_ebikes_extramedura_van_parador_naar_parador_aanzicht_dorp_fietsvakanties_zuiderhuis

SPANJE - Extremadura, van parador naar parador - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €920

  • individuele fietsvakantie door het land van de conquistadores
  • verblijf in luxueuze paradors, historische verblijfplaatsen
  • Nationaal Park van Monfragüe met zijn roofvogels 

  Karakter van de fietsvakantie

  Tijdens deze unieke fietsvakantie draait alles rond de speciale hotels. Je trekt van parador naar parador. De paradores zijn 4*luxehotels, gevestigd in mooi gerestaureerde middeleeuwse burchten, kloosters en paleizen, die elk op zich al een museum vormen. Eenmaal krijg je zelfs het privilege om te overnachten in een gerestaureerde traditionele hoeve gelegen in het Nationaal Park Monfragüe.   

  De, nog grotendeels, onontgonnen regio Extremadura heeft veel te bieden voor de fietsliefhebber. Fietsen door het rijke thuisland van beruchte conquistadores als Cortez, de Soto en Pizarro, is een waar feest voor de zintuigen. Ruik de tijm, hoor de schreeuw van de roofvogels, voel de heuvels, bekijk de monumenten en proef de echte jamon ibérico. 
   
  De enige toegeving die je moet doen om al dit moois te kunnen beleven, is de weg delen met het verkeer, ook al is dat verkeer beperkt. Fietspaden zijn in dit deel van Spanje nog weinig aanwezig. Enkele van deze wegen zijn ook volgens ons iets te druk, maar er is geen andere optie tenzij je stevige cols wil beklimmen. De fietstochten zijn afwisselend vlak en heuvelachtig. Elke dag zijn er wel een paar langere hellingen die wat extra inspanning vragen, maar niets onoverkomelijk. Je fietst steeds op asfaltwegen.

  Verblijf

  Vijf overnachtingen in luxueuze 4* of 5*paradors en één overnachting in een gerestaureerde traditionele hoeve. De paradors geven een unieke ervaring aan deze fietsvakantie.
  Meer informatie kan je terugvinden onder het tabblad 'praktisch' onder 'logies'.

  Stel zelf je groep samen

  Dit fietsprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst in Oropesa

  Je hotel is een prachtig gerestaureerde 15de-eeuwse burcht. Het was het huis van de Álvarez de Toledo, de graven van Oropesa. Roemruchte soldaten, religieuze leiders, belangrijke edellieden genoten er van de wonderlijke panorama's over de vlakte van Campo Arañuelo met de Gredos bergen erachter. Nu is het jouw beurt. Het authentieke interieur en het uitstekende restaurant maken er een tophotel van.

  Dag 2

  Oropesa - Jarandilla de la Vera (±67 km)

  De eerste helft van de rit rij je vlak, door de vruchtbare vallei van Oropesa, naar de voet van de Gredos bergen toe. Daarna gaat het op en neer, evenwijdig met de bergketen, waarvan de Almanzor van 2591m de hoogste top vormt. Jarandilla de la Vera is je eindbestemming. Je verblijft er in het kasteelpaleis uit de veertiende eeuw, verscholen in de vallei van de Vera en de Tiétar, tussen olijf- en sinaasappelbomen. Ga op ontdekking door de burchttorens, de patio's en de verborgen hoekjes van je luxueze hotel. Geniet van de relaxte atmosfeer op de binnenkoer. 

  Dag 3

  Jarandilla de la Vera - Plasencia (±59 of 69 km)

  Tussen Jarandilla en Plasencia fiets je verder aan de voet van de Gredos. Regelmatig is het stevig op de pedalen duwen en wat langer klimmen, zeker waar je de drukke weg wil vermijden, maar steeds weer volgt er een leuke afdaling. Onderweg kan je naar het mooie klooster van Yuste, waar keizer Karel V stierf, en het middeleeuwse centrum van Garganta de la Hoya.
  De beloning na je fietsdag is de gezelligste parador van je reis. Het oude klooster in het historische hart van Plasencia straalt een en al luxe en sereniteit uit. Ideaal om tot rust te komen.

