Op zoek naar iets?

Verstilde sneeuwsculpturen op de Syƶte heuvel

FINLAND - Iso-Syöte, Krokusvakantie op de top van Lapland - 8 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • individuele krokusvakantie winterweek voor gezinnen of koppels
  • vanuit subliem gelegen chalets of hotelkamers en -suites
  • vier activiteiten inbegrepen, extra activiteiten makkelijk toe te voegen
   65° 37' NOORD

  Lapland tijdens de Krokusvakantie vanuit tophotel Iso-Syöte

  Lapland Krokusvakantie voor gezinnen of koppels vanuit subliem gelegen blokhut, hotelkamer of suite in Iso-Syöte. Rendieren, huskytocht, sneeuwschoenwandelen.

  Krokusvakantie in stijl

  Een betere omgeving dan het feeërieke Syöte nationaal park om de Krokusvakantie door te brengen, is nauwelijks denkbaar. Iso-Syöte mag dan wel het zuidelijkste heuvelgebied van Lapland zijn, toch vallen hier jaarlijks de grootste pakken sneeuw. Dennenbomen buigen door onder de verse poedersneeuw en toveren Syöte om tot een magische sprookjeswereld. Een verblijf in Syöte is uniek. Vanaf de top van een heuvel in dit lieflijk witte decor heb je een kilometers ver uitzicht op de uitgestrekte taiga.

  Zorgeloze winterweek

  Tijdens de krokusweek ben je als gezin of als koppel in Iso-Syöte aan het juiste adres voor een zorgeloze winterweek. Op het programma staan een bezoek aan de huskyboerderij met aansluitende huskytocht, pure sneeuwpret op de Syöte heuvel, een sneeuwschoenwandeling met gids en een uitstap naar de rendierboerderij. Wie nog meer actiefs wil, kan het programma makkelijk verder uitbreiden met nog meer activiteiten. Sneeuwscooteren, op noorderlichtjacht, fatbiken, ijsvissen, het kan allemaal. De Ranua Arctic Zoo is een boeiende excursie. Je kan de zoo vergelijken met ons Planckendael, maar dan alleen voor pooldieren. Vooral de ijsberenpopulatie maakt indruk. Wie wil, kan zelfs de Kerstman bezoeken in zijn geboortedorp in Rovaniemi. 

  Naast de begeleide activiteiten kan je perfect ook zelf genieten van een dagje skiën of snowboarden. Ook langlaufen of sneeuwschoenwandelen over de meer dan 120 km gemarkeerde pistes door de omliggende natuur is een aanrader. ’s Avonds blijven sommige pistes verlicht.

  Er is keuze uit vier verschillende overnachtingsmogelijkheden, van hotelkamer of `aurora view suite` (met glazen dak en balkon!) tot authentieke comfortabele Finse blokhutten met privé-sauna, voor 2 tot 8 personen. Voor de maaltijden is het slechts een korte wandelafstand naar het panoramisch restaurant.

  Wist je trouwens dat er in 2019 een volledig nieuw Hotel Iso-Syöte gebouwd wordt? Nog mooier en met meer grandeur dan ooit tevoren. Welkom in winterparadijs Iso-Syöte!

  UPDATE februari 2020: Door de vroeg ingevallen en strenge winter in het hoge noorden dit jaar heeft de aannemer die de werken aan het nieuwe hotelgebouw in Iso-Syöte uitvoert, ernstige vertraging opgelopen. Gelukkig zijn de hotelkamers en -suites klaar en in gebruik, maar het spa- en restaurant gedeelte in het nieuwe hotelgebouw zijn momenteel nog niet in gebruik. Dat betekent dat er geen openbare sauna en zwembad zijn. Wel kunnen er ter plaatse spatreatments en massages geboekt worden.
  Al de restaurant services worden verzorgd in het restaurant Romekievari onderaan de heuvel en er zijn elk half uur tijdens de ontbijtbuffet en dinerbuffet tijden transfers voor de gasten van/naar dit restaurant.

