Op zoek naar iets?

Trekking in Svaneti

GEORGIË - Culturele hoogtepunten en trekking in Svaneti - 14 dagen

{{statusText}}

vanaf €2195

  • wandelen in groepsverband langs vijfduizenders in de Kaukasus
  • ervaar de Georgische gastvrijheid en zijn eeuwenoude tradities
  • inclusief zes sites vermeld op de Unesco Werelderfgoedlijst

  Svaneti: een once in a life time ervaring

  Trekking in Svaneti, een groepsreis waarbij we wandelen in een natuurgebied erkend door Unesco met rondom ons een bergketen met toppen tot boven 5000 meter. We beleven de traditionele levenswijze van dit gastvrije Kaukasische volk.

  Georgië is een bewonderenswaardig land. Het is niet bezoedeld door het moderne massatoerisme en heeft zo zijn authentieke karakter kunnen bewaren. Eens je het bezocht hebt, zal het een blijvende herinnering zijn. Voor wandelaars en trekkers is het hemels en met bergen tot boven de 5000 meter is dit makkelijk te geloven. De Kaukasus torent hoog uit boven het magische land en is de grens tussen Europa en Azië, een smeltkroes van culturen, van oosterse raadsels tot westerse elegantie. Georgië werd al heel vroeg als een paradijs op aarde beschouwd. In Georgië is de oudste Europese schedel gevonden, 1,7 miljoen jaar oud. De Zijderoute liep hier ook langs. Een reis naar Svaneti is een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring. Het hogergelegen deel van Svaneti is UNESCO-Werelderfgoed. Het is bekend wegens de middeleeuwse uitkijktorens, met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers, ijzige watervallen, mooie natuur en eeuwenoude tradities, zoals muziek. Het dorp Ushguli is het hoogste, permanent bewoonde dorp van Europa en is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de reis.

  Enkele sfeerbeelden:

  Svaneti , Svaneti , Tbilisi , tradities , dorpjes en traditie

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst in Tbilisi

  Vertrek vanuit Brussel naar Tbilisi. Na aankomst in Tbilisi is er een transfer voorzien naar een comfortabel hotel.

  Dag 2

  Tbilisi – Kutaisi

  Stadswandeling in het historisch centrum onder begeleiding van een lokale gids. Alles is op wandelafstand. Van de oude stad naar de Metekhi kerk, de zwavelbaden, het fort Narikala, de synagoge, de Sioni kathedraal en de Anchiskhati kerk. Daarna nemen we een transfer naar Kutaisi en bezoeken we de Bagrati kathedraal. We overnachten die avond in een familiepension.

  Dag 3

  Kutaisi - Becho

  In de ochtend bezoeken we de lokale markt en het Gelati klooster en academie uit de 12e eeuw (UNESCO werelderfgoed), met een lokale gids. Dan is het tijd om naar Svaneti te trekken, met zijn hoge bergen, gletsjers en oude tradities. Er is een transfer voorzien naar Upper Svaneti. Het volledige gebied is beschermd en erkend door UNESCO. Logies in een privé-accommodatie in Becho.

  Dag 4

  Becho - Etseri - Becho

  Korte transfer naar het dorp Etseri. Rustige opklim langs enkele kleine nederzettingen en doorheen alpen weiden naar de Baki pas (2450m). Mooi panorama over de Svaneti bergketen met de hoogste piek Mount Laila (4010m) en over de imposante Kaukasus toppen Mazeri (4010m) en Ushba (4710m). We wandelen tussen rododendrons naar het kerkje van Meziri met het meertje en nadien een vrij steile afdaling door het bos naar Tvebishi waar we de Dolora rivier oversteken. Door landelijk gebied verder naar ons verblijf.
  1000m klimmen en dalen; 6-7 uur wandelen. Logies in een privé-accommodatie in Becho.

  Dag 5

  Becho – Mount Ushba – Becho

  Wandeling door de vallei van de rivier Dolora en de wouden aan de voet van de Mount Ushba (4710m). Een spectaculaire wandeling brengt ons boven de watervallen en we genieten van het uitzicht op de magnifieke Ushba gletsjer.
  1000 meter klimmen en dalen; 8 uur wandelen. Logies in een privé-accommodatie in Becho.

