Op zoek naar iets?

Zuid Bourgogne

FRANKRIJK - Zuid-Bourgogne: vallei van de Saône - 5 dagen

{{statusText}}

vanaf €552

  • individuele fietsvakantie langs de Saône en de wijgaarden van Beaune
  • verblijf in 3*charmehotel met zwembad en een uitstekende keuken
  • rust, charme en gastronomie: "Leven als God in Frankrijk"

  Karakter van de fietsvakantie

  Rust, charme en gastronomie: "Leven als God in Frankrijk" is bij deze fietsvakantie voor genieters geen loos begrip. Een hotel in het groen net buiten de stad is je uitvalsbasis. Op het kruispunt van Romeinse wegen en bevaarbare waterlopen ontstond het middeleeuwse Chalon-sur-Saône. Het gezellige historische centrum, vol bezienswaardigheden en terrasjes, straalt de ziel van de hele streek uit. Genieten is hier de boodschap. 

  Natuurlijk verken je met Zuiderhuis meer dan de geboortestad van Niepce en het unieke fotografiemuseum. Je fietst naar de poorten van de Bressestreek, wereldberoemd om de smaak van zijn kippen, je toert door de natuur langs de boorden van de Saône en het Canal du Centre en je fietst naar de beroemde wijngaarden van de Côte de Beaune.

  Verblijf

  Je verblijft in Hôtel Le Dracy, een gezellig 3*charmehotel met zwembad en een uitstekende gastronomische keuken. Het genotskarakter van de fietsvakantie staat centraal. Daarom boeken wij voor u automatisch de comfortabele superiorkamers en combineren we de beste menu's.

  Comfort niveau

  Fietsniveau

  Fietsniveau E-bike

  Dag 1

  Aankomst en verkenning omgeving Chalon-sur-Saône (±20km)

  Via een mooie voie verte kan je eventueel een korte fietsverkenning maken naar het centrum van Chalon-sur-Saône, dat je al na 10 km bereikt. Hier kan je optioneel het Musée Denon, de verkeersvrije winkelstraat Rue du Chatelet of Place Saint Vincent bezoeken.

  Dag 2

  Rondrit poort van de Bresse en vallei van de Saône (±65-69 km)

  Via Chalon-sur-Saône rij je over rustige wegjes naar de rand van de agrarische Bressestreek. Zonnebloemen en maïsvelden brengen je terug naar de westelijke zijde van de Saône. Hier rijg je de kleine Bourgondische dorpjes aan elkaar op je terugweg naar Chalon of neem je de route door de mooie natuur langs de oevers van de Saône.

  Dag 3

  Rondrit Chagny/Beaune en de wijndorpen (±39-75 km)

  Het is vlak en aangenaam fietsen langs de boorden en de mooi bebloemde sluizen van het Canal du Centre. In Chagny kan je kiezen of je al terugfietst via het licht heuvelende wijnland van Rully of nog even doorzet naar het mooie, middeleeuwse Beaune en beroemde wijngaarden als Pommard, Meursault en Puligny.

  Dag 4

  Rondrit door bossen en langs de voie verte (±54 km)

  Je zoekt de heerlijke koelte van de uitgestrekte bossen van Zuid-Bourgogne op. De paden van het Forêt Domaniale de la Ferté, brengen je naar het idyllische plaatsje Ponneau. In Gengoux-le-National neem je, na een bezoek aan het middeleeuwse centrum, het fietspad door de volledig verkeersvrije oude spoorwegbedding terug richting Givry. Een aantal schitterende vergezichten zijn de afsluiters van de fietsdag. Heerlijk ontspannen keer je terug naar het hotel.

  Dag 5

  Vertrek na het ontbijt of verlenging en eventueel panoramarit (±51km)

  Deze sportieve afsluiter brengt je naar de beboste top van La Mine waar je geniet van de prachtige panorama’s over de streek. Een schitterende afdaling brengt je vervolgens naar het kasteel van Germolles. Even later bereik je terug het hotel.

  Periode

  Aankomst dagelijks van 01/01/20 t.e.m. 31/12/20.

  Prijzen

  Vanaf € 552 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer supérieur) incl. halfpension - excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  5 dagen / 4 nachten

  Afstand

  Brussel - Dracy-le-Fort: ± 610 km

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Prijs voor een extra nacht €123 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer supérieur) incl. halfpension - excl. fietshuur.

  Fietshelm

  Het is niet mogelijk een fietshelm te huren. 

  In Frankrijk zijn kinderen onder de 12 jaar verplicht een fietshelm te dragen.

   Voor je eigen veiligheid en om hygiënische redenen raden we steeds aan om je eigen helm mee te nemen. Moderne helmen bieden veel comfort, zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Huurfietsen zijn niet standaard inbegrepen in dit programma. De elektrische huurfietsen zijn aangepast aan de omgeving en de opgegeven fietsroutes. Wens je een fiets te huren, geef jouw lichaamslengte dan door bij boeking. Zo staat steeds de juiste maat van fiets op je te wachten bij de start van je vakantie.

  Prijs voor een elektrische huurfiets € 45 per dag.

  Als klant blijf je gedurende de hele vakantie verantwoordelijk voor de huurfiets. In geval van diefstal of schade kan onze partner hiervoor een schadevergoeding aanrekenen, rechtstreeks aan hen te betalen. Bij diefstal moet je ter plaatse aangifte doen.  

  Tenzij anders vermeld, is het steeds mogelijk de eigen fietsen te gebruiken tijdens de fietsvakantie.

  Logies

  Je verblijft in Hôtel le Dracy, een charmant 3*hotel met zwembad en grote tuin. Je verblijft in een superior kamer. 

  Maaltijden

  Dit fietsarrangement wordt geboekt op basis van halfpension: uitgebreid ontbijtbuffet en een meergangendiner. Twee avondmalen bestaan uit voorgerecht, hoofdgerecht en dessert en twee avondmalen bestaan uit voorgerecht, hoofdgerecht, assortiment kazen en dessert. Het hotel staat bekend voor zijn gastronomische keuken die tot de beste van de streek behoort.

  Parkeermogelijkheid

  Je kan gratis parkeren op de hotelparking (onbewaakt).

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten worden ongeveer twee weken voor afreis bij je bezorgd, deels per e-mail en deels per post mits Zuiderhuis de volledige betaling van het eindsaldo ontvangen heeft.

  Reisweg

  De heen- en terugreis zijn niet inbegrepen.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje biedt een heldere routebeschrijving van de fietsetappes, voorzien van heel wat extra informatie. We versturen je het in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes.

  Samen met de reisdocumenten ontvang je ook de gps-tracks die als toevoeging of alternatief voor het routeboek kunnen gebruikt worden. Gebruik deze tracks op je eigen gps-toestel.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  31/10/2019