Op zoek naar iets?

Georgie - Svaneti trekking

GEORGIË - Trekking in Svaneti - 14 dagen -20-30'ers

{{statusText}}

vanaf €1995

  • juli | groepsreis voor 20-30' ers | lokale begeleiding
  • wandelen langs toppen van meer dan 5000 meter
  • wandelparadijs en eeuwenoude tradities

  Gastvrije Kaukasische volk

  Trekking in Svaneti, een groepsreis voor 20-30'ers waarbij we wandelen in een natuurgebied erkend door Unesco met rondom ons een bergketen met toppen tot boven 5000 meter. We beleven de traditionele levenswijze van dit gastvrije Kaukasische volk.

  Georgië is rauw en avontuurlijk maar tegelijkertijd bruisend en verrassend vernieuwend. Een land waar de cultuur en natuur nog tastbaar zijn en waar de mensen ervoor open staan je deze te laten ontdekken, van het onaangeroerde en uitgestrekte 5000 meter hoge Kaukasus gebergte tot een wijncultuur die 7.000 jaar oud is en daarmee de oudste ter wereld. Alhoewel veel landen worden bestempeld als gastvrij weten de Georgiërs aan het woord gastvrij nieuwe dimensies toe te voegen, als gast word je door de Georgiërs beschouwd als een geschenk van god en men zal er dus alles aan doen om het gasten naar de zin te maken.

  De Kaukasus torent hoog uit boven het magische land en is de grens tussen Europa en Azië, een smeltkroes van culturen, van oosterse raadsels tot westerse elegantie. Georgië werd al heel vroeg als een paradijs op aarde beschouwd. In Georgië is de oudste Europese schedel gevonden, 1,7 miljoen jaar oud. De Zijderoute liep hier ook langs. Een reis naar Svaneti is een ‘once-of-a-lifetime’-ervaring. Het hogergelegen deel van Svaneti is UNESCO-Werelderfgoed. Het is bekend wegens de middeleeuwse uitkijktorens, met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers, ijzige watervallen, mooie natuur en eeuwenoude tradities, zoals muziek. Het dorp Ushguli is het hoogste, permanent bewoonde dorp van Europa en is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van de reis.

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Vertrek vanuit Brussel en aankomst in Tbilisi. Transfer naar het comfortabel hotel. Avondmaal op restaurant.

  Dag 2

  Tbilisi – Kutaisi

  Stadswandeling in het historisch centrum, met lokale gids. Alles is op wandelafstand. Van de oude stad naar de Metekhi kerk, de zwavelbaden, het fort Narikala, de synagoge, de Sioni kathedraal en de Anchiskhati kerk. Transfer naar Kutaisi. Bezoek Bagrati kathedraal. Logies in een familiepension.

  Dag 3

  Kutaisi - Becho

  ’s Morgens bezoek aan de lokale markt en aan het Gelati klooster en academie uit de 12e eeuw, UNESCO werelderfgoed, met lokale gids. Dan is het tijd om naar Svaneti te trekken, met zijn hoge bergen, gletsjers en oude tradities. Transfer naar Upper Svaneti. Het volledige gebied is beschermd en erkend door UNESCO. Logies in een privé-accommodatie in Becho.

  Dag 4

  Becho - Etseri - Becho

  Korte transfer naar het dorp Etseri. Rustige opklim langs enkele kleine nederzettingen en doorheen alpen weiden naar de Baki pas (2450m). Mooi panorama over de Svaneti bergketen met de hoogste piek Mount Laila (4010m) en over de imposante Kaukasus toppen Mazeri (4010m) en Ushba (4710m). Tussen rododendrons naar het kerkje van Meziri met meertje en nadien een vrij steile afdaling door het bos naar Tvebishi waar we de Dolora rivier oversteken. Door landelijk gebied verder naar ons verblijf.
  1000m klimmen en dalen; 6-7 uur wandelen. Logies in een privé-accommodatie in Becho.

  Dag 5

  Becho – Mount Ushba – Becho

  Wandeling door de vallei van de rivier Dolora en de wouden aan de voet van de Mount Ushba (4710m). Een spectaculaire wandeling brengt ons boven de watervallen en we genieten van het uitzicht op de magnifieke Ushba gletsjer.
  1000 meter klimmen en dalen; 8 uur wandelen. Logies in een privé-accommodatie in Becho.

  Dag 6

  Becho – Guli Pass – Mestia

  Dit is één van de koninginne-etappes van de reis. Een wandeling die ons stevig op de proef stelt. Vanuit Becho klimmen we alsmaar hogerop tot de Guli Pass (2800m) . De uitzichten onderweg zijn grandioos.
  Rustig dalen naar het uitzichtpunt Mount Zagaro dat boven Mestia is gelegen. Vervolgens steiler dalend op de beboste flanken tot Mestia. 
  1500 meter klimmen en dalen; 8 uur wandelen. Logies in privé-accommodatie in Mestia.

  Dag 7

  Mestia – Chalaadi gletsjer – Mestia

  Korte transfer en trekking naar de Chalaadi gletsjer. Wandeling door een mooie vallei en bossen voor we een glimp opvangen van de gletsjer. Via een hangbrug dwarsen we de snelstromende Mestiachala. We klimmen tot aan de rand van het gletsjerijs met een fraai zicht op de steile Chatini noordflank (4370m). 
  Op de terugweg wandelen we door enkele gehuchten van Mestia en maken we volop kennis met de vele en erg typische vestigingstorens die het uitzicht bepalen.
  ’s Namiddags bezoek aan een authentieke Svanetische woning met toren. Mogelijkheid tot bezoek van het prachtige historisch en etnografisch museum.
  500 meter klimmen en 600m dalen; 5 uur wandelen. Logies in een privé-accommodatie in Mestia.