   

  • individuele krokusvakantie winterweek voor gezinnen of koppels
  • vanuit subliem gelegen chalets of hotelkamers en -suites
  • vier activiteiten inbegrepen, extra activiteiten makkelijk toe te voegen

  Wat vonden onze klanten van deze reis?

  "Betoverende sneeuwlandschappen en absolute stilte. Zalig!"    Laura, Patrick en Arno
  Dag 1

  Heenreis naar Lapland

  Aankomst in Oulu. Transfer naar Iso-Syöte (ca. 2 uur).

  Dag 2

  Naar de huskyboerderij

  Na het ontbijt maak je een korte transfer naar de huskyboerderij. Tientallen husky's wachten je hier wild kwispelend op. De begeleiders vertellen je over het fascinerende leven op de huskyboerderij en geven je uiteraard instructies over hoe je een huskyspan bestuurt. Eén persoon stuurt, terwijl de andere plaats neemt in de slee. Vervolgens maak je een mooie tocht van zo'n 12 km door de dik besneeuwde taiga. Onderweg wordt er voldoende tijd genomen om van bestuurder te wisselen en foto's te maken. 

  In de namiddag ben je vrij. Avondmaal en overnachting.

  Dag 3

  Pure sneeuwpret

  De voormiddag biedt een ideaal moment om wat op eigen kracht te sneeuwschoenwandelen, langlaufen, skiën of snowboarden. Na de lunch wacht er nog heel wat meer sneeuwpret. Je leert immers hoe de 'kicksledge', een stepslede te besturen. De Finnen gebruiken deze stepslede 's winters als handig vervoermiddel, maar voor ons westerlingen vraagt het toch wat oefening om het kleine vehikel onder controle te krijgen. Maar eens je er mee weg bent, is het dolle pret. Vooral bergaf! Na al die activiteit smaakt de warme drank bij het open vuur in de kota eens zo goed.

  Avondmaal en overnachting. Wie wil kan na het avondmaal nog een sneeuwscooter noorderlichtsafari bijboeken (noorderlicht sneeuwscootersafari, aanvang 20u00, duur 3u, prijs per persoon € 125, supplement single drive € 40).

  Dag 4

  Vrije dag

  Vandaag kan je wat uitrusten van de voorbije dagen of je kan zelf op pad op skilatten of sneeuwschoenen. Op zoek naar nog meer adrenaline? Dan kan je nog wat extra's op voorhand bijboeken. Je hebt keuze uit onderstaande activiteiten. Let wel, alle activiteiten zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

   • Sneeuwscootersafari & ijsvissen, aanvang 10u00, duur 3u, prijs per persoon € 120, supplement single drive € 40
   • Fatbiking met gids rond de Syöte heuvel, aanvang 14u30, duur 2u, prijs per persoon € 49
   • Noorderlicht sneeuwscootersafari, aanvang 20u00, duur 3u, prijs per persoon € 125, supplement single drive € 40

   Kinderen onder de 12 jaar genieten van 50% korting.

   Een dagexcursie op eigen kracht naar Ranua Arctic Zoo, Rovaniemi of het sneeuwhotel van Sinettä kan ook. Prijzen op aanvraag.

   Avondmaal en overnachting.

   Dag 5

   Sneeuwschoenwandelen

   Na de vrije voormiddag wacht de gids je in de hotel lobby op. Ieder krijgt een paar indrukwekkend ogende sneeuwschoenen aangemeten. Voorzien van dit elegante schoeisel kan de tocht naar de diepsneeuw beginnen. Dankzij de sneeuwschoenen kan je immers de feeërieke, met sneeuw overladen kant van de Syöte heuvel verkennen, zonder dat je tot aan je middel in het witte goud wegzakt. De natuur is hier adembenemend mooi, de bomen lijken wel omgetoverd tot verstilde sneeuwfiguren. De gids leid je door dit ijzig labyrint en duidt op sporen van sneeuwhaas, rendier en wie weet wat meer? 

