Op zoek naar iets?

costa verde

Fietsen in Viana do Castelo

Deze verborgen parel van de Costa Verde behoort tot een van de mooiste regio's in het noorden van Portugal. Viana heeft een aantrekkelijk middeleeuws centrum en mooie stranden net buiten de stad, en ligt bij de Atlantische Oceaan aan de monding van de Lima. Hier vind je ook de Ponte Eiffel, de beroemde brug van Gustave Eiffel. De oude wijken weerspiegelen de 19e-eeuwse boulevards, en smalle straatjes vol met landhuizen en paleizen nemen je terug mee naar het rococo-tijdperk.

Viana do Castelo is een prima uitvalsbasis voor fietsers, ondermeer voor het verkennen van de lagere Lima-vallei en de nabijgelegen Serra d'Arga-berg. Er zijn zo’n 400 kilometer aan fietsroutes, die je langs de rivier de Lima brengen, door de bossen en langs het platteland. Via de Ecovia fiets je in een volledig natuurrijke omgeving. Bovendien ligt Porto slechts op een boogscheut. In deze mooie omgeving is voldoende te beleven en te ontdekken!

Fietsen zoals je wil

Het 7-daagse fietsprogramma wijkt een beetje af van onze reguliere fietsprogramma’s. Op de begeleide tochten heb je een gids aan je zij die je vertelt over alle bezienswaardigheden. Op de vrije dagen krijg je van ons een GPS-route mee. Samen met de verantwoordelijke van het centrum bekijk je elke dag de weersverwachtingen, je fietsniveau en de kilometers die je wil fietsen, en hij stelt je het perfecte traject voor. Naar keuze fiets je een programma voor citybike, mountainbike, mountain e-bike, fatbike of koersfiets.

Logeren in Feel Viana

Het nieuwe Feel Viana-hotel is een perfecte pleisterplaats voor je fietstochten. Je geniet er niet alleen van een zeer comfortabele kamer en faciliteiten zoals een binnenzwembad met jets, sauna en hamam. Naast de inbegrepen begeleide en individuele fietstochten kun je namelijk  ook kiezen uit andere sportactiviteiten zoals een SUP-sessie op de rivier, zeil- of surfles of een begeleide wandeling.