Op zoek naar iets?

Zomers Lapland biedt indrukwekkende vergezichten

FINLAND - Door Lapland onder de middernachtzon - 11 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • individuele rondreis door het Lapland van de Sami
  • diverse accommodaties
  • goudkoorts, verstilde dorpjes en waterpret

  Avontuur en verwondering in het land van het licht

  Rondreis door zomers Lapland met start en aankomst in Rovaniemi. Actief op zoek naar edelmetaal, oude dorpen, rendieren en Sami cultuur, waterpret inclusief.

  Het echte Sapmi

  Waar de natuur in de winter onder een dik sneeuwtapijt verborgen ligt, baden de boreale bossen en heuvels van Lapland in de zomermaanden in het licht van de middernachtzon. Het uiterste noorden van Finland nodigt de avontuurlijke reiziger uit om enkele verborgen parels te ontdekken. Tijdens deze 11-daagse rondreis krijg je een goed beeld van Sapmi, het land van de Sami, ver weg van de drukke wintermaanden.

  Goud, edelstenen en oude dorpjes

  Sapmi, of zoals wij het een beetje oneerbiedig Lapland noemen, is rijk aan edelmetaal. Zo kan je de goudkoorts voelen in Tankavaara en Lemmenjoki, terwijl je in Luosto op zoek gaat naar de helende krachten van de amethist. 
  Suvanto en Torassieppi zijn twee dorpjes die op het einde van de tweede wereldoorlog ontsnapten aan de ‘tactiek van de verbrande aarde’ van de zich terugtrekkende Duitse troepen. Hier vind je nog de typische houten huisjes zoals ze gebouwd werden in het begin van de vorige eeuw.

  Waterpret, uiteraard!

  Wie Finland zegt, zegt vanzelfsprekend meren en riviertjes. Tijdens de rondreis zijn er dan ook heel wat mogelijkheden om Finland van op het water te beleven. Zo kan je met een kleine cruiseboot het immense Inari meer op, kan je raften of kanoën op de Muonio rivier en hengel je her en der hopelijk een flinke vis uit de heldere wateren.

   

  • individuele rondreis door het Lapland van de Sami
  • diverse accommodaties
  • goudkoorts, verstilde dorpjes en waterpret
    
  Dag 1

  Aankomst in Rovaniemi en naar Pyhä (130 km)

  Aankomst op de luchthaven van Rovaniemi en oppikken van de huurwagen. Vanuit Rovaniemi rijd je noordoostwaarts naar Pyhä. Wie wil kan vlakbij de luchthaven nog een korte stop inlassen om het (weliswaar zeer commerciële) Santa Claus Village te bezoeken. Je staat hier trouwens ook pal op de Poolcirkel. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar je eindbestemming voor vandaag. Het Sunday Morning Resort ligt ver weg van alle drukte in de bosrijke heuvels van Pyhätunturi. Het exclusieve resort ligt vlak naast het meer en draagt het ecologische aspect hoog in het vaandel. Van de architectuur en de gebruikte bouwmaterialen tot de heerlijke maaltijden van zorgvuldig geselecteerde lokale ingrediënten, alles ademt hier de ziel van de Lapse natuur. Je verblijft hier in een pittoresk blokhut appartement.

  Dag 2

  Delf je eigen edelsteen!

  Na het ontbijt rijd je twintig minuutjes noordelijker. De Lampivaara amethist mijn ligt op de top van een heuvel in het Pyhä-Luosto nationaal park. Deze miljarden jaren oude plek staat bol van positieve energie. De overvloedig aanwezige amethist edelstenen, familie van de bergkristal, worden immers helende krachten toegeschreven. De amethist wordt tevens ’s werelds meest populaire paarse edelsteen genoemd. 
  De Lampivaara mijn is de enige amethist mijn in Europa en uniek door het feit dat ze bezoekers op de site toelaat. Wellicht is het de enige edelstenen mijn ter wereld die dat doet. Niet alleen krijg je hier het fascinerende verhaal van de wonderlijke amethist te horen, maar je mag zelf ook je eigen miljoenen jaren oude amethist steen delven.

