Op zoek naar iets?

De kunst van de noorderlicht fotografie

FINLAND - Menesjärvi, 'Noorderlicht special' - 5 dagen

{{statusText}}

vanaf €1305

  • individuele Laplandreis op zoek naar het noorderlicht
  • vanuit knus hotel met elke avond noorderlichtsafari
  • inclusief husky, sneeuwscooter, ijsvissen en rendieren
  68° 44' NOORD

  Spectaculaire vijfdaagse

  Vijfdaagse Lapland wintervakantie met focus op het spotten van het noorderlicht, maar daarnaast ook toppers als sneeuwscooter, husky, ijsvissen en rendieren.

  Op zoek naar het noorderlicht in het hoge Lapland

  Hoog in het noorden van Fins Lapland, aan de stille oevers van het Menesjärvi-meer, ligt het pittoreske Hotel Korpikartano. Het nabijgelegen Lemmenjoki National Park, het grootste wildernisgebied in Finland, zorgt voor een adembenemend landschap. Ver weg van alle drukte, kom je hier tot rust en geniet je met volle teugen van het authentieke Lapse leven.  

  Menesjärvi ligt midden in zeer noorderlicht gevoelig gebied. De ligging aan de oever van het uitgestrekte meer is ideaal om het magische poollicht te kunnen observeren en fotograferen. Gastheer Timo is zelf amateur fotograaf en maakt al jaren prachtige foto's van het noorderlicht. Tijdens deze vijfdaagse wijdt hij je in in de kunst van de noorderlichtfotografie. Er zijn workshops en uiteraard elke avond een praktijksessie.

  Overdag beleef je de typische Lapse 'klassiekers' als een husky- en sneeuwscootertocht, ijsvissen en een bezoek aan de rendierherder. 's Avonds geniet je van de sauna en van heerlijke huisbereide gerechten. Je overnacht in een charmante tweepersoonskamer.

   

  • individuele Laplandreis op zoek naar het noorderlicht
  • vanuit knus hotel met elke avond een noorderlichtsafari
  • inclusief husky, sneeuwscooter, ijsvissen en rendieren

   

  Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

  Er is ook een 8-daags 'Winters ontstressen' arrangement in Menesjärvi.

   

  Wat vonden onze klanten van deze reis?

  "Een gevuld programma, correct zoals voorzien."    Maria

  "Prachtige eerste kennismaking met alles wat Lapland te bieden heeft."   Leslie, Rogier en Wim

  "WAUW!"    Isabelle en Sammy

  Dag 1

  Heenreis naar Lapland

  Aankomst op de luchthaven van Ivalo en transfer naar het verblijf (ca. 1 uur). Verwelkoming, avondmaal en briefing over het komende avontuur.

  Dag 2

  Sneeuwscooter, ijsvissen en aurora workshops

  Welkom in de wondere witte Lapse sneeuwwereld! Na het ontbijt maak je kennis met het belangrijkste vervoermiddel in winters Lapland, de sneeuwscooter. Na een korte instructieronde snor je vlot over het diepbevroren meer. Halverwege de tocht houd je halt voor een van de favoriete winteractiviteiten van de Finnen, het ijsvissen. Je boort een gaatje in de dikke ijslaag en hoopt op een miraculeuze visvangst.

  Na de lunch staan langlaufski's en sneeuwschoenen ter beschikking en kan je op eigen kracht een mooie tocht in de omgeving maken. 

  Na het avondmaal vertelt gastheer Timo honderduit over het fenomeen noorderlicht. Aan de hand van fotomateriaal licht hij het ontstaan van dit mysterieus verschijnsel toe en geeft tips en tricks over hoe je de aurora borealis op de gevoelige plaat kan vastleggen.

  De workshop vervolgt uiteraard met een praktijkgedeelte. Op sneeuwschoenen begeef je je naar een goede plek op het meer en stelt er je camera op (camerastatieven staan gratis ter beschikking, maar aangezien de beperkte beschikbaarheid kan het uiteraard nooit kwaad om je eigen statief mee te brengen.). Hopelijk is het noorderlicht vanavond al op de afspraak...

  Overnachting in het hotel.

  Dag 3

  Bezoek aan de rendierboerderij en sneeuwscooter noorderlichtsafari

  De rendieren vormen nog steeds de ruggegraat van de Sami-gemeenschap. De uitgebreide kuddes voorzien de herders van een broodnodig inkomen.

