Op zoek naar iets?

Camiño dos Faros

SPANJE - Galicië, Camiño dos Faros - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €635

  • individuele wandeltocht in het groene Galicië, langs Costa da Morte
  • tot kaap Finisterre via vissersdorpjes, zandstranden en ruige kliffen
  • optionele verlenging Santiago de Compostela

  8-daagse individuele wandelreis Galicië, Camiño dos Faros

  Langs de vuurtorens van de Costa da Morte

  De wilde kustlijn van Galicië is één van de laatste onbedorven kusten van Europa. Hoge kliffen, mooie, verlaten zandstranden, eenzame kapen en iconische vuurtorens tekenen het landschap. De woeste golven van de Atlantische Ocean beuken hier in op de noordwestelijke kustlijn van het Iberische schiereiland. Deze woeste zee wordt al sinds lange tijd gerespecteerd door de zeelieden, maar boezemt toch ook nog altijd angst in. Meerdere scheepswrakken liggen hier op de bodem van de zee. Gelukkig konden de strategisch geplaatste vuurtorens veel schepen en bemanning redden en naar veilige havens loodsen. De visserij is hier nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Dit is te merken aan de aangename vissersdorpjes met hun pubs en visrestaurants. 

  De tocht loopt langs de Costa da Morte (Dodenkust) en eindigt aan de meest westelijke kaap van Spanje, Finisterre. Het "einde van de wereld".
  Vele bedevaarders beschouwen dit als eindpunt van hun pelgrimstocht van de Camino de Santiago. Al blijft de kathedraal van Santiago het hoogtepunt.

  Uitbreiding Santiago de Compostela

  Deze reis is ideaal te combineren met een verlengd verblijf in het wereldberoemde bedevaartsoord Santiago de Compostela, gekend van de talrijke Camiños die hier samenkomen aan de kathedraal.

  Sfeerimpressies: video 1, video 2, video 3

  Logies en praktisch:

  • meest complete wandelpakket voor deze route
  • diverse wandelafstanden mogelijk dankzij persoonlijke service ter plekke
  • elke dag een ander traditionele logies
  • vlucht tot Santiago de Compostela of La Coruña
  • tocht met bagagevervoer

  Stel zelf je groep samen

  Dit wandelprogramma is ook mogelijk voor kleine groepen waarvoor we naargelang het aantal deelnemers een lagere prijs kunnen bieden. Vraag vrijblijvend naar een offerte.

  Meer info over zelf samengestelde groepen vind je hier.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Aankomst.
  Logies in Laxe.

  Dag 2

  Laxe - Camelle/Arou

  Een prachtige dag met mooie contrasten. Vanaf de vuurtoren van Laxe, gevolgd door een mooie wandeling langs de kliffen, tot aan de top van de heuvel O Peñon. Hier wacht een magnifiek uitzicht op het strand van Praia do Soesto. Een lieflijke wandeling leidt je rond de geweldige baai van O Paio. Wandeling tot in Camelle of tot Arou.
  Logies in Camelle of Arou.
  5u wandelen; 19km; 250m klimmen en dalen OF 4u wandelen; 16km; 200m klimmen en dalen

  Dag 3

  Camelle/Arou - Camariñas

  Het eerste deel van deze langste dag is het zwaarste, maar één van de mooiste! De vissersplaatsen Punta Lobeiras en Santa Marina maken het de eerste uren interessant, terwijl de rest van de dag gevuld wordt met de goudkleurige stranden en panorama's op de vuurtoren van Cabo Vilán. Hierna volgt nog een lang stuk tot het eind. Inkorten kan met een taxi.
  Eventueel kan je je ook laten afzetten aan het Engels kerkhof als je een makkelijke wandeldag wenst (ongeveer halfweg de etappe).
  Logies in Camariñas.
  6u wandelen; 24km; 350m klimmen en dalen OF 5u wandelen; 21km; 350m klimmen en dalen. Of het kan nog 7km ingekort worden met een taxi.

  Dag 4

  Camariñas - Cereixo

  Deze wandeling verschilt sterk van de vorige dagen. De tocht brengt je op goede wegen vooral landinwaarts naar het rurale Galicië. Er is een ideale zwemgelegenheid aan het strand van Ariño op de weg naar A Ponte de Porto, waar je kan lunchen. Volg dan de rivier Porto naar het fascinerende en historische Torres de Cereixo. Nu volgt nog een kort stuk naar het leuke Casal de Cereixo.
  Logies in Cereixo.
  4u wandelen; 16km; 350m klimmen en dalen

  Dag 5

  Cereixo - Muxia

  Je wandelt al snel terug op de route die je gisteren even verliet. Langs de rivier Porto loop je naar de monding. De stilte van de vorige dag is in schril contrast met het gebeuk van de woeste Atlantische golven die je nu terug zal horen. Richting Muxia bezoek je het leuke, traditionele dorp Merexo en de verlaten molens van Os Muinos. Vandaag is er op drie stranden gelegenheid om te zwemmen.
  Logies in Muxia.
  4u30; 15,5km; 400m klimmen en dalen

