Op zoek naar iets?

Fietsvakantie Loosdrechtse plassen - Hotel De Nederlanden

NEDERLAND - Gastronomische ster aan de Loosdrechtse plassen - 3 of 4 dagen

{{statusText}}

vanaf €489

  • culinaire verwennerij: topkeuken met Michelinster
  • historische stad Utrecht en hoofdstad Amsterdam
  • rustig fietsen langs uitgestrekte plassen

  karakter van de fietsvakantie

  Top programma voor genieters en lekkerbekken! Bij deze werkelijk unieke fietsvakantie staat alles in het teken van fietsen door mooie natuur en gastronomisch genieten. Je gastheer van je hotel aan de romantische Vecht werd bekroond met een heuse Michelinster.  

  Overdag rij je door de streek van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen, een prachtig fietsgebied ten zuidoosten van Amsterdam. Nergens in Nederland is fietsen zo afwisselend. Van het open water en de kronkelende Vecht tot het droge zand-, heide- en bosgebied van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Ondanks de grote menselijke invloed is hier nog volop natuurschoon, vaak ook dankzij. 

  Hier kom je bij prachtige buitenplaatsen, forten, veenplassen en heidevelden met een rijk planten- en dierenleven. Daarnaast kan ook een uiterst aantrekkelijke tocht tot in het oude centrum van Utrecht niet ontbreken. 

  's Avonds verrast de topchef je op een gastronomisch diner op een idyllische locatie aan de Vecht. Misschien wel het mooiste en ongetwijfeld het lekkerste plekje van de Randstad. Vier fietstochten hebben we voor jou in detail beschreven. Ruisende rietkragen langs de slootkant, loerende reigers, frisgroene weilanden en blatende schapen: ze schieten in snel tempo voorbij en voor je het weet komt de Vecht weer in zicht en kan je je opmaken voor de volgende culinaire verwennerij. En, alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt je op je laatste avond nog eens extra in de watten gelegd met een nog uitgebreider menu. Fietsen als God in Frankrijk? Neen, deze keer als God in Nederland! Enkel bij Zuiderhuis fietsvakanties! 


  Top programma voor genieters en lekkerbekken! Bij deze werkelijk unieke fietsvakantie staat alles in het teken van fietsen door mooie natuur en gastronomisch genieten. Je gastheer van je hotel aan de romantische Vecht werd bekroond met een heuse Michelinster.  Overdag rij je door de streek van de Vecht en de Loosdrechtse Plassen, een prachtig fietsgebied ten zuidoosten van Amsterdam. Nergens in Nederland is fietsen zo afwisselend. Van het open water en de kronkelende Vecht tot het droge zand-, heide- en bosgebied van het Gooi en de Utrechtse Heuvelrug. Ondanks de grote menselijke invloed is hier nog volop natuurschoon, vaak ook dankzij. Hier kom je bij prachtige buitenplaatsen, forten, veenplassen en heidevelden met een rijk planten- en dierenleven. Daarnaast kan ook een uiterst aantrekkelijke tocht tot in het oude centrum van Utrecht niet ontbreken. 's Avonds vergast de topchef je op een gastronomisch diner op een idyllische locatie aan de Vecht. Misschien wel het mooiste en ongetwijfeld het lekkerste plekje van de Randstad. Vier fietstochten hebben we voor jou in detail beschreven. Ruisende rietkragen langs de slootkant, loerende reigers, frisgroene weilanden en blatende schapen: ze schieten in snel tempo voorbij en voor je het weet komt de Vecht weer in zicht en kan je je opmaken voor de volgende culinaire verwennerij. En, alsof dat allemaal nog niet genoeg is, wordt je op je laatste avond nog eens extra in de watten gelegd met een nog uitgebreider menu. Fietsen als God in Frankrijk? Neen, deze keer als God in Nederland! Enkel bij Belgian Biking! 

   

   Je verblijft in een ***hotel met Michelinster restaurant op een idyllisch plekje aan de Vecht.   

  verblijf

   Je verblijft in hotel de Nederlanden, een ***hotel met Michelinster restaurant van meesterchef Wilco Berends op een idyllisch plekje aan de Vecht.   