  Dag 4

  Plasencia - Nationaal park Monfragüe (±44 km)

  Je verlaat de voet van de bergen en rijdt zuidwaarts naar de Rio Tajo en het bij vogelaars wereldwijd bekende Nationale Park van Monfragüe. Het aantal en de verscheidenheid van roofvogels die je op je weg rond en door het park kan waarnemen, is zelden gezien. Het landschap is een unieke samensmelting van landbouwgrond en kurk- en eiken. De boerderijen in dit gebied brengen het beroemde zwarte "Iberico"varken groot.

   

  Dag 5

  Monfragüe - Trujillo (±49 km)

  Vandaag geniet je vollop van het mediterraanse landschap om uiteindelijk echt het rijke land van de beruchte conquistadores binnen te dringen. Trujillo, geboorteplaats van de Pizarro's, is een van de culturele hoogtepunten van deze trip. Vanop de ommuurde stad, gelegen op de top van een heuvel, kijk je uit over het uitgestrekte platteland. De belangrijkste monumenten zijn het kasteel, de kerk van Santa Maria en de kerk van San Fransisco. 's Avonds overnacht je in een schitterend kloosterhotel.

  Dag 6

  Trujillo - Caceres (±55 km)

  Vanuit Trujillo fiets je grotendeels over een oude nationale weg richting Caceres. Door de nabijheid van de autostrade wordt deze weg zo goed als niet meer gebruikt door het autoverkeer. Bezienswaardigheden zijn er onderweg niet, maar het UNESCO Werelderfgoed in het historische hart van je bestemming Caceres compenseert dit ongetwijfeld ruimschoots.
  Midden in dat centrum vind je je parador, een veertiende eeuws paleis dat één en al elegantie, kwaliteit en comfort uitstraalt.

  Dag 7

  Vertrek na het ontbijt of verlenging

  Maak van de gelegenheid gebruik om de hoofstad van Spanje, Madrid, te ontdekken. Bezoek het Koninklijk Paleis, wandel door het Retiropark of breng een bezoek aan het archeologisch museum of één van de drie internationaal befaamde kunstmusea.

  Periode

  Aankomst dagelijks
  van 01/03/20 t.e.m. 30/06/20 en van 01/09/20 t.e.m 30/11/20
  van 01/03/21 t.e.m. 30/06/21 en van 01/09/21 t.e.m. 30/11/21

  Prijzen

  Vanaf € 920 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

   

  Voor een éénpersoonskamer wordt er een singletoeslag aangerekend.
  Op reis met een groepje? Dan kan een groepskorting van toepassing zijn.

  Nota

  Optioneel:

  • extra nachten voor en na de reis
  • gewone of elektrische huurfiets
  • half pension
  • luchthaventransfers en transfer naar het beginpunt

  Meer details en prijzen kan je bij 'Praktisch' terugvinden.

  Aantal dagen

  7 dagen / 6 nachten

  Afstand

  Brussel - Oropesa: ± 1730 km

  Bagage

  Het bagagetransport is inbegrepen. Plaats je koffer met Zuiderhuis-bagagelabel op het afgesproken tijdstip op de correcte plaats. Wij zorgen ervoor dat jouw bagage op een veilige manier bij de volgende accommodatie terecht komt. De bagage wordt beperkt tot 1 koffer of reistas van max. 20 kg per persoon.

  Ga je met het vliegtuig, dan gelden de bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij.

  Fietshelm

  Het dragen van een fietshelm is bij wet verplicht in Spanje, jullie krijgen dan ook ter plaatse een fietshelm. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De (elektrische) huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs voor een hybride huurfiets € 108 per persoon.

  Prijs voor een elektrische huurfiets € 161 per persoon.

  Optioneel huur van een GPS- toetsel € 30 per boeking.

  De huurfietsen zijn uitgerust met:

  • fietstas
  • pomp
  • slot
  • reparatieset
  • kilometerteller
  • helm
  • drinkbushouder

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Kinderen

  Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

  Kinderprijzen en prijzen voor de 3e volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3e volwassene de kamer deelt met twee betalende volwassenen. Twee kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Vijf overnachtingen in luxueuze 4* of 5* paradors en één overnachting in een gerestaureerde traditionele hoeve. Unieke ervaring!