  Na het ontbijt, transfer naar de rendierboerderij. De Sami herder introduceert je in de wonderlijke wereld van het rendierhoeden. Je leert hoe de Sami al eeuwenlang overleven met en dankzij hun kuddes en krijgt uitgebreid de kans om de dieren te observeren en te voederen. Naast het rendierhoeden zijn de Sami ook meesters in het vervaardigen van handwerk uit organisch materiaal. Je ziet van dichtbij hoe ze o.a. vilt bewerken.

  Lunch in het hotel. In de namiddag is er tijd voor sauna of hot tub of vrij gebruik van ski's of sneeuwschoenen. Zijn het je eerste stapjes op de langlauflatten en wens je graag begeleiding, dan kan je les krijgen van een professionele gids (1,5u). Prijs per persoon : € 59.

  Avondmaal in het hotel. In de late avond trek je opnieuw op noorderlicht jacht. Ditmaal trek je met de sneeuwscooters een eind verder de wildernis in en zoek je een ideaal uitkijkpunt uit. 

  Overnachting in het hotel.

  Dag 4

  Huskytocht, Sami-cultuur en aurora sneeuwschoenwandeling

  In de voormiddag wachten de husky's je aan het hotel op. Je maakt uitgebreid kennis met de vertederende viervoeters. Per twee trek je er vervolgens met je eigen hondenspan voor zo'n twee uur op uit. Eén persoon ment, de andere zit in de slede. Halverwege de tocht wissel je van positie.

  Na de lunch trek je naar Inari. De hoofdstad van de Sami-cultuur herbergt een uitstekend Sami-museum. Het Siida biedt een mooi overzicht van de Lapse natuur en de Sami-cultuur (inkomticket inbegrepen in pakketprijs). Er zijn tevens verschillende ambachtelijke workshops die een bezoekje meer dan waard zijn. Misschien keer je wel weer met een typisch Sami souvenir gemaakt van rendiergewei, hout, wol of zilver?

  Sauna en exclusief 'aurora' avondmaal in de Lapse kota.

  Na het avondmaal hoop je uiteraard (opnieuw?) op het spektakel van het dansende noorderlicht. Zoals op de eerste avond neem je op sneeuwschoenen positie in op het meer.

  Dag 5

  Terugreis

  Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

  Periode

  Vertrek dagelijks mogelijk tussen 01.12.20 en 31.03.21.

  Niet tussen 23.12.20 en 02.01.21 en tussen 15.02.21 en 20.02.21, zie daarvoor onze aparte Kerst-, Nieuwjaar- en Krokusdata in Menesjärvi.

  Prijzen

  € 1305 per persoon (o.b.v. 2 personen - tweepersoonskamer)

  € 1265 per persoon (o.b.v. 4 personen - 2 tweepersoonskamers)

  Nota

  Op dag 3 kan je langlaufinstructies krijgen van een professionele gids. Hij toont je de juiste technieken om jezelf voort te bewegen op de skilatten. Duur 1,5u. Prijs per persoon: € 59.

  Wens je graag nog één of meerdere nachten bij te boeken en zo je kansen op het spotten van het noorderlicht te vergroten, dan kan dat (op aanvraag):

  • Prijs per nacht per persoon in tweepersoonskamer in volpension: € 105
  • Prijs per nacht per persoon in single kamer in volpension: € 135

   

  Aantal dagen

  5 dagen, 4 nachten.

  Afspraak

  Onze medewerkers wachten je op in de luchthaven van Ivalo. Aansluitend transfer naar de lodge (ca. 1 uur).

  Bagage

  Voor de meeste vluchten is er een beperking van maximum 23 kilo bagage per persoon met een maximum afmeting van 158 cm. Deze bagagebeperking wordt over het algemeen strikt toegepast. De handbagage kent een maximum van 8 kilo met een maximum afmeting van 56x45x25 cm. Voor een extra bagage stuk tot 23 kg en een maximum afmeting van 158 cm betaalt u een richtmeerprijs van 30 euro.

  Begeleiding

  Gastvrouw Anne en gastheer Timo en hun enthousiaste en ervaren crew Engelstalige gidsen.