  Dag 8

  Mestia – Adishi

  Korte transfer naar het dorp Mulakhi van waar we beginnen wandelen naar de hellingen van de Mount Tetnuldi. We bereiken de hoogte van 2800 meter met prachtige zichten op de Chaneri gletsjer, Ushba (4778m), en de Svaneti bergketen en dan wandelen we naar het afgelegen dorpje Adishi (2150m) tot waar zelfs in de zomer vaak geen 4x4 kan rijden. Er leven slechts een vijftal families in het dorpje. Zij vangen ons op en geven ons de huiselijke warmte en gastvrijheid voor deze nacht. 
  800 meter klimmen en 400 meter dalen; 6 uur wandelen.
  OPMERKING: als de 4x4 niet tot bij het dorpje geraakt, dragen de deelnemers hun bagage, nodig voor deze tweedaagse.

  Dag 9

  Adishi – Iprari

  Wandeling naar een ander geïsoleerd dorpje in Upper Svaneti, Iprari. Wandeling naar de Chkhutnieri bergpas (2700m). We doorwaden de rivier waar we eerst langs wandelen. Nadien stappen we langs Rhododendronpaden. We passeren ook het verlaten dorp Kalde. 
  OPMERKING: het snelstromende water in de rivier staat doorgaans vrij hoog en daarom zullen de wandelaars allemaal op de rug van een paard de rivier oversteken.
  700 meter klimmen en 800 meter dalen; 6-7 uur wandelen. Logies in een familiepensionnetje.

  Dag 10

  Iprari – Ushguli

  We trekken naar het plaatsje Ushguli (2200m). Het hoogstgelegen permanent bewoonde dorp in Europa en UNESCO-Werelderfgoed. Het is bekend voor zijn overvloed aan uitkijktorens. Hier zie je de hoogste berg van Georgië in pracht en praal, de Mount Shkhara (5068m). 
  600 meter klimmen en 400 meter dalen; 4 uur wandelen. 
  In de namiddag bezoek aan het Lamaria kerkje uit de 12e eeuw en korte wandeling langs de Enguri rivier in de richting van de Mount Shkhara met mooi uitzicht op Shkhara gletsjer. Logies in een familiepension.

  Dag 11

  Ushguli - Latipari Pass - Chvelphi - Lentekhi

  Afsluitende koninginne-etappe waarbij we de oversteek maken van Hoog-Svaneti naar Laag-Svaneti. Opklim naar de Gorvashi pas (2900m) van waar de immense Kaukasusketen te bewonderen is. Verderop langs enkele bergmeertjes naar de Latiparipas. Op de zuidflank van het Svaneti-massief dalen in de richting van Mami. Korte verplaatsing met jeeptaxi’s naar Lentekhi.
  1100 meter klimmen en 1400m dalen; 8 uur wandelen. Logies in een familiepension.

  Dag 12

  Lentekhi - Mtskheta - Tbilisi

  Busverplaatsing naar de oude hoofdstad en religieus centrum van Georgië, Mtskheta en bezoek aan Svetitskhoveli kathedraal uit de 11e eeuw en het klooster van Jvari daterend uit de 6de eeuw, erkend door UNESCO. Logies in een comfortabel hotel in Tbilisi.

  Dag 13

  Tbilisi

  Wandeling in de groene omgeving van de hoofdstad langs Vake park, Turtle meer en de botanische tuin. Namiddag flaneren langs  Rustaveli Avenue, kennismaken met het bijzonder rijke architecturale patrimonium,… met lokale gids. Mogelijkheid tot bezoeken van de befaamde zwavelbaden. Diner in een traditioneel Georgisch restaurant. Logies in driesterrenhotel.

  Dag 14

  Vertrek

  Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

  Nota

  Vroeg boeken loont: ontvang 5% vroegboekkorting bij boeking tot 6 maanden voor vertrek op deze reis.

  Aantal dagen

  14

  Afspraak

  Luchthaven van Zaventem.

  Bagage

  Transport van bagage is voorzien. Dagrugzak.

  Begeleiding

  Engelstalige gids ter plekke en lokale gids in Svaneti.

  Datum reisfiche

  © Jongerenreizen - november 2018

  Deelnemers

  Min. 9 - max. 12.

  Documenten

  Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort (geen visum). Een volledige reisverzekering, met inbegrip van gezondheidszorgen en repatriatie, is aangewezen.

  Logies

  Verblijf tijdens de trekking in familiepensions en privé-accommodaties met af en toe gedeeld sanitair en driesterrenhotel in Tbilisi. In Svaneti worden we gastvrij ontvangen door de lokale bevolking en mogen we telkens aanschuiven bij een rijk gevulde tafel.

  Niveau

  8 wandeldagen van gemiddeld 6-7 uur stappen per dag. Gemiddeld 1000 meter klimmen en dalen. Dagen 6 en 11 zijn extra uitdagend!

  Situering

  Aan de oostelijke oever van de Zwarte Zee tussen Turkije en Rusland.

  Vervoer

  Vluchten h/t naar Tbilisi, transfers ter plekke met minibus en comfortabele 4x4 busjes.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  24/24 bereikbaar

  Gaat er iets fout? Dan is het beter de zaak meteen ter plaatse op te lossen.

  In geval van nood kan je altijd terecht bij onze betrouwbare lokale partners, zij kunnen je ter plaatse snel en efficiënt hulp aanbieden. Lukt dat niet? Dan kan je ons in nood 24 uur per dag, 7 dagen per week, 52 weken per jaar bereiken op ons noodnummer. Zo ben je er zeker van dat we jouw reis onvergetelijk maken om de juiste redenen.

  Datum reisfiche

  17/06/2019