  Dag 6

  Becho – Guli Pass – Mestia

  Dit is één van de koninginne-etappes van de reis. Een wandeling die ons stevig op de proef stelt. Vanuit Becho klimmen we alsmaar hogerop tot de Guli Pass (2800m) . De uitzichten onderweg zijn grandioos.
  Rustig dalen we af naar het uitzichtpunt Mount Zagaro dat boven Mestia is gelegen. Vervolgens steiler dalend op de beboste flanken tot Mestia. 
  1500 meter klimmen en dalen; 8 uur wandelen. Logies in privé-accommodatie in Mestia.

  Dag 7

  Mestia – Chalaadi gletsjer – Mestia

  Korte transfer en trekking naar de Chalaadi gletsjer. We wandelen door een mooie vallei en bossen voordat we een glimp opvangen van de gletsjer. Via een hangbrug dwarsen we de snelstromende Mestiachala. We klimmen tot aan de rand van het gletsjerijs met een fraai zicht op de steile Chatini noordflank (4370m). 
  Op de terugweg wandelen we door enkele gehuchten van Mestia en maken we volop kennis met de vele en erg typische vestigingstorens die het uitzicht bepalen.
  In de namiddag bezoeken we een authentieke Svanetische woning met toren. Mogelijkheid tot bezoek van het prachtige historisch en etnografisch museum.
  500 meter klimmen en 600m dalen; 5 uur wandelen. Logies in een privé-accommodatie in Mestia.

  Dag 8

  Mestia – Adishi

  Korte transfer naar het dorp Mulakhi van waar we beginnen wandelen naar de hellingen van de Mount Tetnuldi. We bereiken de hoogte van 2800 meter met prachtige zichten op de Chaneri gletsjer, Ushba (4778m), en de Svaneti bergketen, daarna wandelen we naar het afgelegen dorpje Adishi (2150m) tot waar zelfs in de zomer vaak geen 4x4 kan rijden. Er leven slechts een vijftal families in het dorpje. Zij vangen ons op en geven ons de huiselijke warmte en gastvrijheid voor deze nacht. 
  800 meter klimmen en 400 meter dalen; 6 uur wandelen.
  OPMERKING: als de 4x4 niet tot bij het dorpje geraakt, dragen de deelnemers hun eigen bagage, die nodig is voor deze tweedaagse.

  Dag 9

  Adishi – Iprari

  Wandeling naar een ander geïsoleerd dorpje in Upper Svaneti, Iprari. Wandeling naar de Chkhutnieri bergpas (2700m). We doorwaden de rivier waar we eerst langs wandelen. Nadien stappen we langs Rhododendronpaden. We passeren ook het verlaten dorp Kalde. 
  OPMERKING: het snelstromende water in de rivier staat doorgaans vrij hoog en daarom zullen de wandelaars allemaal op de rug van een paard de rivier oversteken.
  700 meter klimmen en 800 meter dalen; 6-7 uur wandelen. Logies in een familiepensionnetje.

  Dag 10

  Iprari – Ushguli

  We trekken naar het plaatsje Ushguli (2200m). Het hoogstgelegen permanent bewoonde dorp in Europa en UNESCO-Werelderfgoed. Het is bekend door zijn overvloed aan uitkijktorens. Hier zie je de hoogste berg van Georgië in pracht en praal, de Mount Shkhara (5068m). In de namiddag bezoek aan het Lamaria kerkje uit de 12e eeuw en een korte wandeling langs de Enguri rivier in de richting van de Mount Shkhara met mooi uitzicht op Shkhara gletsjer. Logies in een familiepension.
  600 meter klimmen en 400 meter dalen; 4 uur wandelen. 

  Dag 11

  Ushguli - Latipari Pass - Chvelphi - Lentekhi

  Afsluitende koninginne-etappe waarbij we de oversteek maken van Hoog-Svaneti naar Laag-Svaneti. Opklim naar de Gorvashi pas (2900m) van waar de immense Kaukasusketen te bewonderen is. Verderop langs enkele bergmeertjes naar de Latiparipas. Op de zuidflank van het Svaneti-massief dalen we af in de richting van Mami. Korte verplaatsing met jeeptaxi’s naar Lentekhi.
  1100 meter klimmen en 1400m dalen; 8 uur wandelen. Logies in een familiepension.