  Op de terugweg naar Pyhä is een kleine omweg via Suvanto zeker een aanrader. Suvanto ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog op miraculeuze wijze aan de platbrandtactiek van de Duitse troepen. Het pittoreske dorp langs de Kitinen rivier werd als één van de weinige dorpen in Fins Lapland gespaard van de vernietiging. Vandaag staat Suvanto onder de bescherming van de Finse monumentenzorg. Er wonen nog zo’n 30 mensen in vaak authentieke en bijzonder mooie oude houten huisjes. Het oudste exemplaar dateert uit de 18e eeuw. Het dorp is in het bijzonder in trek bij fotografen en kunstenaars. Breng een bezoekje, drink een koffie en struin door Suvanto met zijn kleurrijk erfgoed.

  In Pyhä biedt het Naava bezoekerscentrum een overzicht van de mogelijke activiteiten in het Pyhä-Luosto nationaal park. Je kan hier ook terecht voor een versnapering.

  Overnachting in het blokhut appartement.

  Dag 3

  Verder noordwaarts naar Inari (260 km)

  Na het ontbijt rijd je verder in noordelijke richting. Einddoel vandaag is het stadje Inari, gelegen aan het gelijknamige meer. Onderweg kan je op verschillende plaatsen even een stop maken. Sodankylä is een kunstzinnige gemeente die in het buitenland vooral bekend is vanwege het Midnight Sun Film Festival dat hier elk jaar in de tweede week van juni doorgaat. Dankzij de middernachtzon worden er dan de klok rond internationale films vertoond.
  Wie al een eerste keer de goudkoorts wil voelen, kan best even halthouden in Tankavaara. Het was in 1934 dat de Sami uit het nabijgelegen Purnumukka voor het eerst goud vonden hier. Al snel kwamen er Finse en internationale mijnbedrijven naar Tankavaara om het goud te ontginnen. Vanaf 1970 werd Tankavaara eerder een toeristische bestemming en kan je er tot op vandaag je geluk beproeven tijdens het goudzoeken.
  Kakslauttanen is dan weer internationaal vermaard vanwege zijn ‘arctic resort’ waar je ’s winters in blokhutten of glazen iglo’s kan overnachten. Ook het vlakbij gelegen Saariselkä  zet volop in op wintersport en beschikt over een klein skigebied. 
  Het Inari meer is na het Saimaa en Päijänne meer het grootste meer van Finland. Het beslaat zo’n 1040 km² en niet minder dan 3000 eilandjes liggen kriskras in het meer verspreid. Het stadje zelf beschikt over een uitermate interessant museum. Het Siida museum zoomt in op de arctische gebieden en de Sami, de indogene bevolking van wat wij in het westen een beetje oneerbiedig Lapland noemen, maar waarnaar de Sami verwijzen als Sapmi. 

  Overnachting in blokhut met sauna.

  Dag 4

  Cruise op het Inari meer

  Vandaag heb je een hele dag om de oevers van het Inari meer te verkennen. Optioneel kan je in het haventje bij het Siida museum ook inschepen op een kleine cruiseboot die je meeneemt op een drie uur durende tocht op het meer. De boot vertrekt dagelijks om 13 uur en tussen 1 juli en 9 augustus kan je ook opteren voor een boottocht met aanvang om 17 uur.
  Wie liever aan land blijft, kan een bezoek aan de husky boerderij overwegen. 
  Overnachting in de blokhut.

  Dag 5

  Naar Menesjärvi (33 km)

  Na het ontbijt buig je af naar het westen in de richting van het Lemmenjoki nationaal park. Aan de rand van dit park ligt het gehuchtje Menesjärvi waar je incheckt bij Anne en Timo. Zij verbouwden hier jaren geleden een kostschool tot gastenverblijf. Aangezien er hier niemand anders meer woont, is dit nog een echt stiltegebied. De prachtige ligging aan het Menes meer en de hartelijk gastheren doen de rest. 
  Wie de rest van de dag de omgeving graag verkent, kan gratis gebruik maken van enkele fietsen die het hotel ter beschikking stelt.
  Overnachting in gezellige tweepersoonskamer.