   Avondmaal en overnachting.

   Dag 6

   Vrije dag

   Vandaag kan je er zelf op uit op skilatten of sneeuwschoenen. Of je kan nog wat extra's op voorhand bijboeken. Je hebt keuze uit onderstaande activiteiten. Let wel, alle activiteiten zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

    • Ijsvissen, aanvang 10u00, duur 3u, prijs per persoon € 75
    • Sneeuwscootersafari extra lang 85 km (incl. lunch), aanvang 09u45, duur 6u, prijs per persoon € 199, supplement single drive € 40
    • Sneeuwscootersafari, aanvang 14u00, duur 3u, prijs per persoon € 99, supplement single drive € 40

    Kinderen onder de 12 jaar genieten van 50% korting.

    Een dagexcursie op eigen kracht naar Ranua Arctic Zoo, Rovaniemi of het sneeuwhotel van Sinettä kan ook. Prijzen op aanvraag.

    Avondmaal en overnachting.

    Dag 7

    Naar de rendierboerderij

    Na het ontbijt maak je een korte transfer (ongeveer 18 km) naar de Virkkunen rendierboerderij, voor een boeiende voormiddag. De rendierherder wijdt je immers in in het eeuwenoude ambacht van het traditionele rendierhoeden. Een veel complexer beroep dan je zou durven vermoeden! Uiteraard maak je ook uitgebreid kennis met de rendierkudde zelf. Tot slot nodigt de rendierherder je uit om hem te vergezellen in zijn woning voor koffie, cake en een sandwich. Terugkeer naar het hotel.

    De namiddag is vrij. Avondmaal en overnachting.

    Dag 8

    Terugreis

    Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar huis.

    Periode

    Van zondag 23.02.20 tot zondag 01.03.20.

    Prijzen

    € 1995 per persoon (o.b.v. 2 volwassenen - tweepersoons hotelkamer)

    € 1685 per persoon (kind van 4-11 jaar in tweepersoons hotelkamer)

     

    Nota

    Volgende kamertypes zijn ook mogelijk mits supplement

    Kelo blokhut: max. 4 personen (2 volwassenen met 2 kinderen of 2 volwassenen) in typische Finse kelo stijl, living met open haard, 1 dubbel sofabed, uitgeruste keuken, aparte slaapkamer met twee bedden, badkamer en privé-sauna.

    Fjell Top blokhut: max. 8 personen (6 volwassenen en 2 kinderen of 7 volwassenen). Moderne houten blokhut met 2 verdiepen, living met open haard, uitgeruste keuken, 1 dubbel sofabed, 1 slaapkamer met dubbel bed, 2 slaapkamers met twee bedden, 2 badkamers waarvan één met privé-sauna

     

    Korting

    Vanaf 5 personen in een Fjell Top blokhut geldt er een korting.

    Kind van 4 -11j. in extra bed op tweepersoonskamer krijgt eveneens een korting.

    Aantal dagen

    8 dagen, 7 nachten.

    Afspraak

    Onze medewerkers wachten je op in de luchthaven van Oulu. Aansluitend transfer naar Iso-Syöte (ca. 2 uur). We kunnen er ook voor zorgen dat er een huurwagen voor je klaar staat (offerte op aanvraag).

    Bagage

    Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

    Begeleiding

    Lokale Engelstalige en soms ook Nederlandstalige gidsen.

    Comfort

    Qua accommodatie is er keuze uit: 
    • Hotelkamers: kamers met twee bedden, privé-badkamer, tv, mogelijkheid tot extra bed.

    Wie verblijft in een een hotelkamer of -suite geniet van gratis ontbijt, maar ook van alle hotel spa services, zoals sauna's, zwembad, jacuzzi's en gymruimte (onder voorbehoud). 