  Fietsniveau

  Dag 1

  Aankomst in Vreeland en fietstocht in de omgeving (±29 km)

  Vanuit de vallei van de Vecht, waar de Amsterdamse kooplieden in de 17e en 18e eeuw hun buitenverblijven met in Franse stijl aangelegde tuinen bouwden, fiets je naar en rond de uitgestrekte Loosdrechtse Plassen.
  's Avonds wacht je al een eerste culinaire verwennerij.

  Dag 2

  Amsterdam en de Amstel (± 59 km)

  Een bezoek aan de hoofdstad van Nederland mag niet ontbreken. Je fietst door de polders en kleine gehuchtjes naar de oostkant van Amsterdam, waar je ruim de tijd hebt de hoofdstad van de fiets te bezichtigen. Terugkeren doe je bijna volledig langs de Amstel. Eerst nog in het dicht bebouwde centrum en de randstad, maar al spoedig door de polders. Je kan ook nog even halt houden in Ouderkerk of Abcoude om dan terug te keren naar het hotel.

  Dag 3

  Utrecht, een fiere Domstad (±53 km)

  Vandaag fiets je naar Utrecht waar je terecht kan in de gezellige cafés, hippe winkelconcepten en restaurants met wereldkeukens. De archeologische historie van de stad is dan weer tastbaar in Castellum Hogewoerd en de beste koffie vind je in de Voorstraat. Kortom, deze stad barst van bijzondere plekjes.

  Dag 4

  Stadjes aan de vroegere Zuiderzee (±46 km) en vertrek

  De route gaat langs de Vecht, tot zijn oorspronkelijke monding in Muiden. De kleine stadjes aan de oever van de rivier, zoals het mooie Vreeland, Nigtevecht en vooral Weesp lonen meer dan de moeite voor een bezoek. Je fietst verder langs de oever van het IJ-meer naar het vestingstadje Naarden. Via ‘s -Graveland en de Gooise Vaart bereik je de dijk naar Oud-Loosdrecht, die je weer naar Vreeland brengt.

  Periode

  3 dagen: aankomst elke dinsdag t/m zaterdag van 14/03 t/m 31/10 in 2019.
  4 dagen: aankomst elke dinsdag t/m vrijdag van 14/03 t/m 31/10 in 2019.

  Prijzen

  Vanaf € 474 per persoon voor 3 dagen (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Vanaf € 507 per persoon voor 3 dagen (o.b.v. 2 personen – luxe tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Vanaf € 697 per persoon voor 4 dagen (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Vanaf € 747 per persoon voor 4 dagen (o.b.v. 2 personen – luxe tweepersoonskamer) excl. fietshuur.

  Nota

  Aantal dagen

  3 dagen / 2 nachten BINLP052 4 dagen / 3 nachten BINLP053

  Afstand

  Brussel - Vreeland: ± 190 km

  Fietshelm

  Het dragen van een fietshelm is vanzelfsprekend. De moderne helmen bieden veel comfort zelfs op warme dagen. Vandaar ons motto: Zet 'em op!

  Huurfiets

  Je kan goed onderhouden fietsen huren (richtprijs €12,5 per dag - lokaal te betalen). Om je een aangepaste huurfiets te kunnen bezorgen vragen we jouw lichaamslengte bij inschrijving door te geven.

  Logies

  Je verblijft in hotel De Nederlanden in Vreeland, een elegant ***hotel met een restaurant met Michelinster.

  Maaltijden

  Je verblijft in halfpension: - uitgebreid ontbijt - gastronomisch 3-gangendiner en op de laatste avond een gastronomisch 5-gangendiner.

  Parkeermogelijkheid

  Je kan parkeren aan het hotel: niet vooraf te reserveren.

  Reisdocumenten

  De reisdocumenten bevatten onder andere de nodige vouchers, het routeboek en eventuele fietskaarten. Deze ontvang je ongeveer 10 dagen voor vertrek en na betaling van het volledige saldo. Vertrek je reeds vroeger op vakantie, laat het ons dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden en je reisdocumenten vroeger versturen. 

  Reisweg

  De reis heen en terug naar Vreeland is niet inbegrepen in de prijs.

  Routebeschrijving

  Het routeboekje is jouw gedetailleerde handleiding, in handig formaat en voorzien van een plastiek hoes, voor de fietsreis. Het is een heldere routebeschrijving van de fietsetappes en voorzien van heel wat extra toeristische informatie.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  17/06/2019