  Dag 6

  Goudkoorts en Sami cultuur

  Vandaag trek je een hele dag het Lemmenjoki nationaal park in. Het park geniet, naast zijn natuurschoon, vooral bekendheid vanwege het aanwezige gouderts. Je start met een boottrip op de mooie Lemmenjoki rivier naar de plek waar het gouderts zich bevindt. Terwijl je gewapend met een zeef op zoek gaat naar het kostbare eremetaal, vertelt een Sami gids over de rijke goudgeschiedenis van Lapland. Na een zicht op de Ravadas waterval geniet je van een picknick en met wat geluk brengt de gids zijn een joik ten berde, een typisch Sami gezang. Na de lunch breng je een bezoek aan een rendierboerderij en word je ingeleid in de Sami tradities, waaronder de viltbewerking. Let wel, tijdens de periode dat de rendierkalveren geboren worden (eind juni en eerste helft juli), kan het zijn dat deze dag anders ingevuld wordt.
  Overnachting in gezellige tweepersoonskamer.

  Dag 7

  Naar Muonio (205 km)

  In de loop van de voormiddag neem je afscheid van Menesjärvi en rijd je zuidwestwaarts langs de rand van het mooie Lemmenjoki nationaal park. Onderweg naar Muonio kan je een stop maken in Jerisjärvi. Aan de oevers van het Jeris meer vind je Hotel Jeris, een perfecte plek voor een lunchpauze. Op amper 10 minuten rijafstand is ook Torassieppi rendierdorp een absolute aanrader om te bezoeken. De vredige nederzetting is één van de oudste dorpen in Finland. Sinds 1847 worden hier rendieren gehoed. Torassieppi ontsnapte tijdens de Tweede Wereldoorlog aan de tactiek van de verschroeide aarde van de Duitse troepen, omdat het zo afgelegen ligt. Het werd door de Duitsers gewoonweg niet gevonden. Vandaag de dag is Torassieppi bijna een relikwie van het oude Lapland. Het ‘Lapinkartano’ hoofdgebouw wordt nog steeds bewoond door dezelfde familie rendierhoeders. In het museum kom je alles te weten over het rendierhoeden, een beroep dat in deze moderne tijden onder druk staat. 
  De hoofdattractie zijn natuurlijk de talrijke rendieren zelf, die je hier uitgebreid kan bewonderen. 
  Na Torassieppi is het Harriniva Wilderness Hotel in Muonio het einddoel voor vandaag. Gelegen aan de Muonio rivier op de Fins-Zweedse grens combineert Harriniva het 'ver weg van alles' gevoel met een verblijf in een uitstekend en comfortabel charmehotel. Overnachting in het hotel.

  Dag 8

  Vrije dag, optionele activiteiten

  Vandaag is bewust vrij gehouden om je de mogelijkheid te geven om een optionele activiteit in te plannen. Hotel Harriniva en zusterhotels Jeris en Torassieppi bieden een ruime waaier aan avontuurlijke activiteiten. Zo kan je uiteraard uitgebreid wandelen in de ongerepte natuur, al of niet begeleid door een husky of zelfs rendier, maar je kan ook de boreale bossen te paard verkennen. De waterratten onder ons kunnen dan weer kanoën, raften of gewoon een hengeltje uitwerpen. Genieten kan volop in de aanwezige sauna’s en waarom je verblijf net dat tikkeltje exclusiever maken met een overnachting in een luxetent, een wildernishut of gewoon in een hangmat onder de open lucht? En wie graag zijn/haar steentje bijdraagt aan de bescherming van onze planeet, kan een boom planten.

  Hieronder vind je het volledige overzicht:

  dag

  activiteit

  startuur

  duur

  prijs/pers.

  MA bezoek aan de huskyfarm 10u00 45' volwassene: € 12 - kind <12 jaar: € 6

  MA

  vlagzalm vissen (vislicentie NIET inbegrepen, ter plaatse te regelen)

  11u00

  max. 12u

  volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 27

  MA

  paardrijden

  11u00 4u

  € 150

  MA

  wandelen met gids in het Pallas-Ylläs nationaal park

  13u00 3u

  € 60

  MA kanoën 14u00 3u € 50
  MA sauna programma in Jeris 16u00 3u volwassene: € 25 - kind <12 jaar: € 15
  MA overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat 16u00 1 nacht € 50

  MA

  aurora glamping in Torassieppi of Jeris

  16u00

  1 nacht

  € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.)