    • 'Kelo' blokhut (max. 4 personen): in typische Finse kelo stijl, living met open haard, 1 dubbel sofabed, uitgeruste keuken, aparte slaapkamer met twee bedden, badkamer en privé-sauna.
    • 'Fjell Top' blokhut (max. 8 personen): moderne houten blokhut met 2 verdiepen, living met open haard, uitgeruste keuken, 1 dubbel sofabed, 1 slaapkamer met dubbel bed, 2 slaapkamers met twee bedden, 2 badkamers waarvan één met privé-sauna. 

    De blokhutten zijn voorzien van linnen (1 set per week, een extra set kan je ter plaatse verkrijgen tegen meerprijs). De blokhut gasten kunnen ook gebruik maken van het zwembad en de gymruimte in het hotel (onder voorbehoud).

    Datum reisfiche

    © Zuiderhuis Laplandreizen Scandinavië – 25 maart 2019

    Deelnemers

    Minimum 1.

    Documenten

    Geldige identiteitskaart, rijbewijs B voor het besturen van de sneeuwscooter.

    Eigen aan de reis

    Alle activiteiten gebeuren in kleine groepjes van een 14-tal personen, internationaal gezelschap.

    Fysiek

    Een licht actief programma, voor iedereen haalbaar.

    Kledij

    Voor sneeuwschoenwandelen, langlaufen en excursies kan je ervoor opteren om je eigen warme winter- of skikledij en stevig schoeisel mee te nemen. Voor husky- en sneeuwscootertochten wordt er steeds lokaal warme kledij voorzien (thermopak, winterlaarzen, handschoenen, helm en ondermuts - in de prijs inbegrepen). Indien geen eigen skikledij voorhanden is het aanschaffen hiervan niet noodzakelijk.

    Maaltijden

    Halfpension (ontbijt en avondmaal). Een lunch kan je tussen 13u00 en 16u00 ter plaatse kopen.

    Optioneel

    Wi je je winterweek graag nog wat actiever? Dan kan je makkelijk op voorhand één of meerdere activiteiten bijboeken. Zie de dag-aan-dag beschrijving onder 'reisroute' voor meer details.

    Programmawijzigingen

    Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

    Sneeuwscooter

    Voor het sneeuwscooteren dient u over een geldig rijbewijs te beschikken. Indien u beschikt over een bijstandsverzekering, bent u verzekerd tegen lichamelijke schade. Let wel, bij ongeval met eigen schuld bent u niet verzekerd voor de materiële schade en geldt er een franchise van € 900.

    Transfers

    De lokale transfers voor de vermelde activiteiten, alsook de luchthaventransfer, zijn in de prijs inbegrepen.

    Vlucht

    Voor onze vluchten naar Fins Lapland werken we al jaren nauw samen met Finlands nationale luchtvaartmaatschappij, Finnair. Een uitzondering niet te na gesproken en in tegenstelling tot de chartermaatschappijen, vliegt Finnair klokvast en bieden de Finnair medewerkers een uitstekende service. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Finnair eind 2017 voor de 8e (!) keer op rij de titel van 'beste luchtvaartmaatschappij voor Noord-Europa' veroverde.

    Dankzij onze jarenlange samenwerking biedt Finnair ons de best mogelijke tarieven.

    Voor deze Krokusvakantie is dit het vluchtschema:

    Heenreis:
    23/02/20   Brussel - Helsinki / 11H40 - 15H15
    23/02/20   Helsinki - Oulu / 16H00 - 17H05

    Terugreis:
    01/03/20   Oulu - Helsinki / 14H25 - 15H20
    01/03/20   Helsinki - Brussel / 16H40 - 18H20

    Annuleringsverzekering

    Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

    Bijstandsverzekering

    Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

    24/24 bereikbaar

    Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

    In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

    Je Zuiderhuis-voordeel

    Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

    Dossierkosten

    Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

    Late boeking

    Indien je minder dan 28 dagen voor afreis boekt kan het zijn dat er een extra dossierkost aangerekend wordt van € 50 per dossier.

    Garantiefonds reizen

    Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

    Privacy & copyright

    Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

    Verwerking van persoonsgegevens
    Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

    Intellectuele eigendomsrechten
    De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

    Datum reisfiche

    20/01/2020