  Dag 12

  Lentekhi - Mtskheta - Tbilisi

  Busverplaatsing naar de oude hoofdstad en religieus centrum van Georgië, Mtskheta en bezoek aan Svetitskhoveli kathedraal uit de 11e eeuw en het klooster van Jvari daterend uit de 6de eeuw, erkend door UNESCO. We overnachten in een comfortabel hotel in Tbilisi.

  Dag 13

  Tbilisi

  Wandeling in de groene omgeving van de hoofdstad langs Vake park, Turtle meer en de botanische tuin. In de namiddag flaneren we langs Rustaveli Avenue. We maken kennis met het bijzonder rijke architecturale patrimonium onder begeleiding van een lokale gids. Mogelijkheid tot bezoeken van de befaamde zwavelbaden. Diner in een traditioneel Georgisch restaurant. Logies in driesterrenhotel.

  Dag 14

  Vertrek

  We nemen een transfer naar de luchthaven waar we de terugvlucht nemen naar Brussel.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.


  25/04 : nog plaats voor 1 heer in een kamer te delen.

  Bagage

  Transport van bagage is steeds voorzien. We dragen zelf onze eigen dagrugzak.

  Begeleiding

  De reisleider is Eddy Vangeel - bijgestaan door lokale Engelstalige gidsen.

  Boek vroeg, vermijd extra kosten

  Boek tijdig! Om een optimale beleving te garanderen is het aantal deelnemers beperkt. Soms is de reis reeds maanden voor vertrek volzet. Tijdig inschrijven is dus zeker aanbevolen.
  Bovendien zijn we genoodzaakt om binnen een welbepaalde termijn de namen van de deelnemers door te geven aan de luchtvaartmaatschappij. Boek je laat, dan kunnen wij de heen- en terugvlucht niet meer garanderen en moeten we vaak een duurdere vluchtklasse aanrekenen.

  Deelnemers

  Min. 8 - max. 12.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort (geen visum).

  Fysiek

  8 wandeldagen van gemiddeld 6-7 uur stappen per dag. Gemiddeld 1000 meter klimmen en dalen. Dagen 6 en 11 zijn extra uitdagend!

  Individuele reizen

  Ook individuele rondreizen op maat zijn mogelijk. De logistiek (route, transport, logies, bezoeken)  wordt vooraf door ons geregeld. Ter plaatse zorgen we voor ondersteuning van een lokaal team. Contacteer ons voor meer info.

  Logies

  Tijdens de trekking: verblijf in familiepensions en privé-accommodaties met af en toe gedeeld sanitair - driesterrenhotel in Tbilisi. In Svaneti worden we gastvrij ontvangen door de lokale bevolking en mogen we telkens aanschuiven bij een rijk gevulde tafel.

  Maaltijden

  Alle maaltijden zijn inbegrepen (in de middag is er steeds een picknick voorzien).

  Programmawijzigingen

  Niet te voorziene omstandigheden, wijzigingen in vluchtschema’s of andere oorzaken buiten onze wil om, kunnen soms tot programmawijzigingen of tot verschuivingen in de dagindeling leiden.

  Single

  Als single ben je welkom bij Zuiderhuis. Je betaalt geen toeslag maar deelt de kamer met een medereizig(st)er. Wil je toch een eigen kamer dan kan dat op deze reis mits een toeslag van €220.

  Vervoer

  Vluchten h/t naar Tbilisi, transfers ter plekke met minibus en comfortabele 4x4 busjes.

  Voorbereidende vergadering

  Ongeveer een maand voor afreis wordt een voorbereidende vergadering gehouden met alle deelnemers en de reisleid(st)er indien deze in België woont. De praktische uitrusting en alle mogelijke andere aspecten van de reis worden er besproken. Deze vergadering vindt normaal gezien plaats in ons kantoor in Gent of Antwerpen.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  17/06/2019