Op zoek naar iets?

Fietsvakanties Frankrijk Parijs Versailles

FRANKRIJK - Citytrip Paris à vélo - 4 dagen

{{statusText}}

Op aanvraag

  • individuele fietstocht langs de culturele hoogtepunten van Parijs
  • verblijf in 2*hotel dichtbij metrostation
  • beleef de stad van de lichtjes op een originele manier

  Karakter van de fietsvakantie

  Parijs, met de Ijfeltoren als uithangbord, is veelbezocht en veelbezongen, geroemd en geliefd. Ieder jaar vallen miljoenen bezoekers voor haar charmes. Parijs, de fraaie lichtstad aan de Seine, is de stad van kerken en koepels, van triomfbogen, pleinen en koninklijke tuinen. Het is de stad van Le Beau Monde, zakenlui en artiesten, van stille, gezellige plekjes en brede boulevards, waar ’s nachts miljoenen lichtjes schitteren.  

  Parijs is de stad van overvloed en glorie, van rijkdom en macht, van traditie en vernieuwing, van esprit en nonchalance, van savoir-vivre, temperament, trots en eigenzinnigheid...   En fietsen in Parijs? Dat leek tot voor 2007 niet evident. Na de intrede van het grijze fietsplan Vélib’ schakelden heel wat inwoners over op de fiets. Jong, oud, tiener met rugzak of pendelaar met aktetas, iedereen probeerde de grijze fiets uit. En het succes is overweldigend. Het is zoveel leuker om door de stad te fietsen dan in de metro te zitten.  Deze originele citytrip brengt je langs alle bezienswaardigheden en zoveel meer! 

     

  Verblijf

  Je verblijft in een centraal gelegen 2*-hotel.  Makkelijk bereikbaar met de auto en met de trein.  De vriendelijke medewerkers helpen je graag met al je vragen en hebben vaak goede tips om ergens lekker te eten of te drinken.  

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Dag 1

  Aankomst in Parijs en fietstocht (± 30 km)

  Vandaag ontdek je het noorden van Parijs, de eerste fietsroute weerspiegelt dan ook de enorme diversiteit in deze wereldstad. Via het kanaal bereik je Montmartre, de meest romantische buurt van Parijs. Niet te missen zijn de legendarische Sacré-Coeur basiliek en ‘place du Tertre’ waar de verschillende kunstenaars de artistieke kant van de buurt in leven houden. Verder staat de Moulin Rouge, Canal St. Martin en La Bastille nog op het programma.

  Dag 2

  Bois de Boulogne en Versailles (± 25 km) + terugkeer per trein

  Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder een fietstocht naar het adembenemende Versailles. De rit is relatief kort omdat je zeker een volledige dag kan vullen met een bezoek aan het domein. Je fietst door het Bois de Boulogne en het Fôret Fausses Réposes naar het Kasteel van Versailles. Voor de terugrit kan je kiezen om terug te fietsen ofwel om de trein te nemen. De trein brengt je terug naar Paris Saint Lazare.

  Dag 3

  Rive gauche en Jardins de Luxembourg (± 27 km)

  Tijdens deze route maak je kennis met de oude en moderne architectuur in de lichtstad. Per fiets ontdek je onder meer het Panthéon en de Jardins de Luxembourg om vervolgens verder te gaan naar
  ‘Le parc de Bercy’. Er zijn steeds voldoende mogelijkheden om even af te stappen en te verpozen op een typisch Frans terrasje. Een aangename rit via een voormalige spoorlijn brengt je terug naar het hotel.

  Dag 4

  Le centre du Paris (± 30 km) en vertrek of verlenging

  Deze rondrit brengt je naar de beroemdste monumenten van Parijs. Je fietst langs de oevers van de Seine en langs de legendarische bruggen. Daarna rij je in de schaduw van de Arc de Triomphe verder
  naar de Eiffeltoren, de Champs-Elysées en het Louvre, de kers op de taart voor elk bezoek aan Parijs. Op de terugweg naar het hotel kom je voorbij de historische wijk ‘Le Marrais’.

  Periode

  Aankomst dagelijks van 02/03 t/m 31/10 in 2019.

  Prijzen

  Vanaf € 358 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  4 dagen / 3 nachten

  Afstand

  Brussel - Parijs: ± 320 km 

  Fietshelm

  Het huren van een fietshelm is hier niet mogelijk maar het dragen ervan is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Bij dit programma zijn de fietsen niet inbegrepen. Er kunnen echter wel goed onderhouden fietsen gehuurd worden. E-bikes zijn voor deze fietsvakantie niet beschikbaar. De huurfietsen zijn af te halen bij de fietsverhuurder, gesitueerd op 4 metro stops vanaf Place de la Nation. (metro ticket naar fietsverhuurder niet inbegrepen). Als waarborg zal je een identiteitskaart of rijbewijs moeten afgeven per koppel of groep voor de duur van de fietsvakantie.

  Kinderen

  Kinderprijzen en prijzen voor 3de volwassene zijn van toepassing wanneer het kind of de 3de volwassene de kamer deelt met 2 betalende volwassenen. 2 kinderen op een eigen kamer worden aanzien als volwassenen.

  Logies

  Je verblijft in een comfortabel 2*-hotel vlak bij de Place de la Nation.

  Zuiderhuis werkt samen met een lokale agent die verschillende accommodaties aanbiedt voor dit programma. De accommodatie kan hierdoor niet onmiddellijk definitief bevestigd worden. Je kan uiteraard steeds een indicatielijst opvragen, om te weten welk type logies er voor deze fietsvakantie geboekt worden. Waar mogelijk, worden de logies geboekt die je voorkeur genieten. Indien de voorziene verblijfplaats niet kan aangeboden worden, voorziet Zuiderhuis een gelijkwaardig alternatief.

  Maaltijden

  Dit arrangement is op basis van kamer en ontbijt.

  Parkeermogelijkheid

  Je kan bewaakt parkeren in de buurt van het hotel. Het is niet mogelijk om dit op voorhand te reserveren en moet ter plaatse betaald worden: richtprijs € 20/dag

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen.

  Reisweg

  De reis heen en terug Parijs is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Trein

  Je kan met de TGV en/of Thalys van Brussel naar Paris Nord. Koop je treinticket zo vroeg mogelijk zodat je van de beste Thalys- en TGV-prijzen kan genieten. Voor meer informatie, tarieven en reserveringen kan je bij ons terecht of via de website van NMBS Europe. Wacht wel tot je fietsreis door ons bevestigd is vooraleer je treintickets reserveert.

  De treinrit naar Parijs vanuit Brussel duurt ± 1,5u, vanuit Lille (Rijsel) ± 1u.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

   

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  17/06/2019