  MA

  noorderlicht workshop (theoretisch) met versnapering

  21u00

  1u

  volwassene: € 30 - kind <12 jaar: € 18

  DI bezoek aan de huskyfarm 10u00 45' volwassene: € 12 - kind <12 jaar: € 6

  DI

  wandelen met husky's

  10u00

  3u

  € 45

  DI

  zalm vissen met privé-gids (vislicentie NIET inbegrepen, ter plaatse te regelen)

  10u00

  3u

  € 190

  DI

  plant een boom

  10u00

  1u

  € 20

  DI

  raften (min. 4 pers.)

  14u00

  1,5u

  volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 25

  DI overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat 16u00 1 nacht € 50
  DI aurora glamping in Torassieppi of Jeris 16u00 1 nacht € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.)

  DI

  overnachting in de wildernishut (min. 4 pers.)

  16u00

  20u

  € 190

  DI paardrijden onder de middernachtzon (1/6-23/8) of op zoek naar het noorderlicht (vanaf 24/8) 22u00 2u € 95

  WO

  uitstap naar Torassieppi met bezoek aan de rendieren, bessen plukken en kanoën

  08u30

  7u

  volwassene: € 180 - kind <12 jaar: € 125

  WO

  bezoek aan de huskyfarm

  10u00

  45'

  volwassene: € 12 - kind <12 jaar: € 6

  WO Lapse 'foodie experience', bereid je eigen maaltijd met lokale ingrediënten 10u00 3u volwassene: € 75 - kind <12 jaar: € 45
  WO bezoek aan de rendierboerderij 10u30 1,5u volwassene: € 15 - kind <12 jaar: € 9
  WO vlagzalm vissen (vislicentie NIET inbegrepen, ter plaatse te regelen) 11u00 max. 12u volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 27

  WO

  paardrijden

  11u00

  2u

  € 90

  WO

  wandelen met rendier

  13u00

  3u

  € 70

  WO

  raften (min. 4 pers.)

  14u00

  1,5u

  volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 25

  WO

  meehelpen op de huskyfarm

  14u30

  1,5u

  volwassene: € 30 - kind <12 jaar: € 15

  WO sauna programma in Jeris 16u00 3u volwassene: € 25 - kind <12 jaar: € 15 
  WO overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat
  16u00 1 nacht € 50
  WO  aurora glamping in Torassieppi of Jeris
  16u00  1 nacht € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.) 
  WO  paardrijden voor beginners 17u00 1u € 66
  WO  noorderlicht workshop (theoretisch) met versnapering
  21u00 1u volwassene: € 30 - kind <12 jaar: € 18

  DO

  bezoek aan de huskyfarm

  10u00

  45'

  volwassene: € 12 - kind <12 jaar: € 6

  DO

  wandelen met husky's

  10u00

  3u

  € 45

  DO zalm vissen met privé-gids (vislicentie NIET inbegrepen, ter plaatse te regelen)
  10u00 3u € 190

  DO

  plant een boom

  10u00

  1u

  € 20

  DO

  wandelen met gids in het Pallas-Ylläs nationaal park

  13u00

  3u

  € 60

  DO kanoën 14u00 3u € 50
  DO overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat
  16u00 1 nacht € 50

  DO

  aurora glamping in Torassieppi of Jeris

  16u00

  1 nacht

  € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.) 

  DO overnachting in de wildernishut (min. 4 pers.) 16u00 20u € 190
  DO paardrijden onder de middernachtzon (1/6-23/8) of op zoek naar het noorderlicht (vanaf 24/8) 22u00 2u € 95

  VR

  uitstap naar Torassieppi met bezoek aan de rendieren, bessen plukken en kanoën

  08u30

  7u

  volwassene: € 180 - kind <12 jaar: € 125

  VR

  bezoek aan de huskyfarm

  10u00

  45'

  volwassene: € 12 - kind <12 jaar: € 6

  VR

  Lapse 'foodie experience', bereid je eigen maaltijd met lokale ingrediënten

  10u00

  3u

  volwassene: € 75 - kind <12 jaar: € 45

  VR

  bezoek aan de rendierboerderij

  10u30

  1,5u

  volwassene: € 15 - kind <12 jaar: € 9

  VR

  vlagzalm vissen (vislicentie NIET inbegrepen, ter plaatse te regelen)

  11u00

  max. 12u

  volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 27

  VR

  paardrijden met overnachting in wildernishut (incl. avondmaal en ontbijt)

  12u00

  23u

  € 350

  VR wandelen met rendier
  13u00 3u € 70

  VR

  raften (min. 4 pers.)