  Dag 6

  Muxia - Lires

  Na enkele meer ontspannende dagen, volgt vandaag een lange wandeldag. Het start met een beklimming naar het uitzichtspunt van de Monte Corpiño met prachtig zicht op Muxia en omstreken. Dan verken je de punt van het schiereiland, het heiligdom van de kerk van Nosa Señora da Barca en de vuurtoren. De wandeling vervolgt naar het strand van Lourido. Het strand biedt zwemmogelijkheid. Volg de kust en klim naar de top van de Monte Pedrouzo alvorens opnieuw af te dalen tot op zeeniveau op het strand van Moreira. Dan volgt een gemoedelijker traject, licht heuvelachtig. Je ontdekt een ruraal landschap langs de kust en daalt dan af naar het enorme strand van Nemiña. Goede wegen brengen je langs de rivier stroomopwaarts naar Lires.
  Logies in Lires.
  6u wandelen; 23km; 900m klimmen en dalen OF 4u wandelen; 16,5km; 600m klimmen en dalen OF 2u30 wandelen; 10km; 300m klimmen en dalen (taxi).

  Dag 7

  Lires - Finisterre

  Spannende, laatste dagtocht naar het "einde van de wereld", de kaap van Finisterre (Fisterra)... De dag start rustig langs de rivier Lires tot de monding in de Atlantische Oceaan. Je klimt daarna op de toppen van de kliffen en wandelt langs de kustlijn. Er volgt een afdaling naar het goudkleurige strand van Rostro voor je opnieuw omhoog wandelt naar de kliffen. Rotsige baaien liggen diep onder je, maar niettemin zal je het water kunnen zien en voelen opspatten tot hier op deze hoogtes! Vanaf de top van Veladoiro kan je in de verte Finisterre al zien liggen. Nabij het dorp Finisterre ligt een mooi strand. De pelgrimstocht heeft nog een laatste klim in petto richting de vuurtoren. Nadien wandel je enkele kilometers terug naar het dorp (of neem een taxi).
  Logies in Finisterre.
  7u wandelen; 21,5km; 900m klimmen en dalen OF 4u30; 14km; 700m klimmen en dalen OF 3u30; 11km; 450m klimmen en dalen

  Optioneel kun je een upgrade kiezen in het hotel aan de vuurtoren van Finisterre (prijs op aanvraag naargelang beschikbaarheid en seizoen).

  Dag 8

  Einde

  Vertrek vanuit Finisterre.

  Optioneel kan je extra nachten bijboeken in het bedevaartsoord Santiago de Compostela (citytrip, voor of na het wandelarrangement).

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk van 01/04 t.e.m. 15/07 en van 01/09 t.e.m. 31/10.

  Prijzen

  Vanaf € 635 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Optioneel: supplementen (extra nachten Santiago de Compostela, eenpersoonskamer, upgrade, transfers)

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór, na of tijdens de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via email indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Nota

  Aantal dagen

  8.

  Bagage

  Dagrugzakje. Bagagevervoer tussen de logies.

  Deelnemers

  Min. 1.

  Beste reistijd

  April tot begin juli en september t.e.m. oktober zijn de aangenaamste wandelmaanden.

  Logies

  Elke dag een ander karaktervol en comfortabel logies. Tweepersoonskamers met eigen sanitair.

  Upgrade Finisterre naar het hotel aan de vuurtoren: prijs op aanvraag naargelang beschikbaarheid en seizoen

  Extra nachten in Santiago de Compostela (zonder maaltijden)
  Type A comfort hotel
  Type B eenvoudig hotel

  Niveau

  Wandelingen van gemiddeld 15 tot 20 kilometer. 4 tot 6 wandeluren per dag. Beperkte hoogteverschillen.
  Inkorten van de routes kan op meerdere dagen.

  Reisweg

  Internationale luchthavens: Santiago de Compostela en La Coruña (onrechtstreekse vluchten).

  Een vluchtvoorstel kan via Zuiderhuis (niet voor low-cost of charters).

  Privétransfers aan aanvaardbare taxiprijzen dag 1 en dag 8 (in de plaats van het goedkoper openbaar vervoer per bus)
  Dag 1: taxi van Santiago of La Coruña naar Laxe, richtprijzen +/- € 70-85.
  Dag 8: taxi van Finisterre naar Santiago of La Coruña, richtprijzen +/- € 90-100.

  Op dag 1 is het openbaar vervoer per bus makkelijker vanaf La Coruña dan vanaf Santiago, richtprijzen +/- € 10.
  Op dag 8 is het openbaar vervoer per bus mogelijk, maar houd rekening met transfer van 2u15 tot 3u00.

  Situering

  Noord-Spanje, het uiterste noordwesten van Galicië.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  25/05/2020