  Comfort

  Hotel Korpikartano beschikt over ruime en gezellige kamers met privé-sanitair.

  Deelnemers

  Minimum 1.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart. Rijbewijs type B voor het besturen van de sneeuwscooter.

  Eigen aan de reis

  Alle activiteiten gebeuren in kleine groepjes van een 12-tal personen, internationaal gezelschap.

  Fotograferen

  Deze 5-daagse 'noorderlicht special' is ideaal voor iedereen die het noorderlicht wil zien én fotograferen. Gastheer Timo deelt met veel plezier zijn passie voor de aurora borealis en geeft allerhande tips en tricks om het mysterieuze fenomeen op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen. 

  Camerastatieven staan gratis ter beschikking, maar aangezien de beperkte beschikbaarheid kan het uiteraard nooit kwaad om je eigen statief mee te brengen.

  Fysiek

  Licht actief programma, voor iedereen met een normale basisconditie haalbaar.

  Kledij

  Voor sneeuwschoenwandelen, langlaufen en excursies kan je ervoor opteren om je eigen warme winter- of skikledij en stevig waterdicht schoeisel mee te nemen. Voor husky- en sneeuwscootertochten wordt er steeds lokaal warme kledij voorzien (thermopak, winterlaarzen, handschoenen, helm en ondermuts - in de prijs inbegrepen). Indien geen eigen skikledij voorhanden is het aanschaffen hiervan niet noodzakelijk.

  Leeftijdsadvies kinderen

  Deze reis is niet geschikt voor kinderen jonger dan 7 jaar.

  Maaltijden

  Hotel Korpikartano biedt ter plaatse een gevarieerd dagelijks menu van huisbereide maaltijden.

  Opgelet, de maaltijden aan boord van het vliegtuig zijn niet inbegrepen. Een maaltijd aan boord van het vliegtuig is steeds mogelijk, evenwel tegen betaling. 

  Programmawijzigingen

  Door de weersomstandigheden ter plaatse is het steeds mogelijk dat de volgorde van het dag-aan-dag programma wijzigt.

  Sneeuwscooter

  Voor het sneeuwscooteren dient u over een geldig rijbewijs te beschikken. Indien u beschikt over een bijstandsverzekering, bent u verzekerd voor lichamelijke schade. Let wel, bij ongeval met eigen schuld bent u niet verzekerd voor de materiële schade en geldt er een franchise van € 800.

  Transfers

  Alle lokale transfers zijn in de prijs inbegrepen, alsook het vervoer (h/t) naar de luchthaven van Ivalo.

  Verleng je reis

  Wens je graag nog één of meerdere nachten bij te boeken en zo je kansen op het spotten van het noorderlicht te vergroten, dan kan dat (op aanvraag).

  Prijs per nacht per persoon in tweepersoonskamer in volpension: € 105
  Prijs per nacht per persoon in single kamer in volpension: € 135

  Vlucht

  Voor onze vluchten naar Fins Lapland werken we al jaren nauw samen met Finlands nationale luchtvaartmaatschappij, Finnair. Een uitzondering niet te na gesproken en in tegenstelling tot de chartermaatschappijen, vliegt Finnair klokvast en bieden de Finnair medewerkers een uitstekende service. Dankzij onze jarenlange samenwerking biedt Finnair ons de best mogelijke tarieven. 

  Daarenboven bieden we je, op het moment van je aanvraag, steeds de meest voordelige dagprijzen aan. 

  We maken je vrijblijvend een voorstel en nemen eventueel zelfs voor een beperkte tijd een vrijblijvende optie op de vluchten. Wij rekenen hiervoor geen extra kosten aan. De vluchtprijs die wij je opgeven omvat alle taksen, luchthaventaksen, brandstoftoeslagen en dergelijke. Eens je ticket is uitgegeven, kunnen er geen bijkomende toeslagen meer geheven worden.

  Vroege boekers (vanaf ongeveer 11 maanden voor afreis) kunnen vaak genieten van onze extra voordelige vluchttarieven vanaf richtprijs ca. 350 euro per persoon. Wie eerder kort voor vertrek wenst te boeken, kan dat natuurlijk ook, maar de vluchtprijzen kunnen dan oplopen tot richtprijs 590 euro en meer. Dus hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je vliegt.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  21/05/2020