  In Oropesa, een van de oudste bewoonde plaatsen van Spanje, verblijf je in het prachtige 14de-eeuwse kasteel van de vroegere graaf van Toledo. Door de eeuwen heen was het een toevluchtsoord voor soldaten, monniken, edellieden en reizigers. De panorama's op de omliggende vallei en de bergen van Gredos zijn fabelachtig. 

  De parador van Jarandilla de la Vera in een 15de-eeuws kasteel was ooit de thuis van keizer Karel V. Nu is het jouw overnachtingsplaats in de boomgaard van La Vera, omgeven door ravijnen. In Plasencia ga je de religieuze toer op. Je verblijft er in het voormalige gothisch klooster van Santo Domingo uit het midden van de 15de eeuw.
  In Mongraguë overnacht je in een gerestaureerde hoeve van meer dan 200 jaar oud. De hoeve ligt aan de voet van de Las Corchueals bergketen, de ruggengraat van het Monfragüe National Park, en wordt omgeven door kurk- en steeneiken. Het is een unieke overnachtingsplaats om te genieten van rust en onvervalste natuur.

  In Trujillo, geboorteplaats van Pizarro, overnacht je in de parador die zich in het 16de eeuwse klooster van Santa Clara bevindt. 

  Je sluit af in Caceres, waar het historische centrum UNESCO Werelderfgoed is en een van de grootste concentraties van historische gebouwen van Spanje bevat. Je overnacht in één ervan: het 14de eeuws paleis van Torreoraz, gebouwd op Arabische fundamenten. In alle paradores vind je zalen en kamers ingericht met authentieke versieringen en meubilair uit de geschiedenis ervan. Gecombineerd met alle luxe die je van moderne 4*hotels mag verwachten, maken ze van je verblijf een werkelijk unieke belevenis.

  Maaltijden

  Het ontbijt is standaard inbegrepen en halfpension kan indien gewenst bijgeboekt worden. Dit bestaat uit een uitgebreid ontbijt en een 3-gangen diner of buffet. De restaurants van de paradores zijn uitstekend en je kan er steeds 's avonds eten. In Plasencia, Trujillo en Caceres kan je heel wat restaurants vlakbij vinden. In Oropesa en Jarandilla de la Vera is de keuze beperkter.

  Parkeermogelijkheid

  In het starthotel (Oropesa) kan je gratis gebruik maken van de parking op de binnenplaats van het kasteel. Vermeld bij boeking indien je een parkeerplaats wenst.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De heen- en terugreis zijn niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Transfers

  Wij kunnen zorgen voor een terugtransfer van Caceres naar Oropesa, een busje voor 4 personen is €160,00.Op zondagen, 's nachts en feestdagen is de prijs per bus €190,00. Ook transfers Madrid luchthaven - Oropesa (richtprijs €180,00/rit 1-6 personen) en Caceres - Madrid luchthaven (richtprijs €360,00/rit 1-6 personen) kan via Zuiderhuis geboekt worden.

  Aangezien je op Madrid vliegt, is Oropesa het gemakkelijkst bereikbaar per trein. Ook voor je terugkeer, kan je van Caceres best per trein naar Madrid. Het is best je plaats op voorhand te reserveren. Contacteer hiervoor de klantendienst van Renfe of koop je tickets onmiddellijk bij aankomst in Madrid in het treinstation. Het treinstation van Madrid Atocha bereik je met de metro vanuit de luchthaven. Het treinstation in Oropesa ligt op 2km van de eerste Parador. De treinrit van Madrid naar Oropesa duurt ongeveer 2u en de richtprijs is 20,00 EUR per persoon. De terugrit van Caceres naar Madrid duurt ongeveer 4u en de richtprijs hiervoor is 30,00 EUR per persoon.

  Vlucht

  Je vliegt op Madrid Barajas International Airport (MAD).

  Zuiderhuis bezorgt je graag een vrijblijvend vluchtvoorstel. Hou er rekening mee dat we geen lowcostairlines (vb. Ryanair) kunnen reserveren.

  Boek je de vluchten zelf dan raden wij je aan te wachten tot dat je van Zuiderhuis de bevestiging van je fietsvakantie ontvangen hebt. Zuiderhuis kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor de door jou geboekte vluchten zonder definitieve bevestiging van de fietsvakantie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  16/07/2020