Op zoek naar iets?

Zuid Bourgogne

FRANKRIJK - Zuid-Bourgogne: vallei van de Saône - 5 dagen

{{statusText}}

vanaf €555

  • individuele fietsvakantie langs de Saône en de wijgaarden van Beaune
  • verblijf in 3*charmehotel met zwembad en een uitstekende keuken
  • rust, charme en gastronomie: "Leven als God in Frankrijk"

  karakter van de fietsvakantie

  Rust, charme en gastronomie: "Leven als God in Frankrijk" is bij deze fietsvakantie voor genieters geen loos begrip. Een hotel in het groen net buiten de stad is je uitvalsbasis. Op het kruispunt van Romeinse wegen en bevaarbare waterlopen ontstond het middeleeuwse Chalon-sur-Saône. Het gezellige historische centrum, vol bezienswaardigheden en terrasjes, straalt de ziel van de hele streek uit. Genieten is hier de boodschap. 

  Natuurlijk verken je met Zuiderhuis meer dan de geboortestad van Niepce en het unieke fotografiemuseum. Je fietst naar de poorten van de Bressestreek, wereldberoemd om de smaak van zijn kippen, je toert door de natuur langs de boorden van de Saône en het Canal du Centre en je fietst naar de beroemde wijngaarden van de Côte de Beaune.

  verblijf

  Je verblijft in Hôtel Le Dracy, een gezellig 3*charmehotel met zwembad en een uitstekende gastronomische keuken. Het genotskarakter van de fietsvakantie staat centraal. Daarom boeken wij voor u automatisch de comfortabele superiorkamers en combineren we de beste menu's.

  Win deze fietsreis!

  Sta jij al te popelen om deze prachtige streek te ontdekken? Al eens gedacht aan een e-bike of is jouw elektrische fiets aan vervanging toe? Breng op 22 of 23 juni een bezoek aan Vlaanderen Elektrisch in het Urban Bike Center en wie weet vertrek jij binnenkort op een zorgeloze vakantie naar de prachtige vallei van de Saône. Meer info vind je hier.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Dag 1

  Aankomst en verkenning omgeving Chalon-sur-Saône (±20km)

  Via een mooie voie verte kan je eventueel een korte fietsverkenning maken naar het centrum van Chalon-sur-Saône, dat je al na 10 km bereikt. Hier kan je optioneel het Musée Denon, de verkeersvrije winkelstraat Rue du Chatelet of Place Saint Vincent bezoeken.

  Dag 2

  Rondrit poort van de Bresse en vallei van de Saône (±65-69 km)

  Via Chalon-sur-Saône rij je over rustige wegjes naar de rand van de agrarische Bressestreek. Zonnebloemen en maïsvelden brengen je terug naar de westelijke zijde van de Saône. Hier rijg je de kleine Bourgondische dorpjes aan elkaar op je terugweg naar Chalon of neem je de route door de mooie natuur langs de oevers van de Saône.

  Dag 3

  Rondrit Chagny/Beaune en de wijndorpen (±39-75 km)

  Het is vlak en aangenaam fietsen langs de boorden en de mooi bebloemde sluizen van het Canal du Centre. In Chagny kan je kiezen of je al terugfietst via het licht heuvelende wijnland van Rully of nog even doorzet naar het mooie, middeleeuwse Beaune en beroemde wijngaarden als Pommard, Meursault en Puligny.

  Dag 4

  Rondrit door bossen en langs de voie verte (±54 km)

  Je zoekt de heerlijke koelte van de uitgestrekte bossen van Zuid-Bourgogne op. De paden van het Forêt Domaniale de la Ferté, brengen je naar het idyllische plaatsje Ponneau. In Gengoux-le-National neem je, na een bezoek aan het middeleeuwse centrum, het fietspad door de volledig verkeersvrije oude spoorwegbedding terug richting Givry. Een aantal schitterende vergezichten zijn de afsluiters van de fietsdag. Heerlijk ontspannen keer je terug naar het hotel.

  Dag 5

  Vertrek na het ontbijt of verlenging en eventueel panoramarit (±51km)

  Deze sportieve afsluiter brengt je naar de beboste top van La Mine waar je geniet van de prachtige panorama’s over de streek. Een schitterende afdaling brengt je vervolgens naar het kasteel van Germolles. Even later bereik je terug het hotel.

  Periode

  Aankomst dagelijks van 01/01 t/m 31/12 in 2019.

  Prijzen

  Vanaf € 555 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer supérieur) incl. halfpension - excl. fietshuur.

  Nota

  Massagearrangement (30min) ongeveer €45, bij reservatie aanvragen en lokaal te betalen.

  Aantal dagen

  5 dagen / 4 nachten

  Afstand

  Brussel - Dracy-le-Fort: ± 610 km

  Fietshelm

  Het is niet mogelijk een fietshelm te huren. 

  In Frankrijk zijn kinderen onder de 12 jaar verplicht een fietshelm te dragen.

  Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Het hotel beschikt zelf over elektrische fietsen.

  Deze kunnen op voorhand gereserveerd worden aan ongeveer €45/dag (lokaal te betalen).

  Late boekingen

  Wil je er snel nog even tussenuit? Neem dan zeker eens onze tips voor last minutes door.

  Logies

  Je verblijft in Hôtel le Dracy, een charmant 3*hotel met zwembad en grote tuin. Je verblijft in een superior kamer. 

  Maaltijden

  Het fietsarrangement wordt aangeboden in halfpension: uitgebreid ontbijt en vier maal een meergangendiner. Twee avondmalen bestaan uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en twee avondmalen bestaan uit voorgerecht, hoofdgerecht, assortiment kazen en dessert. Het hotel staat bekend voor zijn gastronomische keuken die tot de beste van de streek behoort.

  Parkeermogelijkheid

  Je kan gratis parkeren op de hotelparking (onbewaakt).

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten (hotelvoucher en essentiële documentatie) zullen ongeveer 10 dagen voor vertrek digitaal via e-mail doorgestuurd worden. Het routeboekje zal u per post ontvangen. U krijgt hiervan ook nog een bevestiging per sms-bericht.Indien u toch graag de reisdocumenten thuis via de post ontvangt, mag u ons hiervan op de hoogte brengen bij boeking of na bevestiging van de fietsvakantie. Het versturen van de documenten gebeurt pas na ontvangst van de betaling van het eindsaldo.

  Reisweg

  De reis heen en terug Dracy-le-Fort is niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  18/06/2019