Op zoek naar iets?

Fietsniveau

Fietsniveau

Bepalen van het fietsniveau

De moeilijkheidsgraad van een fietsvakantie is een moeilijke vraag en blijft erg subjectief. Heel wat factoren spelen hierbij een rol, zoals de fysieke conditie, de kwaliteit van de fiets, het weer, etc. Toch wagen wij ons aan een voorzichtige indeling.

Fietsniveau 1

Het parcours is overwegend vlak. Fietstochten zijn geschikt voor iedereen.

Fietsniveau 2

Het parcours is licht heuvelig, met regelmatig korte hellingen. Fiets je regelmatig dan zijn deze fietstochten iets voor jou. Geschikt voor gezinnen met oudere kinderen.

Fietsniveau 3

Het parcours is heuvelig, met regelmatig langere hellingen. Voor wie gewend is te fietsen in heuvelachtig gebied.

Fietsniveau 4

Het parcours is uitdagend en pittig. Voor de sportievere fietser.

Nota

Indien er één of meerdere dagen over wordt gegaan naar een zwaarder niveau wordt dat weergegeven door het tussenniveau 2,5 of 3,5 te gebruiken.

Elektrische fiets of E-bike

De elektrische fiets of e-bike is aan een opmars bezig, ook bij Zuiderhuis. Bij vakanties waar een e-bike graad vermeld wordt, is het mogelijk een kwaliteitsvolle elektrische fiets te huren.

Je mag ervan uitgaan dat de moeilijkheidsgraad van een fietsvakantie met een elektrische fiets een niveau gemakkelijker is dan met een gewone fiets en dat is ook zo aangeduid. Je moet nog steeds trappen, maar de elektrische assistentie zorgt ervoor dat dit met minder inspanning en dus vlotter gaat. Zo kan je met gemak elke helling overwinnen en worden ook de meer uitdagende routes voor iedereen haalbaar.

Bij normaal gebruik is de actieradius van de batterij steeds voldoende voor de voorziene dagtocht. In de overnachtingsplaatsen kan je ze gemakkelijk weer opladen voor de volgende dag.