Op zoek naar iets?

Met de koersfiets door de Dolomieten

Fietsen in de Dolomieten

Race van de Dolomieten naar Triëste per koersfiets

Je bezoekt tijdens deze acht dagen maar liefst drie landen op een koersfiets. De tocht begint in Italië en vervolgens rijd je naar Oostenrijk, Slovenië en sluit je weer af in Italië. Onderweg fiets je langs imposante bergketens en cols (Mangart, Vrsic), ongerepte natuur, meren die in het zonlicht schitteren en eindeloze wijngaarden. ‘s Avonds rust je uit in gezellige dorpen, waar je lekker kunt eten en van een wijntje kunt genieten. De tocht sluit je af met een prachtige rit langs de Adriatische kust naar de historische havenstad Triëste.

Trap je rustig een weg van de Dolomieten naar Triëste

Deze fantastische achtdaagse reis begint in Italië. Eerst fiets je via een prachtig bergdecor naar de Oostenrijkse grensstad Feistritz, waarna je richting het mooie Bled in Slovenië rijdt. Hier kan je het bekende kuuroord en het idyllische meer van Bled bezoeken. Een korte treinreis brengt je naar de wijngaarden van het Italiaanse Cividale waar je op heerlijke terrasjes kunt ontspannen. Het laatste gedeelte fiets je over Gradisca, het hart van de wijnstreek, richting Triëste, een oude havenstad vol gezellige pleinen en Romeinse bezienswaardigheden.

Stap op de fiets van de Dolomieten naar Venetië

Tijdens deze achtdaagse fietstocht ontdek je de mooiste kanten van Italië. Het programma begint in het majestueuze bergkader en neemt je mee naar het centrale gedeelte van de Dolomieten, langs de glasheldere Toblacher See en het fantastische uitzicht op de beroemde Drei Zinnen. De schitterende fietspaden leiden je hierna naar minder bekende, maar mooie steden zoals Belluno en Treviso waar je de historische centra kunt bewonderen. Langs oude spoorbeddingen die langs bergflanken slingeren en over boogbruggen gaan, fiets je door het bekende skicentrum Cortina d’Ampezzo en de onbekende parels Vicenza met zijn prachtige architectuur en het romantische Verona waar je in het Romeinse amfitheater van schitterende opera’s kunt genieten. Het magische Venetië vormt de afsluiter van deze reis.

Van de Dolomieten naar Venetië voor de wielrenner

Je begint aan je achtdaagse avontuur op een racefiets in de legendarische ‘bleke bergen’, de noordoostelijke Dolomieten. Over fameuze bergpassen zoals Giau en Tre Cime di Lavaredo fiets je langs Lago Misurina, het schitterende meer aan de voet van de berggroep Cadini di Misurina. Vervolgens start je met een gedeelte dat bij veel wielrenners geliefd is: de groene omgeving van Bassano, waar een enorm oorlogsmonument uit de Eerste Wereldoorlog is te bewonderen op de top van Monte Grappa. De tocht sluit je af via de Wijnroute van Asolo, de stad met de honderden horizonten, naar de modestad Treviso en vervolgens de Adriatische kust. Hier vind je de prachtige lagunestad Venetië.

Fiets in alle rust de Dolomietenmarathon

Het is een speeltuin voor de fietsliefhebber: acht dagen lang leef je je uit te midden van een grote diversiteit aan bergpassen. Je beklimt de legendarische en historische cols die bekend zijn van de Giro d’Italia, zoals de meest beklommen pas uit deze grote wielerronde: Passo Pordoi. Via de Grote Dolomietenstraße van Bolzano trek je nadien richting Cortina d’Ampezzo en geniet je van tal van adembenemende uitzichten. Deze wereldberoemde marathon voltooi je op geheel eigen tempo, onderweg geniet je van volledige assistentie en bevoorrading die onze lokale partners verzorgen. Een optionele uitstap naar de Stelvio, de ‘col der cols’, maakt je Dolomietenreis onvergetelijk.

Bolzano en de Vallei van de Adige in Zuid-Tirol

Acht dagen lang wissel je uitgestrekte wijngebieden, verfrissende bergmeren, kronkelende rivieren en kleurrijke fruitplantages af met cultuursteden zoals Trentino en Merano en zijn mooie promenade. Door de vallei fiets je over vrijliggende fietspaden, omringd door imposante bergpassen. De helling bij het verlaten van de vallei is pittig, maar de gezellige terrasjes van Bolzano geven je nadien de kans om goed uit te rusten met een uitstekende maaltijd en een heerlijk glaasje wijn.