  14u00

  1,5u

  volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 25

  VR

  meehelpen op de huskyfarm

  14u30

  1,5u

  volwassene: € 30 - kind <12 jaar: € 15

  VR  overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat
  16u00 1 nacht € 50
  VR aurora glamping in Torassieppi of Jeris
  16u00 1 nacht € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.)
  VR paardrijden voor beginners
  17u00 1u € 66
  VR noorderlicht workshop (theoretisch) met versnapering
  21u00 1u volwassene: € 30 - kind <12 jaar: € 18

  ZA

  bezoek aan de huskyfarm

  10u00

  45'

  volwassene: € 12 - kind <12 jaar: € 6

  ZA wandelen met husky's 10u00 3u € 45
  ZA vlagzalm vissen (vislicentie NIET inbegrepen, ter plaatse te regelen) 11u00 max. 12u volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 27

  ZA

  wandelen met gids in het Pallas-Ylläs nationaal park

  13u00

  3u

  € 60

  ZA

  raften (min. 4 pers.)

  14u00

  1,5u

  volwassene: € 45 - kind <12 jaar: € 25

  ZA sauna programma in Jeris
  16u00 3u volwassene: € 25 - kind <12 jaar: € 15 

  ZA

  overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat

  16u00

  1 nacht

  € 50

  ZA

  aurora glamping in Torassieppi of Jeris

  16u00

  1 nacht

  € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.)

  ZA

  paardrijden voor beginners

  17u00

  1u

  € 66

  ZO overnachting onder de open lucht in een overdekte hangmat
  16u00 1 nacht € 50
  ZO aurora glamping in Torassieppi of Jeris
  16u00 1 nacht € 150 per dome (luxetent voor 2 pers.)

   

   

   

   

   

   

  OP AANVRAAG

   

   

   

   

  wandelen met husky's met overnachting in de wildernishut (incl. avondmaal en ontbijt)

   

  20u

  € 290

  In de aurora dome is er ruimte voor ofwel 1 extra bed voor een volwassene of 2 extra bedjes voor kinderen tot 12 jaar

  Overnachting in het hotel.

  Dag 9

  Naar Ritavalkea (145 km)

  Na het ontbijt vervolgt de tocht door Fins Lapland in pal zuidelijke richting. Je volgt de oevers van de Torne rivier die de grens vormt tussen Finland en Zweden, en die richting de Botnische Golf stroomt. In Pello buig je af in oostelijke richting. Tien minuutjes verder bereik je de Valkea Lodge. Temidden van een heuvelig landschap kijkt de gloednieuwe lodge uit over een schier oneindig eeuwenoud oerbos. Hier proef je van de typisch Lapse sfeer vanuit spiksplinternieuwe blokhutten. Alle blokhutten beschikken over een open haard, tweepersoons slaapkamer, leefruimte met sofabed, kleine kitchenette, douche en toilet, handdoeken, bedlinnen, TV en gratis wifi. In ongeveer de helft van het aantal beschikbare blokhutten kan je ook genieten van een eigen privé-sauna. 

  Dag 10

  Wandeltocht en vissen

  Vanaf de Valkea Lodge neemt de gids je mee over de met boreale bossen bezaaide heuvels. Je wandelt op het Salmilompolo pad dat je naar het gelijknamige meer leidt. Op de oevers geniet je van een lekkere openlucht lunch. Na de hartige break worden de hengels bovengehaald en probeer je een snoek, baars of brasem aan de haak te slaan. Terugkeer in de loop van de namiddag aan de lodge. De totale duur van de tocht (vissen inclusief) is zo’n vijf uur.
  Overnachting in de blokhut.

  Dag 11

  Naar Rovaniemi (100 km) en terugreis

  Vanuit Ritavalkea rijd je pal oostwaarts naar Rovaniemi. Wie nog wat tijd over heeft, 
  kan een bezoek brengen aan het Santa Claus Village, het dorp waar de kerstman woont. In het wetenschapsmuseum Arktikum (inkomticket niet inbegrepen) kom je dan weer alles te weten over de hoge arctis en ook over de Sami, de indogene bevolking van Lapland.
  Inleveren huurwagen en terugvlucht.

  Periode

  Vertrek dagelijks tussen 07.06.20 en 31.08.20

  Prijzen

  € 1395 per persoon (o.b.v. 2 personen – diverse accommodaties)
  € 1370 per persoon (o.b.v. 3 personen – diverse accommodaties)
  € 1220 per persoon (o.b.v. 4 personen – diverse accommodaties)
  € 1200 per persoon (o.b.v. 5 personen – diverse accommodaties)

  Extra korting voor kind max. 12 jaar: € 45

  Nota

  Een huurwagen is niet in de basisprijs inbegrepen. Op het moment van uw aanvraag kijken we graag voor je de best mogelijke voorwaarden na, afhankelijk van het seizoen.

  Je kan je reis makkelijk verlengen met één of meerdere nachten.

  Aantal dagen

  11 dagen, 10 nachten.

  Afspraak

  Aankomst op en terugkeer vanop de luchthaven van Rovaniemi.

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon, met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt nogal strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

  Voor het stapelen van de bagage in de huurwagen raden wij aan om grote reistassen mee te nemen i.p.v. reiskoffers.

  Comfort

  Overnachting op dag 1 en 2 in blokhut appartement (tot 5 personen), op dag 3 en 4 in tweepersoons blokhut met sauna , op dag 5, 6, 7, en 8 in tweepersoons hotelkamer en op dag 9 en 10 in blokhut (tot 4 personen) met of zonder sauna
  alle ontbijten, lunch op dag 6 en 10, alle avondmalen behalve op dag 1, 2 en 11
  Dagelijkse sauna mogelijkheid.

  Deelnemers

  Minimum 2.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart.

  Fysiek

  Basisconditie volstaat.

  Kledij

  Voorzie naast de gewone zomerkledij zeker een regenjas. Ook een goede fleece is steeds aan te raden.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Gezien het avontuurlijke karakter van de rondreis raden wij af om te reizen met kinderen jonger dan 6 jaar.

  Maaltijden

  Alle ontbijten, de lunch op dag 6 en 10, en alle avondmalen behalve op dag 1, 2 en 11 zijn in de prijs inbegrepen. 
  De maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn niet inbegrepen. Een maaltijd aan boord van het vliegtuig is steeds mogelijk, evenwel tegen betaling.

  Optioneel

  Eventuele optionele activiteiten:

  • op dag 4 in Inari:
   • bezoek aan de husky boerderij 1,5u: € 40 per persoon
   • cruise op het Inari meer: ter plaatse te betalen
  • op dag 8 in Muonio, grote keuze aan activiteiten, zie tabel onder ‘reisroute’

  Routebeschrijving

  Voor de hele tocht beschik je over een Nederlandstalig routeboek.

  Verleng je reis

  Je kan je reis makkelijk verlengen met één of meerdere nachten.

  Vlucht

  Voor onze vluchten naar Finland werken we al jaren nauw samen met Finlands nationale luchtvaartmaatschappij, Finnair. Een uitzondering niet te na gesproken en in tegenstelling tot de chartermaatschappijen, vliegt Finnair klokvast en bieden de Finnair medewerkers een uitstekende service. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Finnair eind 2017 voor de 8e (!) keer op rij de titel van 'beste luchtvaartmaatschappij voor Noord-Europa' veroverde. Dankzij onze jarenlange samenwerking biedt Finnair ons de best mogelijke tarieven. 

  Daarenboven bieden we je, op het moment van je aanvraag, steeds de meest voordelige dagprijzen aan. 

  We maken je vrijblijvend een voorstel en nemen eventueel zelfs voor een beperkte tijd een vrijblijvende optie op de vluchten. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten aan. De vluchtprijs die wij je opgeven omvat alle taksen, luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en dergelijke. Eens je ticket is uitgegeven, kunnen er geen bijkomende toeslagen meer geheven worden.

  Vroege boekers (vanaf ongeveer 11 maanden voor afreis) kunnen vaak genieten van onze extra voordelige vluchttarieven. Wie eerder kort voor vertrek wenst te boeken, kan dat natuurlijk ook, maar de vluchtprijzen kunnen dan oplopen. Dus hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vliegt.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  28/02/2020